Reklama

Reklama

Beyond White Space

  • USA White Space (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 2150 před našim letopočtem a posádka vesmírného sklizňového korábu The Essex, tvrdě pracujícího pro nadnárodní společnost AmberCorp., právě dokončila všechny nezbytné přípravy k zahájení finální sklizně letošní sezóny. Loď sklízející za pomocí velmi vzácného stvoření - obrovského mamuta s vysoce rozvinutým teritoriálním smyslem. Nevyřčenou otázkou pro dvojici pilně pracujících bratrů Owena (James Devoti) a Richarda (Holt McCallany) ovšem zůstává, zdali je možné, aby tohle stvoření, to, díky němuž si vydělávají na živobytí, bylo tím, které má na svědomí smrt jejich otce. Zjistit pravdu lze jen jediným, velice nebezpečným způsobem. Odhodlané dvojici jejich snažení náhle komplikuje sebranka surových mrchožroutů - vesmírných pirátů, které se po zachycení jejich rádiového vysílání daří infiltrovat posádku lodi Essex, násilím ji obsadit a vyplundrovat od kapitánského můstku až po nákladové prostory. Frustrovaná posádka lodi Essex, ponechaná břitkému ostří osudu jen s minimálním množstvím životně důležitých zásob, se po kapitánově rozhodnutí jednohlasně rozhoduje vplout do nenavštěvované části vesmíru, nad níž se jako černá ruka vznáší moc ilegálních obchodníků s pašovaným zbožím, a často i vzácnými leviatany. A protože lodi Essex po návštěvě vesmírných pirátů v nákladovém prostoru nic nezůstalo, jediným možným obchodovatelným artiklem je onen leviatan. Posádka se vydává na lov, z něhož se někteří možná již nikdy nevrátí. (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 3*, ale vzhledem k tomu, že se tady stalo něco, co jsem nikde u žádného survivalu nezažil - SPOILER BACHA skoro jako jediný tady přežil ten nejstarší (který vypadá jako James Benning, takže už jenom kvůli tomu jsem k němu měl sympatie) KONEC SPOILERU - tak tomu ty 4* nakonec dát musím. Navíc mi přijde, že je tady ten film dost podhodnocený. Triky celkem ok, herci ujdou, postavy to má taky zajímavé, dokonce se tady dá i někomu fandit. Jako jo, jsou tu nelogičnosti a celkově s tím šlo pracovat líp, ale jinak to vůbec není špatné a celkem se mi to i líbilo. Slabší 4* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tenhle film je hodně nedoceněný. Hlavní dějový rámec kopíruje v podstatě Bílou velrybu od Melvilleho , což mi přijde poměrně originální, včetně různých přesahů. Také se mi líbí, že ne vše je divákovi předhozeno na první dobrou, a třeba důvod, proč se agentka chce dostat na palubu a projít do bílého prostoru je zde řečený vlastně mimochodem, stejně jako její vztah k parťákovi ze Země. Do toho je střihnuté jedno vztahové drama, piráti a ke konci dokonce horor, a kupodivu to skvěle funguje - taková space opera, která si na nic nehraje: surová a syrová, žádné nabarvičkované hollywoodské spektákly, ale docela životné postavy, kterým nemám problém nevěřit. A mám tu jeden malý spoiler pro svého syna - víš, jak vždycky fandíš v Kdo přežije určitému typu z řad soutěžících? Tak tady nebude vyřazen. :-) Je to hodně jiná sci-fi, než všechny ty nenápadité bláboly na jedno brdo, kterých je teď hromada a mám pocit, že se jen recyklují scénáře, a nic originálního nikdo natočit snad ani nechce. Není to dokonalé, některé nelogičnosti hlavně pohyb osob ve vesmíru výsledný dojem kazí, a je tu pár hluchých míst, ale celkově jako film mě to bavilo. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hon na vesmírného vorvaně, co vypadá jako kříženec japonského draka s červem z Chvění (1990), má podobu putování lodi Enterprise (Star Trek, 1979) do míst, kam ještě lidská noha nevkročila, ba ještě dál, do tajemného Bílého prostoru. Když můžou být černé díry, proč by nemohly být bílé, že? Jenže, hon je v podstatě pomstou, k tomu se do posádky infiltrovala agentka společnosti, která ovšem sleduje osobní cíle, proč se dostat do Bílého prostoru, a navrch se ještě přidají vesmírní piráti. Snímek má místy napětí, vcelku svižně odsýpá, dojde i na parazity a useknutou ruku a hlavu a směrem k závěru je víc a více jasné, že to možná nikdo nepřežije. Poněkud diskutabilní je triková stránka, jelikož chvílemi máte pocit, že sledujete levnější počítačovou hru. Jakmile si ale na vizuál člověk zvykne, soustředí se hlavně na příběh. Nic světaborného, oddechovka ano. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem si film pustil. Když jsem viděl první tři minuty, trochu jsem toho zalitoval, ale nakonec jsem zklamaný nebyl. Beyond White Space je buď mírně podprůměrné béčko, nebo velice solidní céčko, a pochopitelně trpí všemi neduhy typickými pro jeho kategorie. Herci jsou dřeva, scénář sbírka klišé, a většina toho co se stane, nemá oporu logice a často ani v realitě. Příběh nemístně ambiciózně evokuje Bílou velrybu od Melvillea a přitom se pozoruhodně dovedně ubránil jakékoliv myšlenkové hloubce, nebo nedejbože morálnímu ponaučení, kterými oplývá originál. Ne že by mi to vadilo. Triky jsou relativně povedené, na brakovou produkci snad až vynikající a o to asi šlo především. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Béčkový filmař se pokusil pokořit vesmír. A dopadlo to všelijak. Film má své povedenější až invenční sekvence, ovšem většinou jede v módu levné produkce, která u scifi žánru představuje problém. Akčních sekvencí je poskrovnu a trikové sekvence absolutně nezaujmou. A to je k vidění solidně vyvedený vesmírný drak i hrst nebezpečných parazitů, ovšem k vidění jsou jen občas, načež největší prostor dostává posádka vesmírné lodi, která si troufá na dekadentní rozměr. A i naznačený morální rozkol mohl dostat větší obsah. Absolutně nedůležité je, v jakém letopočtu se příběh odehrává, jedná se o vzdálenou budoucnost, technologické možnosti filmu jsou ale citelně omezené, tudíž žádná ze sekvencí nemá patřičnou vizuální sílu. Naštěstí i ženy v budoucnosti vládnou vyvinutými hrudníčky, takže v tomhle ohledu kolumbijská sexice Zulay Henao má čím upoutat pozornost. A i jeji herecké kolegyně Kodi Kitchen a Tiffany Brouwer nechtějí zůstat v pozadí sexuálnosti. A kupodivu je to delší dobu nejzajímavější aspekt filmu, neboť k něčemu akčnějšímu se snímek odhodlá až ve své poslední třetině. Do té doby je poměr horor/scifi/akce hodně nevýrazný. V titulní roli je Holt McCallany, který se v áčkových filmech neprosadil, parketa vesmírného lovce není tím nejzapamatovatelnějším z jeho kariéry, v béčkových galaktických prostorech se neztratil. V roli jeho mladšího bratra se představil James Devoti, též producent filmu. A nejzajímavěji se vyvrbil Dave Sheridan, který čelil parazitům. Ken Locsmandi nabídl krystalicky čisté béčko, které postrádá zábavný rozměr, a víceméně vážně pojatá tónina činí film rozvleklým. 5/10 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama