Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco se Kléber věnuje studiím v Toulouse, podaří se mu pro sebe a svého bratra najít podnájem sdílený se čtyřmi studenty. Ale jak může Kléber skloubit své studium, milostný život a každodenní společenské nároky s dobrem Simpla, který je nepředvídatelný, krutě upřímný a nezvladatelný? Simple je dobrá duše, která kolem sebe šíří harmonii, nakloní si i hašteřivou starou sousedku a jasně vidí do srdcí milenců... ale také je nesnesitelný a v patách mu jde chaos. Co s ním? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kdo vezme do podnájmu studenta s mentálně postiženým bratrem aneb Jak zpracovat těžké téma lehce a s úsměvem. Titulní roli má 25letý Bastien Bouillon (mentálně postižený bratr Simple). Dále hrají: Julien Drion ("normální" bratr postiženého Kléber), častý herec ve filmech s gayovskou tématikou 33letý sexy Jérémie Elkaïm - lékař Emmanuel, 22letý François Civil - Enzo (kreslíř komiksů zamilovaný do lékařovy snoubenky) a 75letý Michel Aumont (pan domácí Villedieu). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou bratrů z nichž jeden je mentálně postižený. Jejich otec již nežije, matka náhle tragicky zahyne a tak se musejí postarat samy o sebe. Jenomže s mentálně postiženým člověkem to není pranic jednoduché a tak celý děj provázejí vážné i úsměvné situace, které společně vedou k zamyšlení nad vážností problému. Tvůrci se však nijak nesnaží o moralitu. Všechno je to jen o mladých lidech se svými starostmi hodné jejich věku, kteří se jen snaží žít podle svých představ ve společně pronajatém bytě, ke kterým se oba bratři přistěhují. Snímek je příjemný, poučný a svým smyslem i veselý. ()

Evanlyn 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou bratrů. Jen z nich je mentálně postižený. Bratrům zemřou rodiče a tak se musí Kléber postarat o svého bratra Simpla. Marně se snaží najít bydlení, protože nikdo nechce mít v domě postiženého člověka. Nakonec je k sobě ale přijme parta studentů, které se Simple líbí a přijde jim vtipný. Po nešťastném incidentu kdy ale Simple málem podpálí byt donutí Kléberta, aby dal Simpla do ústavu. Ten tak nakonec učiní, ale spolubydlící si po útěku Simpla z ústavu uvědomí, že byli sobečtí. Všechno nakonc dobře dopadne. ... Noooo...příběh je to opravdu milý a to francouzské filmy moc nemusím. Moc velká komedie to nebyla ale OK. Jediné co mi vydilo bylo jak ten herec hrál Simpla. A celkově jak ve filmu Simpla charakterizovali, protože nejdřív tam dělají, že je mentálně na úrovni 3 let. Hraje si s hračkami, vybarvuje omalovánky, ale najednou se tam baví o sexu a mnoho dalšího. Takhle prostě mentálně postižený člověk nevypadá. Sorry ale něco o tom vím. Jinak film je to opravdu moc hezkej. To jo. ()

Reklama

Reklama