Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
Trailer
USA, (2012–2017), 47 h 50 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Sean Astin, Rob Paulsen, Greg Cipes, Mae Whitman, Hoon Lee, Seth Green, Kevin Michael Richardson, Josh Peck, Nolan North, Jason Biggs, Brian Bloom, Kelly Hu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(124)

Leo, Donnie, Raph a Mikey jsou zpět, tedy přesněji řečeno přicházejí v nové podobě. Třetí seriálové zpracování původně komiksového konceptu Kevina Eastmana a Petera Lairda přináší zcela nové pojetí čtveřice zmutovaných želv vycvičených v japonských bojových uměních. Tvůrci jednak zvolili nápaditou animaci, která kombinuje počítačově vytvořené 3D modely s flashovou animací a komiksovými zkratkami a symboly. Kreativní a odlehčený vizuální styl výtečně souzní se zastřešujícím zaměřením seriálu na mladší děti. Namísto siláctví druhého seriálového zpracování z roku 2003 tak nový seriál vzniklý v produkci dětského televizního kanálu Nickelodeon vyniká nadsázkou a hravými nápady, ale i nosnými změnami oproti tradičním prvkům želváckého světa. Samotní čtyři hrdinové v krunýřích jsou profilováni ne jako nebojácní bojovníci, ale spíš coby kluci, kteří postupně poznávají svět kolem sebe a učí se zdokonalovat své schopnosti. April O'Neilová tentokrát není dospělá reportérka, ale v souladu s omlazením hlavních postav se z ní stala šestnáctiletá holka, která se náhodou s želváky skamarádila a díky výcviku pod vedením mistra Třísky často hrdinům výrazně pomáhá. V různě pozměněné podobě se objevují také tradiční záporáci v čele s Trhačem a mimozemským padouchem Krangem. Seriál se díky svěžímu zpracování stal hitem a úspěšně přetavil klasický koncept do moderního díla pro novou generaci televizních diváků. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

The Viper 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda, vždy se těším na další a další díly a ani mi kolikrát nevadí když nějaký vidím po druhé či potřetí. Animace výborná a k tomu kopec skvělých hlášek. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštna animácia ale jednak lepšia ako v TMNT z 2007 a jednak dobrá akcia. Takže fajn. S01 70% Ďalšie série som nepozeral, lebo je tých CGI aj hraných seriálov v dnešnej dobe za posledné roky toľko, že by mi nestačil na všetko ani každý jeden celý deň a rok v kuse. ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižné, zábavné a pro mě oddychově shlídnutelné, a to i přesto že je to spíš zacíleno na děti. Animace jsem se lehce bála, ale není zase tak španá jak se z obrázků jevila. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Ty kterým se říká želvy jsou na místě které je toto místo pro ty jež na ty jimž se říká želvy koukali v minulosti na ty jimž se říkalo želvy v původním seriálu :-D Želvy ninja v každé podobě upoutají mou pozornost a tahle podoba je rozhodně výborná, zmodernizovaná. Už jsou fenoménem a pro mou generacinostalgií, některé animace postav se mi nelíbí, např. ten Chris Bradford (alá Chuck Norris) ve čtvrtém díle je podivnej nebo ten pavouk ve třetím byl dost kýčovitej. Ale jinak je to velice vydařený restart fenomenálního seriálu. I tady se mi nejvíc líbí a nejvíc se stotožňuju s nervákem Raphaelem, Michelangelo je větší ztřeštěnec, Donatello míň koumá řekl bych a i Leonardo není tak svědomitej. A Trhač je tu málo vidět, ale je skvělej děsivej. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Srdce plesá. Nový želví seriál se prezentuje hravostí, spádem, akcí, vtipem, nápaditostí, trochou komičnosti a minimem moralizování. Obzvláště jednotlivé charaktery jsou vesele odlehčené - Tříska a jeho moudra, jež dokáže vyjádřit způsobem, jenž mě vždy spolehlivě sesadí ze židle, Mike a jeho dokonalá prostoduchost, Donatelo.. ...ale to poznáte sami. :) Jediné, na co si člověk musí zvyknout, je jednoduchá animace, která mi u želv perfektně seděla, ale u např. April dost bodala do očí. Těším se na pokračování! ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Paráda. Dlho očakávané a skvelé. Dúfam, že im to dlho vydrží. Ako pre deti, tak aj pre dospelých s kvalitným dejom, humorom a patričnou nostalgiou. Chybičky krásy by sa určite našli, rozhodne však nové korytnačky nesklamali a prekonali očakávania. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud někdo jako já vyrůstal na původních kreslených Želvy Ninja (1987) , tak tohle mu musí připadat jako špatný vtip. Možná to má modernější svižnější dialogy, ale na originál to nemá. Naprosto hnusná digitální animace, které té původní stylem Disneyovské nešahá ani po kotníky. jako malý důkaz budiž, že na iprima je jako náhled použitá kresba právě z toho legendárního seriálu. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělaný a navíc velice vtipný seriál, který mě baví i přesto, že nejsem dítě. Výborné charaktery postav, které jsou vylepšené komixovými prvky a dobře naanimovanými pohyby. Jednoznačně vynikající. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Pamatuju si jak tenhle seriál dávali v televizi a já na něj koukal protože byl skvělý a tak sem se rozhodl že se na něj kouknu od začátku do konce a jednoduše chybu jsem neudělal. První série 8/10, Druhá série 8/10, Třetí série 7,5/10, Čtvrtá série 9/10 ( Na čtvrtou sérii sem koukal od 14. epizody protože ty vesmírné epizody nesnáším i v seriálu Želvy ninja z roku 2003). A Pátá série 7/10. Za mě si seriál tady na ČSFD nezaslouží 72% ale tak 80%. Doporučuji. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Velice vkusný a chutný remake klasiky. Svižná akce, skvělé vtipy (můj oblíbený je samotná mluva krangů), samotný styl a když jsem si na zajímavý mix CGI, komixu a možná i anime (velké výrazy, čáry a vykřičníky nad obličeji) zvykl a zamoloval si ho, dále je tu fakt že po x zpracováních je to poprvé co želvy mluví, chovají se a vypadají jako Teenageři. A z toho vychází nejsilněší stránka, jejich charaktery. které se od sebe velice přirozeně odráží, každý se svými plusy i mínusy, stále hledají vhodnou cestu a v průběhu nakopávají jeden zadek za druhým!!! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem na původních TMNT. A tohle je výsměch - krásnou ruční animaci nahradily postavičky jak z plastelíny (asi je to zrovna moderní, nebo co), které želvy nepřipomínají ani zdaleka, navíc se chovají jak naprostí dementi... Originálu to nesahá ani po kotníky. PS: Leo, Donnie, Raph a Mikey, srsly? Italští mistři rotují v hrobech a postavy z původního seriálu taky. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Želvy, které tu nenabízí jen ztřeštěný humor s akcí, ale občas i opravdu dost temnou atmosféru, která vždy nejvíc vygraduje velkolepým cliffhangerem na každém konci série. Škoda jen, že závěrečná pátá série neposouvá hlavní děj kupředu a žádné seriálové zakončení nedodá. Ale i tak je to pro mě rozhodně nejlepší želví zpracování. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vás provede skrytým životem ninji a pravidly, dle kterých se tento život řídí, jako třeba: The first rule of being a ninja is "do no harm." Unless you mean to do harm. Then do lots of harm. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal sem na původní klasiku z 1987 , a řeknu vám to bylo o hodně lepší ,než je tenhle seriál z 2012.Animace stojí za starou belu o proti té z 87.Želvy vypadají jako z gumy.Originál je jen jeden a nemůže ho žádný novější či další seriál vylepšit.A znělka o proti té původní stojí za hovno. ()

Reklama

Reklama