Reklama

Reklama

Světem se řítí vlak, který veze poslední obyvatele planety. Všechno ostatní kolem je pokryto ledem a člověk by venku nepřežil. Poslední útočiště poskytuje lidstvu vlak, který sestrojil pan Wilford, který ho také řídí. Vlak je společensky strukturovaný, od lokomotivy směrem dozadu klesá společenská úroveň. V zadní části přežívají lidé špinaví na palandách, k jídlu jim ozbrojená stráž dodává proteinové kostky. Mezi nimi žije také Curtis, který chce celou dobu, co ve vlaku žije, uniknout ze zadní části a dostat se až dopředu. Nenávidí Wilforda za to, že je drží jako krysy oddělené od zbytku vlaku. Jednoho dne se rozhodne jednat, sestrojí plán a společně s ostatními rozpoutá revoluci. Lidé pobijí vojáky a uniknou ze zadní části vlaku. Dochází ke krveprolití, protože jsou nasazeni všichni vojáci, aby povstání potlačili. Ovšem Curtisovi se podaří zajmout Masonovou, která zprostředkovává komunikaci přední části vlaku se zadní. Ta ho dostane do střední části vlaku, kde jsou vzdělávány děti a kde je jim vštěpováno, že pan Wilford je nejlepší člověk na světě a že žít ve vlaku, je prostě skvělé. Tady také dojde k dalšímu boji, protože Wilford posílá ozbrojené složky, které ještě disponují náboji ve zbraních a strhne se opět krvavé peklo... (TV Prima)

(více)

Recenze (877)

solangedecle 

všechny recenze uživatele

Tak jo nooo... jízda vlakem, co ve Vás vzbudí myšlenky na zodpovědnost a vykonané hříchy a zeptá se Vás, jak byste se zachovali Vy.... a docela ok scénář... tak... konec filmu... i přes krásného ledního medvěda, co víte, že Vás jednou bude lovit.... to totálně zabije, kožich ušitý přímo na míru pro malýho černouška, aby se to hodilo do obrazu... wtf ? ()

BadExHuman22 

všechny recenze uživatele

Perfektní postapo. po dlouhé době. Byť se odehrává celou dobu ve vlaku. Drsné scény, super příběh, par překvapivých zvratů, skvěle obsazení. Prostě přimrznete k televizi na cele dvě hodiny. 95% Skvělí film. ()

otamat 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mel film hodnotit svedomite a intelektualne, je to "za tri". Pokud ale spise brnknu na strunu uprimnosti, byla to kravina. Chapu urcitou hloubku a poselstvi, ale tesil jsem se na super temnou sci-fi a od TV odchazel zklamany. Triky silene a jedine akcni sceny, jako by vykradaly co se da. Dokonce mi nejvice pripominaly Resident Evil, coz rozhodne neni vzdy pozitivni. Skoro jsem litoval, ze jsem v pulce neusnul jako muj kamarad, ktery se probudil az na konec. Proste to vsechno bylo nejake prehnane. Uprimne a se srdcem filmoveho fanouska na dlani ... strasna sra... ()

ofu 

všechny recenze uživatele

Jo? Nebo ne? Ale jo, nebylo to špatný. Pár chyb a nesmyslů by se našlo, ale bylo to odpustitelné. Tituly o dost větších jmen kopou daleko větší kiksy. Neskutečně výborně sehraná megera v podání Tildy Swinton - 35% (ne ne, ještě jí nezabíjejte, ať vás ještě chvilku prudí :-), náznak naléhavosti k zamyšlení - 15%, lehká podoba scény ve školním vagoně s oblíbenou hrou Bioshock - 10%, nápad - 15%. Total: 75% ()

socket7 

všechny recenze uživatele

Velká, opravdu velká paráda! Nic jsem od toho nečekal a dostal jsem parádní pecku, která má víceméně vše, co mě na sci-fi baví. Zajímavý nápad, tempo, brutalitu, bylo to napínavé, bizarní a s dobrým rozuzlením postav. Zde stopáž přesahující dvě hodiny opravdu nebyla na škodu, A navíc ta Tilda Swinton! Nechutnost sama! :) ()

plaasaa 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení od filmu na který jsem narazil náhodou. Velmi uvěřitelné, avšak místy velmi absurdní ztvárnění katastrofické budoucnosti, kde se lidé dělí na kasty, žíjcí v různých životních podmínkách. Fimlu škodí snad jen ten předpovídatelný, ale i tak vcelku zajímavý konec. Poměrně slušných 70% ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Konečně zase velmi dobré sci-fi,svět po katastrofě,tak to mám fakt rád!Herecké obsazení dobré,námět taky,spád to mělo,samozřejmě ne vše bylo vychytané,ale nevadí,byl jsem spokojený!!! ()

xSxEx 

všechny recenze uživatele

Naprostej komorni odpal do nebe! Tvari se to jako americky klasicky hollywoodsky komorni sfici pribeh s jasnym koncem... ale NE, maximalne prvni pulka, nez pak prijde to, co tem Amikum, co delaji vse pres kopirak a sterilne, jako sex s kondomem nakope zadek... poctivej korejskej pristup, kdy vazne clovek nevi, co bude.. takove trosku Tarantinovske moresy... Capitain America nasrany a mluvici sproste a od krve je takovy bonusem ()

sysyphus 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine mi neustále vŕtal hlavou akýsi nepokoj. Vravím si: "to je tak nekompromisne bizarno-brutálne ako nejaký komiks od Moebiusa, po skončení filmu to musím pre istotu prekonzultovať s tetou Wikipédiou." A moje podvedomé tušenie sa potvrdilo ... paňstvo, ale takéto prekvapenie som vážne nečakal. Už dlho sa mi nestalo, aby som počas jedného filmu toľkokrát prekvapene jasal, nadšene ťapkal ručičkami alebo spokojne odfukoval. Jednou vetou: delikatesný herecky nabitý ťažkotonážny post-apo náklad, ktorý vás zaručene zamrazí alebo vykoľají. Plný počet bez váhania! ()

Alisha11 

všechny recenze uživatele

Kreativitu autorů oceňuji natolik, že tomu dávám *****. Dvě slova, která mě nicméně napadají po shlédnutí jsou WEIRD a AWESOME. To druhé je samozřejmě směřované na výkon Tildy Swinton, která si za něj zaslouží klidně i toho Oscara. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Brilantní postapokaliptický thriller s propracovaným scénářem, výbornými hereckými výkony, myšlenkou, bezchybným provedením a nervydrásajícím tempem. Produkční mišmaš mu propůjčuje prvky všech zůčastněných kinematografií ( z té české díky bohu především řemeslnou zručnost kluků z Barrandova :-) jehož výsledkem je nenapodobitelné podání celého snímku. Pro mě jeden z filmů roku a největší překvapení za posledních pár let. ()

ondrasz odpad!

všechny recenze uživatele

Proč? :-) Neuvěřitelně čekatelná kravina!!!!! Proč tak složité zbavování se spodiny? Mám-li náboje, jdu a postřílím, oni by byli poslušní hned po pár kulkách. Ale to by nemohl být film. Pokud někomu není jasné od počáteční věty, že droga vyžadovaná klíčníkem je silně výbušná a píše tu o překvapeních ve filmu obsažených, nechť si nechá přeměřit IQ :-) ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Cakal som viac na vitaza Asian Pacific Film festival, ci Bostob Online Critics, kde film porazil Birdmana ci Boyhood. Je to cistych 7/10 pre mna. Miestami neosetrene trhliny sa daju este prepacit, ale nemohol som sa cely film zbavit pocitu ze im proste neverim. Snaha o zobrazenie "vlaku ludstva" ako metaforu fungovala relativne dobre, ale kazdy vedel co bude v prednych voznoch a nemal som pocit, ze za cely cas by boli tvorcovia o krok pred divakom a to pri scifi ci akcii je podla mojho nazoru povinne. Sklamanie. ()

Myrddin89 

všechny recenze uživatele

Když přimhouřím oko nad technickými detaily (takový odborník zase nejsem), tak námět filmu mi přišel poměrně originální a neokoukaný, děj celkem příjemně odsýpal, a celou dobu jsem hodnotil v ranku čtyř hvězd. Bohužel samotný závěr mi vůbec nesedl, přišel mi dosti nesmyslný, a tudíž musím s hodnocením ještě o něco dolů. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Zajimavý námět, který je sice videoherně zajimavý, na film ale prostě nestačí, takže i přes dobré herce a zajimavý rozpočet se jedná o velkou sračku, nic víc, nic míň. jako jistě, vše nepravděpodobné od začátku, ale přesto ta originalita člověka celkem u filmu držela. Ale ta přestřelka mezi vagony jedoucího vlaku...to jako vážně jo? Výborně, i 40% se zdá být příliš...Ale nakonec tomu ty dvě hvězdičky dám. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Obyčejně si podobný přestřelený, nepravděpodobný kokotiny užívám, ale tohle bylo už moc. Vlak sice úžasnej, ale smysl mi nedávalo skoro nic. Asi nějaká moc myslící nálada dneska, měl jsem radši pustit něco na zasmání. Líbila se mi jen překvapivě sympatická korejská dorostenka a Tilda, ta je boží vždycky. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Mazec napínavé až do konce, chtěl jsem vědět jako to dopadne a malinko jsemi tušil ale nevěděl.. a tak by to mělo vypadat.. ()

Juuroo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, prekvapujúce rozuzlenie a neobyčajný koniec. Na druhej strane dosť nelogických a nevysvetlených vecí. 3* ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Bizardný nápad s vlakom, v ktorom ľudia žijú celý svoj život a sú rozdelený do kást: chudoba, bieda, panstvo, feťáci, ...a banda vzbúrencov ktorí sa rozhodli prebojovať zo zadu z chudoby dopredu so sfetovaným eskimákom a jeho vizionárskou dcérou, ktorý ked prídu na koniec svojej cesty, zistia, ze su vlastne na zaciatku, teda nikde...asi aj režisér a scenárista si dali trocha viac fetu ako chceli...Po druhom zhliadnutí uniknutá myšlienka: rutiaci sa vlak prirovnať k ľudstvu ktoré sa svojou skazenosťou a násilím rúti do záhuby s mocnými, ktorí neprirodzene regulujú počet cestujúcich vlaku, kde pomôže naozaj iba katastrofa, bay sa začalo s čistým štítom v panenskej prírode, ktorá vlastne ani nieje taká nebezpečná ako všetci tvrdili. Pridávam hviezdu (29.01.2019) ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Remake Snowpiercera hlásí problémy

Remake Snowpiercera hlásí problémy

03.07.2018

Dystopické sci-fi Snowpiercer (aka Ledová archa) korejského režiséra Joon-ho Bonga (Okja) zaujal Hollywood natolik, že se stanice TNT před časem rozhodla natočit seriálový remake. Najala scenáristu… (více)

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Reklama

Reklama