Reklama

Reklama

Vesmírný lov

  • USA Beyond White Space (více)
Trailer 1

USS Essex cestuje v nejvzdálenějších končinách známého vesmíru, když se setká s gigantickým tvorem. Poté, co jim piráti ukradnou náklad a většinu zásob, se posádka rozhodne tvora zajmout. (Canal+ Action)

Recenze (29)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Star Trek Moby Dick...béčková vesmírná variace Melvilleho Bílé verlyby...což samo o sobě je dost bizarní...při optimální konstelaci to mohl asi i být ambiciozní projekt, vznikl ale divný scénář s nudným příběhem a podle něj i nudný sci-fi film... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hon na vesmírného vorvaně, co vypadá jako kříženec japonského draka s červem z Chvění (1990), má podobu putování lodi Enterprise (Star Trek, 1979) do míst, kam ještě lidská noha nevkročila, ba ještě dál, do tajemného Bílého prostoru. Když můžou být černé díry, proč by nemohly být bílé, že? Jenže, hon je v podstatě pomstou, k tomu se do posádky infiltrovala agentka společnosti, která ovšem sleduje osobní cíle, proč se dostat do Bílého prostoru, a navrch se ještě přidají vesmírní piráti. Snímek má místy napětí, vcelku svižně odsýpá, dojde i na parazity a useknutou ruku a hlavu a směrem k závěru je víc a více jasné, že to možná nikdo nepřežije. Poněkud diskutabilní je triková stránka, jelikož chvílemi máte pocit, že sledujete levnější počítačovou hru. Jakmile si ale na vizuál člověk zvykne, soustředí se hlavně na příběh. Nic světaborného, oddechovka ano. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Béčkový filmař se pokusil pokořit vesmír. A dopadlo to všelijak. Film má své povedenější až invenční sekvence, ovšem většinou jede v módu levné produkce, která u scifi žánru představuje problém. Akčních sekvencí je poskrovnu a trikové sekvence absolutně nezaujmou. A to je k vidění solidně vyvedený vesmírný drak i hrst nebezpečných parazitů, ovšem k vidění jsou jen občas, načež největší prostor dostává posádka vesmírné lodi, která si troufá na dekadentní rozměr. A i naznačený morální rozkol mohl dostat větší obsah. Absolutně nedůležité je, v jakém letopočtu se příběh odehrává, jedná se o vzdálenou budoucnost, technologické možnosti filmu jsou ale citelně omezené, tudíž žádná ze sekvencí nemá patřičnou vizuální sílu. Naštěstí i ženy v budoucnosti vládnou vyvinutými hrudníčky, takže v tomhle ohledu kolumbijská sexice Zulay Henao má čím upoutat pozornost. A i jeji herecké kolegyně Kodi Kitchen a Tiffany Brouwer nechtějí zůstat v pozadí sexuálnosti. A kupodivu je to delší dobu nejzajímavější aspekt filmu, neboť k něčemu akčnějšímu se snímek odhodlá až ve své poslední třetině. Do té doby je poměr horor/scifi/akce hodně nevýrazný. V titulní roli je Holt McCallany, který se v áčkových filmech neprosadil, parketa vesmírného lovce není tím nejzapamatovatelnějším z jeho kariéry, v béčkových galaktických prostorech se neztratil. V roli jeho mladšího bratra se představil James Devoti, též producent filmu. A nejzajímavěji se vyvrbil Dave Sheridan, který čelil parazitům. Ken Locsmandi nabídl krystalicky čisté béčko, které postrádá zábavný rozměr, a víceméně vážně pojatá tónina činí film rozvleklým. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja prekusnem klišovité postavy a ohratý príbeh, aj že z deväť členov posádky sú tri modelky a štvrtého hrá retard zo Scary Movie. Pozerám na béčko a ja to beriem. Raz za čas zvládnem aj tých hercov, aj efekty. Je to béčko a neni to nuda, ok. Ale nevydržím zmätený a idiotský scenár, keď miestami ani neviete čo sa deje a potom tam dajú také veci, akože pirát chce zastreliť príšeru, ktorá je vonku, tak začne strielať samopalom vnútri kabíny niekam nad seba. Nehovoriac o postave tajnej agentky, o ktorej bolo od začiatku jasné, že bude hrať Ripleyovú a potom to celé zahodili, lebo autor nemal dostatočné schopnosti natočiť pôsobivo ani spotenú čajku behajúcu po vesmírnej lodi s mečom v ruke. A čo vôbec nechápem, prečo je snaď polovica záberov robených v detaile. Niekto sa prechádza po chodbe a kamera zaberá jeho tvár. Wtf? ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2150... Vety podobnej tejto sú neklamným znamením, že sa z filmového plátna na vás rúti hromada sračiek. Ale keď je to pred našim letopočtom, to by človek čakal minimálne Amenhotepa masturbujúceho pred sfingou (nemajte mi to za zlé, ale v Egypte faraóni naozaj onanovali na verejnosti). Dostali sme vesmír spojený s mamutom s hercami hodných prachovky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tenhle film je hodně nedoceněný. Hlavní dějový rámec kopíruje v podstatě Bílou velrybu od Melvilleho , což mi přijde poměrně originální, včetně různých přesahů. Také se mi líbí, že ne vše je divákovi předhozeno na první dobrou, a třeba důvod, proč se agentka chce dostat na palubu a projít do bílého prostoru je zde řečený vlastně mimochodem, stejně jako její vztah k parťákovi ze Země. Do toho je střihnuté jedno vztahové drama, piráti a ke konci dokonce horor, a kupodivu to skvěle funguje - taková space opera, která si na nic nehraje: surová a syrová, žádné nabarvičkované hollywoodské spektákly, ale docela životné postavy, kterým nemám problém nevěřit. A mám tu jeden malý spoiler pro svého syna - víš, jak vždycky fandíš v Kdo přežije určitému typu z řad soutěžících? Tak tady nebude vyřazen. :-) Je to hodně jiná sci-fi, než všechny ty nenápadité bláboly na jedno brdo, kterých je teď hromada a mám pocit, že se jen recyklují scénáře, a nic originálního nikdo natočit snad ani nechce. Není to dokonalé, některé nelogičnosti hlavně pohyb osob ve vesmíru výsledný dojem kazí, a je tu pár hluchých míst, ale celkově jako film mě to bavilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2150 našeho letopočtu. Vesmírná loď honí napříč vesmírem mezihvězdnou krakatici a kromě problémů s potvorou musí řešit i pirátské útoky či pnutí uvnitř posádky. Je tu fajn obluda, vesmírní pavouci, nějaké to efektní zabití a solidní neokoukaný casting. Tvůrci k tomu přistoupili bez větších ambicí a to je v tomto případě dobře. Příjemná béčková jednohubka. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Male sci-ficko o posadke jedneho korabu, ktory nahana nejaku vesmirnu potvoru, ale jednotlivy clenovia posadky maju svoje vlastne ciele. Technicka stranka je dobra. Na urovni napriklad Battlestar Galacticy, takze divaci sci-fi serialov s tym nebudu mat problem. Tym asi vsetky klady koncia. Posadka je uplne nezaujimava a ani inak charizmaticky McCallany ako kapitan to nezachrani. Bolo mi uplne jedno kto z nich prezije a o co im ide. Takze kedze poriadne nefunguje zapletka, tak to uz solidne triky nezachrania. 4/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 3*, ale vzhledem k tomu, že se tady stalo něco, co jsem nikde u žádného survivalu nezažil - SPOILER BACHA skoro jako jediný tady přežil ten nejstarší (který vypadá jako James Benning, takže už jenom kvůli tomu jsem k němu měl sympatie) KONEC SPOILERU - tak tomu ty 4* nakonec dát musím. Navíc mi přijde, že je tady ten film dost podhodnocený. Triky celkem ok, herci ujdou, postavy to má taky zajímavé, dokonce se tady dá i někomu fandit. Jako jo, jsou tu nelogičnosti a celkově s tím šlo pracovat líp, ale jinak to vůbec není špatné a celkem se mi to i líbilo. Slabší 4* ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Bcko na 1zkouknuti..efekty nahovno,dialogy jak z porna..skace to sem tam, vubec to nedava smysl..postavy to tam nasype, ze se vtom clovek ztraci..jediny plus je pekna priserka (na kterou asi padl veskerej rozpocet za efekty) a prijemnej zaver pri muzice..na jedno pouziti dobry! aha tak byla i tady ta zenska vole od kevina :D dobra nahoda ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem si film pustil. Když jsem viděl první tři minuty, trochu jsem toho zalitoval, ale nakonec jsem zklamaný nebyl. Beyond White Space je buď mírně podprůměrné béčko, nebo velice solidní céčko, a pochopitelně trpí všemi neduhy typickými pro jeho kategorie. Herci jsou dřeva, scénář sbírka klišé, a většina toho co se stane, nemá oporu logice a často ani v realitě. Příběh nemístně ambiciózně evokuje Bílou velrybu od Melvillea a přitom se pozoruhodně dovedně ubránil jakékoliv myšlenkové hloubce, nebo nedejbože morálnímu ponaučení, kterými oplývá originál. Ne že by mi to vadilo. Triky jsou relativně povedené, na brakovou produkci snad až vynikající a o to asi šlo především. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to co jsem čekal a to nenáročnou Sci-Fi podívanou s jednoduchým příběhem na kterou se dobře koukalo. Sledování dost pomohl i výběr hereček, které byly fakt pěkné + fajn CGI monstrum. Nic víc není třeba psát zasloužené 3*. 55% ---- 6/10 IMDb ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Poměrně ambiciózní film, který se pokouší být seriózní, atmosférickou sci-fi variací na Melvilleovu klasiku, a obětuje tomu dost času v rámci práce s postavami a jejich motivacemi, ale nakonec se poměrně očekávaně překlopí do béčkové žánrovky, a v téhle formě je, nutno podotknout, podstatně zábavnější. Vizuál je spíše televizní, ale ne vyloženě nekoukatelný, režisér se nebál gore a pochvalu zaslouží i designéři monster, a poslední půlhodina, která naprudko pošle film do směsi monster movie, slasheru a akční sci-fi, mě strhla docela efektivně. Snaha o emulaci úpadkové atmosféry, kdy se banda životních ztroskotanců pod vedením pomstou posedlého kapitána, plaví vesmírem v křápu, který se jim rozpadá pod nohama, ale nefunguje téměř vůbec. Na to chyběla scénáristická kvalita, a také ta herecká - casting je zde sice docela zajímavý, leč schopnostmi herců vhodný fakt jen pro akční béčko. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námětem poněkud neobvyklý snímek je pro běžného diváka nemálo těžkopádný, ale pro fanoušky sci-fi doslova báseň. Sci-fi fantasie zde filmově publikovaná velmi dobře funguje v literatuře, kde ve své vizualizaci působí pouze čtenářova představivost. A tu zhmotnit ve filmu, to už je panečku jiný kalibr. Vesmírný prostor je jako vodní oceán, kosmické koráby jako lodě a obrovská stvoření plující volným vesmírem jako velryby. K tomu piráty, něco jako Moby Dick, k tomu motiv pomsty a napínavý dobrodružný příběh je dokonán. Ale jak je už výše uvedeno, jak pro koho. Jedná se tedy o sci-fi akci s lehčím hororovým motivem, kterému však přeci jen ve ztvárnění chybí určitá jiskra a peprnost. I přes mnoho motivů, jako jsou sexuální scény, pěstní souboje, zmínění kosmičtí piráti či lov obrovských stvoření, se zdá být děj poněkud chudý. V podstatě tu není nic zapamatovatelného, aby se dalo na snímek ještě týden po shlédnutí vzpomenout. Literární sci-fi fantasie do filmové podoby tedy krachuje hlavně na scénáři, což je na takový film vcelku škoda. Nic naplat, jak se říká, není každý den posvícení. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat sci-fi říznuté fantasy. Takto nějak má vypadat film který nemá čas nudit. Takto nějak si já představuji jednoduchou zábavu na sobotní večer. Bez klasických psychologických rozebírání postav a toho co mívala babička k snídani. Hluchota ti sice párkrát je, ale mám dojem, že snad netrvá ani pět minut. Akce stíhá akci, překvapení překvapení. Nepřemýšlejte nad tím, dívejte se, bavte se. 10 % dolů za těhulku což ve filmech nesnáším. Určitě mrknu podruhé. **** A PŮL     POZNÁMKA: Netušil jsem že se to odehrává před naším letopočtem jak uvedeno zde v popisku. Mně to vyšlo na 2156. 2132+24=2156 AD. Anno Domini je zkratka pro Léta Páně. Amen. ()

Reklama

Reklama