Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michel byl spolu s devatenácti kolegy propuštěn ze zaměstnání, kde více než třicet let aktivně působil jako odborář. Navzdory nepříznivým okolnostem se se svojí ženou Marie-Claire, jež pracuje jako pečovatelka, milují a vedou šťastný manželský život. K jejich třicetiletému výročí svatby je překvapí jejich děti, vnuci a ostatní příbuzenstvo poukázkou na dovolenou do Afriky a bedýnkou plnou bankovek. Než si stačí tyto dary vychutnat, stanou se obětí loupežného přepadení. Jejich šok a bolest vystřídají odlišné pocity v okamžiku, kdy zjistí, kdo za přepadením stál... (claudel)

(více)

Recenze (4)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Krásne prímorské prostredie a sympatickí hereckí predstavitelia. To je to, čo ma na Snehoch Kilimandžára sprvu zaujalo najviac. Narozdiel od západných tvorcov francúzi zjavne nemajú absolútne žiadnu potrebu (aspoň teda v tomto snímku nie) tlačiť na pilu emócií a tak si príbeh plynie a plynie, až do očakávaného záveru. I keď sa miestami našli mŕtve miesta, jedná sa o príjemný zážitok a výber filmu každopádne neľutujem. [MFF Cinematik 2012, PN] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Silný sociální příběh, jenž volně plyne, ale rozhodně nenudí. Divák si může vychutnat herecké umění J. P. Darroussina a A. Ascaride, dvorních herců režiséra Guédiguiana. Velmi potěší úžasná minirole Pierra Niney jako bezkonkurenčního číšníka. Francouzi zkrátka umějí natočit snímek o solidaritě, který nevyzní pateticky, trapně nebo přehnaně "štastněkoncově". Tento film rovněž vhodně zapadá do kontextu současné ekonomické krize. ()

Reklama

Reklama