Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No tak něco málo se snad rozhodně povedlo ne? Určitě si tento film odpad nezaslouží. Na zlatého lva to ovšem také není. Dialogy se, pravda, povedly v jen málo pokusech a herci to navíc trochu flákali. Potěšila účast pana Jandy, konečně dokázal lidem jaký je lakomý ubožák, za peníze všechno. Zápletka byla dost divoká a trošku hloupá. Přesto všechno, mne Magnuskův filmík pobavil. 201401130000/0000 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film podle mě schytal až moc velký hejt. Ano, působí amatérsky především co se filmařiny týče (zase když to srovnám s Věčně tvá nevěrná...) a taky mu dost ubližuje zbytečně přemrštěná stopáž, ale zase na druhou stranu mi to tak strašné nepřipadalo. Proti Magnuskovi nic nemám, osobně na mě působí jako nadšený amatér, který se snaží bez nějakého vzdělání točit filmy a neustále se v tom oboru zdokonalovat (a že se taky zdokonaluje). Jedlíci mají dobrý nápad, dokonce se tu povedla i herecká sestava (ještě by to teda chtělo Pawlovskou), komedie z prostředí odtučňovacího tábora slibuje hodně, bohužel toho moc naplněno nebylo. Má to nanejvýš úsměvné scény, je jich tu pár (což je teda na skoro dvouhodinový film celkem málo), ale že bych se smál nahlas, to ne. Zase se mi ale líbí, že se celý ten film ve finále snažil o příjemný pocit. Dialogy tu občas působí divně, jako i některé vztahy mezi postavami. A taky ty terapie jsou celkem divné - je to odtučňovací tábor, tak proč většinu času proboha jenom sedí v kroužku a povídají si? Nějakého cvičení tady zas tolik nebylo. No, když to vezmu jako celek, má to hodně chyb, dvě hodiny jsou zbytečně moc a na scénáři bylo třeba ještě zamakat, ale jsou i mnohem horší české filmy. Na tenhle se dá aspoň dívat, což o některých jiných říct nemůžu (např. Zoufalé ženy dělají zoufalé věci). 2* ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale myslel jsem si, že úroveň produkce Magnusfilmu bude stoupat. Ovšem ať už si Magnusek vybere jakéhokoliv režiséra nebo se režie ujme sám, je to všechno jen motání se v kruhu na dně propasti. A z toho, co už Magnusfilm vyprodukoval, bych do budoucna odhadoval, že se velkého umění nedočkáme. Hloupé dialogy, tradiční obsazení hereckých dřev (tentokrát Chára, Veselý, Nývltová, Decastelo a bohužel i upadající Skamene), nadbytek product placementu, nepodařená hudba, scénaristická a režijní bezradnost – co dodat? Alespoň se to obešlo bez holých zadků našich starých hereckých legend (Fišer ve Školním výletu). Starou hereckou gardu mám rád. Chápu je, že by se rádi setkali, zavzpomínali a přijali nějakou malou roli. Tak proč pro ně někdo nenapíše něco když už ne přímo uměleckého tak alespoň důstojného? Ale u nás se chodí do kina v hojném počtu zřejmě jenom na pokleslou zábavu a film musí vydělávat….. Takže…bohužel… ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Magnusek mě zaujal tehdá snímkem Bastardi, kde krásně ukázal jak to chodí na vašich školách, takže od té doby ho mám celkem v podvědomí i když točí podstatně horší kousky. Tahle komedie mě zajímala, jelikož mám doma taky jedlíka co mi dává dokonce 107 kg lásky akorát jí teda nemá v sádle ale jebat to hmota jako hmota. Tak jsem čekala jak vorvani budou hubnout při různých formách trapnýho humoru, kterej ale jako zhulená dokážu ocenit. A ono nic. Film je spíš komediální dráma a jako takovej mě zklamal. Pár hlášek, dva frky a zbytek všeho ve filmu je nucenej jak orgasmus pornoherečky. Nej postava filmu byl George s ním byla fakt veeeelká prdel a zajímalo by mě kolik váží. Hádám že dva a půl Alíka tzn šest mojich maličkostí. Jelikož jsem škodolibá svině tak mě potěšilo, že vážím méně než půlka jeho prdele a tak za každou tu polokouli co mu seděla pod zádama dávám 1* což jsou dohromady hvězdy dvě. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Mno normálně bych na tuhle komedii ale nešel, ale chtěl jsem vidět co Tomáš Magnusek vyplodí. A musím říct, že to tak hrozné nebylo, jak jsem čekal. Vtipy? No občas vtipné ale občas i pokus vynutit u diváků nějakej smích. Docela divné na tomhle filmu byly ty přechody. Hodněkrát jsem si myslel že je konec a skočila tam nová scéna. Ale to je takovej detail. Neříkám, že je ten film nějakej blbej, budu si ho muset pustit ještě jednou aby se to do mě nějak vsáklo. Zatím hodnotím 3 hvězdy, z důvodu, že bastardi se mi líbili o trochu lépe(i přesto že Magnuskovi role učitele zabijáka nesedla tak jako jedlíka) Edit: Po dalším kouknutí jsem musel přehodnotit ze 3 na 1. Opravdu je to sračka, není na tom nic moc pozitivního, ale na odpad to stejnak nemá ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 13 dní. (Mauzicek)
  • Natáčelo se V Praze, Dačicích a Rychnově nad Kněžnou. Hotel Studánka, v němž se děj odehrává, se nachází u Rychnova nad Kněžnou. (SimonSomin)

Reklama

Reklama