Reklama

Reklama

Kurýr

(seriál)
  • Francie Le Transporteur - la série (více)
Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke
Kanada / Francie / USA / Německo, (2012–2014), 19 h 2 min (Minutáž: 45–52 min)

Hrají:

Chris Vance, François Berléand, Delphine Chanéac, Andrea Osvárt, Andrew Martin-Smith, Eric Canuel, Rachel Skarsten, Joseph Kell, Julian Richings (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Frank Martin pracuje jako kurýr. Doručuje a nikdy se na nic neptá. Přijede na smluvené místo, vyzvedne zásilku, ať už je to věc nebo člověk, a bezpečně ji doručí, kam má. Zakládá si na pověsti profesionála... (TV Prima)

Recenze (81)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Strašlivě televizní. A strašlivě slabé dvě hvězdičky. Deset cípů, z nichž minimálně sedm připadá na choreografii akčních scén, kterou nachystal Cyril "Spiderboy" Raffaelli. Ta nepostrádá efektnost, ani důmyslnost. Co je ale horší, téměř nikdy si nevychutnáte v podstatě žádnou akci dosyta, neboť ji zabírá špatná kamera a hlavně vše opětovně hnojí prasostřih. Průměrnou délku záběru v akčních scénách odhaduju na 0,3 sekundy. Totéž platí u automobilových honiček. Proč se musím dívat, když nějaká kára driftuje, na detail jejího předního kola?? Proč si nemůžu vychutnat průjezd zatáčkou se záběrem na celé auto?? No a to střílení, ježišikriste, stovky kulek se sypou z pěti metrů na tu audinu a ani škrábanec, ani jedna díra v čelním skle, prostě nothing. A taky mě vytáčí ty střihy v parkourovských naháněčkách (viz druhý díl to šplhání po balkónech, 4 vteřiny a byl v nejvyšším patře, jděte do prdele). Prostě všechno ukázkově televizní, ukázkově seriálové. Hlavní představitel má ve svém pokojíčku vylepeno sedmdesátosm plakátů Jasona Stathama, bohužel se mu ničím ani zdaleka nepřibližuje. A taky mu toho moc nevěřím. V posilovně asi někdy byl, ale v těch soubojích se mu vlastně muselo pomáhat střihem, škoda, že si tu hlavní roli nestřihnul sám Raffaelli. S každou další epizodou se mi chce ubrat jeden cíp hvězdičky, ale za tu chorču tu ty dvě nechám... kvůli ničemu jinému (ještě kromě té rajdy z prvního dílu) to nedoporučuju... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle kurvír se nepovedl. Chlapík má sice lýtka jak závodní slepice, ale tenhle běh na dlouho trať nedá ani za medvídka z Bogoty vypranýho v Perwollu. Chris Vance kaine chance. Někde se stala chyba a kurvír doručí jen jednu velkou nudu, navíc v potrhaném obalu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zase tak brutálně špatné, jak se tady někteří uživatelé snaží naznačit, to není. Je to parádní oddechovka, kde na kecy neberete ohled a hrajete třeba Hledání min, ale jakmile se tu rozjede A8 nebo Frank začne někoho mlátit, tak se na to s chutí podíváte. Nic objevného, ale ani nic brutálně špatného. Jo a pokud byste náhodou nevěděli, tak padouši jezdí ZÁSADNĚ v černých last last gen ML ... všichni do jednoho ! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar kurýra, ale i tak se nějaké epizody povedli a o rychlé akce nouze nebyla. / Viděné epizody z 1 série *12.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Chris Vance zachraňuje malé kozičky! Výtečná, akcí nabitá jednohubka po děsivém, opruzujícím dni v úmorné práci. K bedně pop-corn a Colu, a jedeme. Na plno. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Sprostá televízna vykrádačka, ktorá trpí klasickými neduhmi ako narýchlo zohnaný lacný scenárista, priemerný režisér a v hlavnej roli model, lákajúci na chlpatú hruď, hru svalov a hlášky. Jedna hviezda za pekné autá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně rychle, maximálně spolehlivě a akčně doručená zásilka. Nehledal bych až takovou spojitost se známou akční trilogií s Jasonem Stathamem, ze které se především přebrala postava "doručovatele" Franka Martina, i když se tomu pochopitelně nedá vyhnout. Staronovou postavu nově ztvárnil rovněž Brit Chris Vance a bude hodně diváků, kteří budou mít potíž ho přijmout. Charisma svého filmového předchůdce značně pozbývá a musí si ho tudíž vykopat, vymlátit a vystřílet. O tom tenhle seriál je především a pak teprve to ostatní. Martin je opět čestný muž a k ženám "džentlas", jak se patří. V jeho blízkosti se každá cítí v bezpečí a on jejich důvěry nezneužívá. Hojně se v tomto seriálu využívá motorových prostředků. Přeprava autem z místa na místo je tady více než častá, postavy jsou na ní do jisté míry závislé a luxusní vozy se dají brát za spojovatele mezi jednotlivými akčními scénami, které si plní poctivý televizní průměr, s občasnou inklinací budit dojem lepších, než ve skutečnosti jsou. Hlavní hrdina jde do bitek ve drahém ohozu a nějak jsem ho neviděl výrazně zdevastovaného, možná to teprve přijde. Choreografie bitek je efektní, ale ruchaři neodvedli zrovna dobrou práci. Kopy nebo údery zní moc nerealisticky a přehnaně a dá se to srovnat se zvukovou odezvou bitek z filmů s Terencem Hillem & Budem Spencerem, což není zrovna lichotivé přirovnání, má-li se brát seriál alespoň trochu vážně a novodobě. Hrdina navíc po každé bitce nahodí stále stejný výraz, což působí po určité době idiotsky. Jednoznačně se dalo zapracovat na vizuálu, barevné rozlišení nemělo odpovídající kontrast a při zběžné analýze navodilo dojem fádnosti. Nečekat zázraky a třeba balíček od kurýra překvapí příznivce akčních seriálů potěšitelnou zásilkou. Některé díly měly slušné grády i solidní akční odezvu. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým sympatická adaptácia. Na televízny počin je znesiteľná aj horšie postrihaná akcia. Fajn obsadenie, hlášky, pekné autá. Spokojnosť... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že filmový kurýr se mi líbil (vyjma třetího dílu) a nápad na seriálové zpracování také nepůsobí nejhůře ale bohužel, výsledek žádná očekávání nesplní. Chris Vance nemá Stathamovo charisma a veškerá akce (když už nějaká je) působí neuvěřitelně laciným dojmem. Zatím sem "sjel" dva díly ale pochybuji, že by se kvalita, nějakým zázračným způsobem navýšila. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není to jako dělo film ale je to slušně povedený seriál který má své dobré dny a své špatné a tak si myslím že zaslouženě jsme jízdu zvládli. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech - žádný průšvih, ale také žádný zázrak, že bych se netrpělivostí tetelil na další díly. Taková seriálová Kobra 11 má i lépe a přehledněji nasnímané akce. Šedý průměrný průměr. 2 až 3 hvězdy. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do s01e02. Nepokračujem. Inak, brutal jak v akoby klasicky nemeckom seriály všetci francúzskym prízvukom šušlú anglicky. // Pilot: Des. Umelý úvodný dialóg. Naháňačka po rovnej úzkej ulici. Prestrihy na točenie volantom, mačku na okne a odlesky na dverách auta. ´Hláška´ o jednom z pravidiel. Frackovitá mladá žena. Prsia. Zadok. Neustále sa meniaci makeup tam a späť. Jedna z dvoch bitiek stojacich aspoň za zmienku. Prsia a ďalšia verzia makeupu. Dekódovanie programu a ďalších 5 úkonov pomocou ladného a pomalého zmačkutia dvoch kláves... a tak ďalej. Scenár, réžia, strih a ešte aj hudba iritujúce. Šancu e2 dám len kvôli Vancovi, ktorý sa mi inde páčil. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se pár uživatelů poptal, zda má cenu do tohohle vrazit čas. Jejich odpovědi jsou negativní, jako zdejší hodnocení. Ale přesto jsem zkusil první dva díly a kupodivu, není to tak špatnej seriál. Příště nebudu dbát na hodnocení tady, přijde mi, že většina má potřebu jen kritizovat. Jasně, sám jsem našel tolik chyb, ale souboje mají dobrou chorču a většina chvatů je dokonale vidět, ještě v prvním díle tomu tak nebylo, ale další díly to mají jinak a jsou lepší. Navíc, hlavní hrdina je fakt týpek, má charizma. Není to Statham, ale způsoby filmového Kurýra jsou i zde, navíc jeho černá Audi je fakt kus. Pěkné holky, nahota, spousta akce a zajímavé náměty, i když klišovité dialogy. A to intro je fakt bezvadný. Uvidím jak to bude dál. Navíc každej díl uteče, jako voda, tak co chtít víc?! Na nelogičnosti a chyby v tomhle seriálu seru. Chtěl jsem pobavit a dostal jsem prozatím ještě větší kus zábavy. 9/10 po první sérii. Druhá série obsahuje lepší levelost v bitek, sice mne mrzí, že několik chvatů je umělejch a nezapadá, ale jinak si nemám moc nač stěžovat. Jasně, že kaskadér musel občas zastupovat Vanceho při kopech, ale v dalších dílech Vance už sám kope a nevede si zle. Ještě lépe předvádí chvaty, výborné bloky a nějaké prvky Wing Chunu jsem viděl, nejlepší souboj je teda z prvního dílu ve výtahu s Maďarem a chválim i minimum střihů, především v posledním díle nebyl dokonce jediný střih a Vance se pěkně zapotil, ale předvedl dobrej fight. A bitky jsou nejlepší akční složkou. Přestřelek moc není, jsou však pěkně Rkové. A Vance je sympaťák, má vynikající hlášky, charisma, jeho parťák Jules je v pohodě a Cat, která hledá zákazníky šíleně sexy. A Tarkoni, u něj mne mrzí, že nemá moc prostoru. Bohužel, většinou jsou ve druhé sérii nezajímavé náměty, nějaká vata se najde a scénář je dost nestabilní, strašně slabej. A s tím koncem z posledního dílu nejsem spokojen. Mohlo to bejt lepší, ale co už. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

No, nějakým nedopatřením jsem viděla dva díly a zrovna s jeden Vašutem. Tedy hlavní postava kurýra bez otázek v podobě Chrise Vance mi byla krajně nesympatická, všechno působilo silně televizně a tak nějak jsem měla pocit, že tvůrci by z toho rádi měli seriálovou pecku a ono to prostě nejde. I když...už jsem viděla horší věci, že. Jo, a Marek Vašut, ten má zkrátka ten originální typ uší, který mi nikdy nepřestane fascinovat. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem to vzdal, velmi trapné, jednoduché, vlastně televizní. Ztráta času, když je tolik jiných kvalitních seriálů. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Akční seriál, ve kterém pilotní díl ukázal, jak jsou tvůrci neschopní natočit automobilovou honičku nebo rvačku! ... "Kurýrské" filmy miluji, ale (i když to zde hlavní hrdina táhne poměrně dobře) seriál si mě opravdu nezískal. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Chris Vance není Jason Statham ale nijak mi nevadil. Jsem na něho zvyknutý z Prison Break, své role se podle mého zhostil dobře. Převzal od Stathama všechny ty grimasy a způsoby. Časově nevím, kde bych seriál zařadil, patrně nikde. Na druhou stranu z filmového Kurýra dost věci zůstalo (dům, pravidla, inspektor,...). Uvidím, jak to bude působit jako celek. Každopádně úvodní díl měl spád a skvělou kočku. Jsem zvědav na další díl. /// edit: Všechny díly byly založeny na stejném principu. Rozvíjející zápletka mimo hlavní děj byla minimální. Vyvrcholení průměrné (zase ho museli zničit). Občas dějové chyby nebo nedokonalé bojové scény a především TV JOJ to pěkně zmršila svým přehazováním jednotlivých dílů. Kvalitou je to asi někde na pomezí 2-3*, zábavou nějaké 3-4*. Zaokrouhleně nahoru, jen díky tomu, že jsem to bral jako středeční oddychovku a Kurýr patří mezo oblíbené.. Hodně subjektivních 70%.. (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Reklama

Reklama