Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
Trailer
USA, (2012–2017), 47 h 50 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Sean Astin, Rob Paulsen, Greg Cipes, Mae Whitman, Hoon Lee, Seth Green, Kevin Michael Richardson, Josh Peck, Nolan North, Jason Biggs, Brian Bloom, Kelly Hu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(124)

Leo, Donnie, Raph a Mikey jsou zpět, tedy přesněji řečeno přicházejí v nové podobě. Třetí seriálové zpracování původně komiksového konceptu Kevina Eastmana a Petera Lairda přináší zcela nové pojetí čtveřice zmutovaných želv vycvičených v japonských bojových uměních. Tvůrci jednak zvolili nápaditou animaci, která kombinuje počítačově vytvořené 3D modely s flashovou animací a komiksovými zkratkami a symboly. Kreativní a odlehčený vizuální styl výtečně souzní se zastřešujícím zaměřením seriálu na mladší děti. Namísto siláctví druhého seriálového zpracování z roku 2003 tak nový seriál vzniklý v produkci dětského televizního kanálu Nickelodeon vyniká nadsázkou a hravými nápady, ale i nosnými změnami oproti tradičním prvkům želváckého světa. Samotní čtyři hrdinové v krunýřích jsou profilováni ne jako nebojácní bojovníci, ale spíš coby kluci, kteří postupně poznávají svět kolem sebe a učí se zdokonalovat své schopnosti. April O'Neilová tentokrát není dospělá reportérka, ale v souladu s omlazením hlavních postav se z ní stala šestnáctiletá holka, která se náhodou s želváky skamarádila a díky výcviku pod vedením mistra Třísky často hrdinům výrazně pomáhá. V různě pozměněné podobě se objevují také tradiční záporáci v čele s Trhačem a mimozemským padouchem Krangem. Seriál se díky svěžímu zpracování stal hitem a úspěšně přetavil klasický koncept do moderního díla pro novou generaci televizních diváků. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

Nejlepší TMNT, to bez debat, prostě návrat jak se patří, nádherný vizuál, bojové scény se skvělými choreografiemi, plno hlášek... velmi dobrý a výstižný komentář napsal Gemini ;) ()

J0ke3R 

všechny recenze uživatele

Pár slabších dílů neovlivní jinak našlapanou jízdu všemi pěti sériemi. Vyrůstal jsem na klasických Želvy Ninja z 80. let, proto jsem byl k této verzi zprvu spíše skeptický. Po shlédnutí prvního dílu se vše změnilo a já zjistil, že mi nové želvy strašně sedly! (tedy až na animaci, na kterou jsem si musel tak nějak zvyknout) Mimojiné mě zaujalo jak se tvůrci rozhodli střídat lokace. Ze začátku se vše odehrávalo v New Yorku, později na venkově, dále pak ve vesmíru a díky cestování časem jsme se mohli podívat i do minulosti nebo třeba do dimenze se želváky právě z osmdesátek. Potěšili mě hlavně hororové díly s klasickými monstry. Nesmím samozřejmě zapomenout na Trhače. Ten byl super! ... Po shlédnutí posledního dílu musím zamáčknout nostalgickou slzu :D ... A TEN KONEC!! (z mého pohledu to nešlo lépe ukončit) ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu se ani hodně čekat nedalo. Vypadal jako přímé navázání na film. A o to větší bylo překvapení! Skvělé choreografie bojových scén a naprosto perfektně vykreslené charaktery. Mistr Tříska se stal ze starého moudrého stařešiny drsným borcem s velmi vytříbeným smyslem pro humor (jen April snad mohla být vyřešená lépe, než jako sedmnáctiletá teenagerka). Dobrý příběh, skvělé vtipy, ale také obdivuhodný smysl pro detaily a atmosféru momentu. Proložení počítačového zpracování kreslenou grafikou a prvky manga stylu a v akčních záběrech ony věrné a surové podoby ninja želv - tmavé siluety, kde zlověstně září jejich bělmo a čepele jejich zbraní. Tento seriál je o trochu víc, než jen animovaná podívaná pro děti. A kéž by to ale ten seriál pro děti na Nickelodeonu nebyl. Ono „seriál pro děti“ je totiž svěrač, který celou tu originalitu a jiskru seriálu dusí. Opravdu totiž chybí trocha, a byl by to perfektní, drsný seriál s ponurou atmosférou špinavého New Yorku pro starší fanoušky a ne ty nejmenší. A myslím, že by neměl problém ukázat tu skvělou chladnou a drsnou stránku celého fenoménu Želvy Ninja. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Nejdřív, když jsem uviděl postavy a animaci, měl jsem velkou nedůvěru kouknout na tento skvostný seriál. Nicméně koukl jsem na pár dílů, jakožto dítě odkojeno původním seriálem... No co říct. Krása. Tento seriál snoubí prvky původního serálu z osmdesátých let, a má větší vtip a nadhled, se seriálem s animovaným seriálem z roku 2003, kdy využil akčnost boje, skoků... Jedna věc mi troško vadí nebo chybí - a to jedná se o velký New York - a "žádní lidé" na ulicích.... hmm je to víc komornější. A pořád si říkám, že oproti našemu seriálu z dětství mi tam něco chybí - už vím, želvy nechodí mezi lidi v přestrojení s kabátem a kloboukem ala Colombo. Ta poetika gangsterek mi tam chybí. Ale časek se možná dočkám. Zatím jsme v polovině druhé série a nádhera, luxus... Tak jsme u čtvrté sezony a želváci nám nedobrovolně opustili tento svět, tedy zemi. Uvidíme kde je to nasměruje. Některé díly výborné, některé slabší. Víte, chybí mi midstr Tříska. No ale víte, co je mi sympatické? Pořád jsem uvažoval proč Miky je tak fajn. Připomíná mí Joeyho z Přátel :) ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Perfektní oživení vzpomínek na dobu, kdy jsem to žral v devadesátkách kreslený. Škoda jen že žvejky byly jak z borový smůly - to mi ty vzpomínky trochu kazí :-). Tohle současný je hodně promakaný hlavně ve vztazích mezi postavami i prokreslením charakterů obecně (náklonost k Rafaelovi mi zůstala). No a animace a triky jsou taky někde jinde. Máme to denně místo večerníčku. Doprovázeno nárůstem konzumace pizzy v rodině. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ninja korytnačky na moderný spôsob. Pôvodne som chcel dať lepšie hodnotenie, ale musím jednu hviezdu ubrať. Ide totiž o to, že tento nový korytnačí seriál je síce slušne spracovaný s moderným poňatím jednotlivých postáv, ale aj deja ako takého a jednotlivé epizódy majú celkom slušný spád, avšak na strane druhej veľa z nich je dosť na jedno kopyto a navyše tá posledná séria už išla kvalitou dosť dole. A hlavne animácie, ktoré tu boli použité, skutočne nie sú hodné nového tisícročia. Silné tri hviezdy si to ale zaslúži. 65 % ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

První dvě - tři řady a držely velkou kvalitu, ve čtvrté to šlo dost dolů, hrozně se vařilo z vody a pátá už byla celkem tragédie. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je opravdu neskutečně povedený, ať už to jak skvěle dokáže skloubit dějové linky různých postav, ukázat zajímavé akce nebo vůbec pracovat s příběhem samotným. Seriálu se povedlo mistrovsky představit všechny hlavní postavy, ať už se jedná o želvy, Trhače nebo Krangy. Seriál dává opravdu důraz na postavy a jejich příběh obecně. Hlavní dějové linky jsou propracované a nechybí opravdu zásadní zvraty příběhu. Je tu relativně dost vedlejších epizod, které obecně u podobných seriálů moc nemusím, nicméně v tomto případě mi to vůbec nevadilo, jelikož seriál těchto epizod dokáže využít třeba i později k dalšímu ději a tvůrci se v tomto seriálu rozhodli opravdu využít potenciál mnoha postav. Animace je perfektní a také cením dokreslení některých dějových linek v poslední sezóně. Crossover se staršími Želvy ninja také potěšily, stejně jako celý tento seriál. ()

SteveV 

všechny recenze uživatele

Aneb o co člověk v práci nezavadí... Želvy jsou zpátky a to v plné parádě. Nenechte se odlákat pro někoho možná trochu dětinskou počítačovou animací a pusťte se do toho. Podobně jako je tomu u nedávného restartu legendárních Hromkoček, seriál určený pro děcka si možná ještě víc užijí právě pamětníci starších kousků. Dějově se to posouvá a zatím žádný díl nebyl vyloženě filler. Jen tak dál! ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Kdyz dva delaji totez, neni to totez, ale presto to oboje muze byt skvele. Jakozto odchovanec starych zelv na tehdy jeste ceskoslovenske televizi jsem k novym zelvam pristupoval s mirnou neduverou, ale hned po prvnich minutach pilotu a par dalsich dilech potvrzujicich nastoupeny trend bylo jasne, ze tenhle serial klame telem. Samozrejme ma sve chyby (hezci ztvarneni zejmena lidi by urcite neskodilo), ale kdo to muze mit za zle, kdyz zelvaci konecne kazdy vyzaruji uplne odlisnou osobnost a nelisi se pouze barvou pasek, trousi hlasky o sto sest a za doprovodu libiveho soundtracku serviruji detem moudra, nad jejichz hloubkou nejednou uznale pokyne i dospely? Prave vybalancovanost mezi detskou a dospelackou slozkou cini z tohoto serialu kousek, ktery na ktery se nemusite stydet kouknout se svoji ratolesti a pobavite se vsichni. ()

Agent24 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho to trvalo, ale nakonec jsme se dočkali. Každý seriál o želvách má něco do sebe. Nickelodeon začal poprvé v seriálu s počítačovou animací a vypadá parádně. Seriál je převážně pro menší publikum což je vidět. To ovšem vůbec nevadí a každý kdo vyrůstal na původním seriálu si musí tento taky zamilovat. S01E01-02: První dvě epizody jdou rovnou na věc a zrod želv je tady ukázán velmi rychle což je jen dobře, protože ho stejně každý zná. Akce je celkem hodně, srandy o kterou se stará a podle ukázek bude starat samozřejmě kdo jiný než Michelangelo je vtipná a celková komiksová podoba bezvadná. Celkově hodnotím první dva díly 100% a pro mě jednoznačně zatím nejlepší animák za tento rok. Cowabunga Dude!!! S01E03: Třetí díl byl opět velká zábava. Pokaždé všechno odnese Raphael. Chudák malej. Akorát doufám, že ve čtvrtém dílu se ten pan Trhačka už objeví. Chci vidět klan Foot v akci. Třetí díl 100% !!! S01E04: Čtvrtý díl byl parádní. Trhač se objevil jen na chvilku, ale konečně tady byl Foot klan a Trhačův učen. Do toho zase vtipnej a tak trochu naivní Mikey. 100%!!! S01E05: Pátý díl navštívil Baxter Stockman. Mikey dostal zvláštní MP3 přehrávač a samozřejmě se potom něco pokazilo. 100%!!! S01E06: V šestém dílu želvám tak trochu pomůže i nepomůže kovová želva kterou sestrojil Donatello. 100%!!! S01E07: Po městě se začne prohánět opice a ta zavaří Donatellovi a ostatní želvy ho pěkně vysmějou. Nakonec se, ale Donie předvede. Opět 100%!!! Nějak začínám být natěšený na každý nový díl. S01E08: Tak tohle byl nářezový díl. Parádní mlátička. Už jsem říkal, že dabing je parádní. 100%!!! S01E09: Želvy se setkali s Trhačem a jak to dopadlo se dozvíte v devátém dílu. 100%!!! S01E10: Desátý díl ukáže dalšího mutanta. Ten bude mít za úkol zničit želví bejvák. 100%!!! S01E11: Robo-myši útočí. Tihle myšáci se objevují snad ve všech sériích želv ninja. 100%!!! S01E12: Jen Mikey ví jak ochočit aligátora. 100%!!! S01E13: Konečně nový díl. Ta pauza byla nekonečná. Tenhle díl bude asi strašit děti, protože král krysa vypadá dost hustě. 100%!!! S01E14: Do města se vrátí mutant z druhého dílu (hadí rostlina) a taky se poprvé objeví dcera Trhače Karai. 100%!!! S01E15: April napadne robo-učitelka, Leonardo se zakouká do Karai a taky se objeví nový mutant, který bude obsahovat snad DNA ze všech zvířat. No a Trhač dostane od Karai robo-Kranga. 100%!!! S01E16: Želvy budou mít svůj vlastní dopravní prostředek a najde si je jejich fanoušek v želvím kostýmu. 100%!!! S01E17: Hnusní uslintaní Krangové chtějí otevřít portál do Dimenze X. To samozřejmě Želvy nemůžou dopustit a proto si vezmnou na pomoc Aligátorka. Ten za to tak trochu zaplatí. 100%!!! S01E18: Raphael má vítr ze švábů. Jeden zmutuje a bude z něj Terminátor. Kam se na něj hrabe Arnold. 100%!!! S01E19: Želvy se dostanou do bludiště kam je pošle Baxter Stockman. 100%!!! S01E20: Trhač jde kupovat zbraně tak ho přeci želvy musí zastavit. 100%!!! S01E21: Karai honí April a Želvy honí Krangy v jejich podmořské základně. 100%!!! S01E22: Fanoušek želv ninja se vrací a nedopadne to s ním zrovna moc dobře. 100%!!! S01E23: Leonarda kousne včela a infekce se začne šířit mezi všechny želvy. 100%!!! S01E24: Želvy se dostanou do vězení kde je napadne jeden vězen a nakonec zachrání otce April. Hlavně se bude činit Donatello. Akorát s tou záchranou to nebude tak horké. Trhač se spojí s Krangy a jak to dopadne uvidíme příště. 100% Ted už jen čekat na poslední 2 epizody, které půjdou naráz ve čtvrtek 8 srpna. S01E25-26: Finále bylo prostě super. Ultimátní nářez a nejlepší animovaná série o želvách ninja. Už se nemůžu dočkat na září a na 2 sezonu. 100%!!! S02E01: Tak želvy jsou konečně zpět a tentokrát na ně bude pálít Krang prdelním dělem. Táta April zmutuje a to si zaslouží 100%!!! S02E02: Želvy napadnou tak trochu jiní Alieni a bude to maso. 100%!!! S02E03: Karai nechá unést Leonarda a na něm bude zkoušet nové Foot ninji a želvy budou mít o zábavu postaráno. 100%!!! S02E04: Konečně se objeví Casey Jones a Donnieho kamarád Pulvelizer, který skončil v nádobě (poté co na sebe nechal v první sezoně nalít mutagen) bude pít mutagen tak dlouho až se utrhne ze řetězu. 100%!!! S02E05: Mikey na sebe stříkne mutagen a bude mít po těle pupínky, které můžou explodovat. 100%!!! S02E06: Nový ninja má za úkol unést April kterou chce jak Trhač a Karai tak i Krangové. Opět se objeví nový foot ninjové a želvy, Casey a April budou mít co dělat. 100% S02E07: Milá Raphaelova malá želvička Spike zmutuje a stane se z ní Slash. A co se stane uvidíte v 7 díle. 100%!!! S02E08: () (méně) (více)

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to pro mě byla nejroztomilejší a nejvtipnější série s ninja želvami. Ač se zprvu můžou postavičky jevit jako příliš dětské, snadno si získají srdce nejednoho dospělého diváka. Ale za chvíli budete rychle předávkováni všemi těmi Krangy, běháním po střechách, přihlouplostí všech hrdinů, tak i celkovým směrem kudy se nové želvy vydávají. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Je mi skoro 26 a koukám na želvy ninja? :-D No sakra že jo vždyť to je seriál mýho mládí a ani tahle verze, která se pojala tak, že nám přiblíží začátky želv, rozhodně nedělá ostudu a já jsem se u hlášek docela pobavil :-) Prozatím čtyři a dál se uvidí :-) ()

Krystian 

všechny recenze uživatele

Staré želvy z roku 89 jsem opravdu miloval, ale musím říct, že tento seriál je snad jediný ze všech želvích adaptací, který se mu může rovnat. Úžasný humor, krásný příběh, skvěle pojaté postavy v jiném světle, prostě super. Všechny změny od původního příběhu jsem přijal s úsměvem a celkově jsem velice nadšený. Je mi pětadvacet a jakkoliv vypadá animace "dětsky" tak jsem tomu naprosto propadl. První série geniální, druhá slušná, bojím se trochu třetí, protože poslední díl už napovídá, že to bude překombinované a divoké, ale kdo ví. :) Zatím plný počet bodů, nemám důvod dávat méně. ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Když už někdo chce udělat nové pokračování/remake něčeho legendárního, tak nějak takhle by to mělo vypadat. ()

Adolf47 

všechny recenze uživatele

Brutálně dobré remake mého oblíbeného seriálu. Je to vtipné, chytré a zároveň i děsivé. pro fanoušky předlohy povinnost. ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděl akce je tam svižná, trhač je pořádný záporák, i crangové tam nejsou trapní a vtípky tam jsou jedny z nejlepších co jsem kdy viděl. Ten kdo se na to chce koukat tak mu to vřele doporučuji kromně sérii na farmě. ()

Stolker 

všechny recenze uživatele

To co tenhle seriál postrádá v animaci (a že nejsem fanda takovýhle grafiky) to mnohonásobně vynahrazuje v příběhu a atmosféře. Hlavně- jak je tu několikrát řečeno, želvy jsou přesně takový jaký maj bejt a je fakt zábavný koukat na partu tak rozdílných charakterů která ovládá ninjitsu a nakopává záporáky jako před 20-to lety :) ()

Reklama

Reklama