Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
Trailer
USA, (2012–2017), 47 h 50 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Sean Astin, Rob Paulsen, Greg Cipes, Mae Whitman, Hoon Lee, Seth Green, Kevin Michael Richardson, Josh Peck, Nolan North, Jason Biggs, Brian Bloom, Kelly Hu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(124)

Leo, Donnie, Raph a Mikey jsou zpět, tedy přesněji řečeno přicházejí v nové podobě. Třetí seriálové zpracování původně komiksového konceptu Kevina Eastmana a Petera Lairda přináší zcela nové pojetí čtveřice zmutovaných želv vycvičených v japonských bojových uměních. Tvůrci jednak zvolili nápaditou animaci, která kombinuje počítačově vytvořené 3D modely s flashovou animací a komiksovými zkratkami a symboly. Kreativní a odlehčený vizuální styl výtečně souzní se zastřešujícím zaměřením seriálu na mladší děti. Namísto siláctví druhého seriálového zpracování z roku 2003 tak nový seriál vzniklý v produkci dětského televizního kanálu Nickelodeon vyniká nadsázkou a hravými nápady, ale i nosnými změnami oproti tradičním prvkům želváckého světa. Samotní čtyři hrdinové v krunýřích jsou profilováni ne jako nebojácní bojovníci, ale spíš coby kluci, kteří postupně poznávají svět kolem sebe a učí se zdokonalovat své schopnosti. April O'Neilová tentokrát není dospělá reportérka, ale v souladu s omlazením hlavních postav se z ní stala šestnáctiletá holka, která se náhodou s želváky skamarádila a díky výcviku pod vedením mistra Třísky často hrdinům výrazně pomáhá. V různě pozměněné podobě se objevují také tradiční záporáci v čele s Trhačem a mimozemským padouchem Krangem. Seriál se díky svěžímu zpracování stal hitem a úspěšně přetavil klasický koncept do moderního díla pro novou generaci televizních diváků. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nindža Korytnačky "po novu", v CGI, s poněkud "duševně krank" Kr(a)angem, tradičně směšně drsným Trhačem, omlazenou April, podivnými zlými mutanty, a zcela novou postavou, záporačkou(?) Karai. A se zvykem prodejných distribučních gay prostitutů zkracovat všechna jména - což zatím vyvrcholilo Ellou místo Cinderelly (a analogicky Elkou místo Popelky, což je LoboTomio). Kromě téhle úchylky všechno celkem dává smysl... na poměry sci-fi seriálu pro děcka, jehož hrdiny jsou antropomorfní ninjutsu želvy:) Baví mě zdejší verbální i vizuální humor (Booyakasha!;)), baví mě funkční vztahy mezi postavami (které v "těch mých" Želvách vlastně neexistovaly), nemám výhrady proti "své" a na poměry televizního seriálu dostatečné animaci. Bojové scény vypadají velmi slušně, želvy dokonce předvádějí se svými zbraněmi pozorovatelné techniky - bohužel pobíhání mezi laserovými paprsky v "náklon 45 stupňů už od kotníků, ruka se zbraní zapažená vzad" anime stylu se s tím dost tluče. Ale celkově prostě proč ne, už dlouho mě žádná aktualizace nějaké zavedené značky takhle nepobavila. Včetně nařachané úvodní znělky;) 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde je původní verze dnes již akceptovatelná pouze skrze nostalgické růžové brýle s patnáckovými dioptriemi někoho, kdo na ní vyrůstal, tam je novodobá verze natolik kvalitní a našlapaná, že se dá (samozřejmě se záminkou v podobě potomstva) sledovat bez jakékoli újmy; a v některých pasážích (především uvědomělý metadada fantasy animovaný seriál o Crognardovi, který v každé epizodě sleduje Mikey) se dá i nefalšovaně užít. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Konečně se to blíží! Díky pyčitačové animalizaci došli zelení mužíčci na nový level hnusu, ,,vylepšit" to již může jen účast Zounara nebo oslí můstek, díky němuž se nám seriál propojí s debílky z Počátků.... Nebudu dětem zbytečně tvrdit. že příběh o pánovi, který (bacha zmetečci, spoilery!) zmutuje v krysu, protože prostě proto, a želvičkách, které se nám nečekaně metamorfovali v želvy, je ptákovina. To bych totiž lhal, neboť vše narovná chodící mozek v láku, který si ochočil mluvícího nosoroha s huhlajícím prasopsem. A když se ujistíme, že ústřední plazi preferují coby potravu opatlané těsto na italský způsob, logika je zpět a vše zlé zapomenuto. Dobrá - ale to CGI je definitivně k zblití. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

He he, luxus. Ninja korytnačky sú späť a to doslova. Dokonca aj pôvodná úvodná zvučka ostala nezmenená len sa podobné ako animácia zmodernizovala. No predovšetkým korytnačky sú znova korytnačkami a to čo sme na nich v dectve tak milovali (tj. ich postavy / vlastnosti) sa nezmenilo. Rafael je stále najväčší drsňák, Leonardo stále líder, Donatelo macher cez techniku a Michelangelo najväčší blázon. Akcie a príbeh majú tiež čo ponúknuť a prostredníctvom perfektných postav, ktoré trúsia jednu hlášku za druhou sa skrátka nedá nudiť. 95% - 5* ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Je mi třicet a neskutečně mě to baví, dokonce mi to přijde lepší, než původní seriál, který byl symbolem mého dětství. minimálně to má lépe vykreslené a přesně rozdělené charaktery jednotlivých postav a je to napěchované hláškami, hravé a v pozadí se postupně vynořuje dobrý příběh. Temné finále druhé série je dech beroucí a nečekané. Veškeré proměny postav a zápletek mi přišly udělané k lepšímu, člověk si rychle zvykne i na na první pohled odpudivou animaci. Potěší občasné manga stylizace. Třešničkou na dortu je parodický seriál, který hlavní hrdinové sledují v TV. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tošku jiná zábava animace a želvy akce, zajímavé ale ne moc pěkné místy určitě zábavné ale největší zklamání je v grafice. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moderně, vkusně a zručně uchopený restart. To důležité-co dělá želvy želvama jak jsme je zamlada zbožnovali-zůstalo nezměněno, tozn. jednotlivé charaktery(možná jen ten Mike je větší blázen než si ho pamatuju :D ), vtip a až naivní lehkost. Fakt nemám slov jak mě pokaždé usazuje na prdel jak chytlavě jsou jednotlivé charaktery prokreslovány, kolik narážek-mnohdy né úplně pro děti-tam tvůrci vpašovali, jaký drajv a živost má každý díl. Animace je jednoduchá, ale špičková a perfektně podtrhuje snažení scénáristů.. Klobouk dolů. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jsou zpátky! Jak už tu bylo řečeno, jsou zpátky v tom nejlepším moderním světle. Jistě bych se nezlobil, kdyby byli želváci zpátky tak, jak si je pamatuju z dětství, ale s klidem zkousnu i tenhle moderní restart mojí dětský legendy. To, co jsme snad všichni na korytnačkách v dětství milovali, se vrátilo - charaktery. Tříska je Tříska, Leo je Leo, Raph je Raph, Donnie je Donnie, věrně ctí svoji animovanou předlohu z osmdesátek, jen ten Mikey se mi zdá hloupější a hyperaktivnější, ale což. Pizzy se podle mýho žere málo a animace by určitě taky mohla bejt lepší, ale všema dvaceti oceňuju, jak kombinují skvěle západní animaci s manga/anime prvky, kterých je požehnaně, ale jsou skvěle ukryté :) Želváci jsou zpátky a já jdu na druhou řadu. Jo a úvodní znělka, byť taky zmodernizovaná, už v první epizodě chytne starý děcka jako já za srdce. Protože TURTLE POWER!!! ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Rapf: Leo, víš co se vylíhne z obřího vosího vejce? Ne? Tak já ti napovím. Obrí vosa. Majky: Ale Raphe to není nápověda, vždyť jsi mu to prozradil. - - - Tohle podání ŽN je famózní a nezbejvá než tleskat. Seriálu fandím, protože jestli nějaký postavičky z mého dětství mají šanci uspět i dnes, jsou to právě tyhle 4 želvy. 95 procent. Zakončení čtvrté a především páté série fakt pecka. ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Je až neskutečný, jak dobrý rating "nové" želvy mají - podle mě se jedná o něco tak strašnýho, že jsem snad nikdy nedokoukal jediný díl... April je nějaký malý dítě, želvy jsou hnusný a úplně dementní a i znělka stojí za hovno. Shredder je hnusnej, jeho kumpáni taky a krank - ani nemluvim. Sensei taky otravnej a co mě sere nejvíc, je celá ta grafika CGI - to je TAK odporný. Prostě fail, je až s podivem, že originál z roku 1987 má dodnes nejlepší grafiku.. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Můj tříletej synek jde lehce v mých šlépějích a želváky taky občas rád nahodí před oko. On má oproti mě ovšem tu nevýhodu v tom, že je obklopenej takovým kvantem pohádek, že kolikrát vybírá, až přebere... My byli zvýhodnění tím, že za nás toho v devadesátkách zase tolik na výběr nebylo a želvy byly takovým naším malým prvním průkopníkem do světa akce, soubojů a pomsty... Tyhle novější nejsou špatný, ale rozhodně těm "našim" nesahaj ani po chlupatý kotníky mistra Třísky! 60% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

ta animace je trochu šílená, ale koritnačky se vrací spět ke svým kořenům... a to je dobře. Beru to jako alternativní dimenzi původního seriálu. takže mě některé ty "originální" nesrovnalosti, ani netrápí... :) ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Jsou zpátky.... jupí, ale má to nějakej smysl, že se neustále modernizuje jeden a ten samý motiv? 80' seriál a následná 90' TMNT mánie má své neměnná pravidla. Michalangelo poslouchá muziku z Walkmana, né z mp3 a vše odehrává v ninja poselství. A to mi přijde, že nové verze prostě nerespektují... modernizace, zkrátka nesedí všemu. Kdyby Želváci byli čtyřicátnící, kteří jsou mentory a učiteli, nějakým mladým novým mutantům, byl bych nadšen. Takhle je to blbost. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, oddechová zápletka a spousta humoru je skvělý večerníčkoví mix, na který rád mrknu nejen před spaním. Je to jeden z restartů ale povedených a poměrně věrný předloze. Seriál je cílený opět na děcka ale humor je tak častý a do pohody že u mne je plná spokojenost. Snad jen některé animace a výlevy jsou ve stylu Naruto a ruší. Animace je propracovaná tak akorát, grafika je trošku horší ale zdaleka ne šeredná. Na tomto seriálu může vyrůstat další generace fandů TMNT. ()

Reklama

Reklama