Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michel byl spolu s devatenácti kolegy propuštěn ze zaměstnání, kde více než třicet let aktivně působil jako odborář. Navzdory nepříznivým okolnostem se se svojí ženou Marie-Claire, jež pracuje jako pečovatelka, milují a vedou šťastný manželský život. K jejich třicetiletému výročí svatby je překvapí jejich děti, vnuci a ostatní příbuzenstvo poukázkou na dovolenou do Afriky a bedýnkou plnou bankovek. Než si stačí tyto dary vychutnat, stanou se obětí loupežného přepadení. Jejich šok a bolest vystřídají odlišné pocity v okamžiku, kdy zjistí, kdo za přepadením stál... (claudel)

(více)

Recenze (4)

claudel 

všechny recenze uživatele

Silný sociální příběh, jenž volně plyne, ale rozhodně nenudí. Divák si může vychutnat herecké umění J. P. Darroussina a A. Ascaride, dvorních herců režiséra Guédiguiana. Velmi potěší úžasná minirole Pierra Niney jako bezkonkurenčního číšníka. Francouzi zkrátka umějí natočit snímek o solidaritě, který nevyzní pateticky, trapně nebo přehnaně "štastněkoncově". Tento film rovněž vhodně zapadá do kontextu současné ekonomické krize. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Krásne prímorské prostredie a sympatickí hereckí predstavitelia. To je to, čo ma na Snehoch Kilimandžára sprvu zaujalo najviac. Narozdiel od západných tvorcov francúzi zjavne nemajú absolútne žiadnu potrebu (aspoň teda v tomto snímku nie) tlačiť na pilu emócií a tak si príbeh plynie a plynie, až do očakávaného záveru. I keď sa miestami našli mŕtve miesta, jedná sa o príjemný zážitok a výber filmu každopádne neľutujem. [MFF Cinematik 2012, PN] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Neiges du Kilimandjaro se odehrává v Marseille. (claudel)
  • Tento snímek byl volně inspirován básní Victora Huga " Les Pauvres Gens". (claudel)

Reklama

Reklama