Reklama

Reklama

Tým Škorpion

(seriál)
USA, (2014–2018), 65 h 27 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Elyes Gabel, Katharine McPhee, Eddie Kaye Thomas, Emily Robinson, Erick Avari, Robert Patrick, Joel Gretsch, Anthony Skordi, Andy T. Tran, Jadyn Wong (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(93)

Jmenuje se Walter O'Brien a má čtvrté nejvyšší IQ, které kdy bylo změřeno – 197. Einstein měl 160. Když mu bylo 11, zatkla ho FBI, za to, že hacknul počítače NASA, aby si stáhl plány raketoplánů, které si chtěl pověsit na zeď. Nyní vede tým geniálních podivínů. Pracují pro Ministerstvo vnitřní bezpečnosti a díky svým znalostem dokážou překazit hrozby, které ohrožují svět. Říkají si Tým Škorpion.
Jsou čtyři a dohromady mají IQ vyšší než 700. Toby je behaviorista, rozumí řeči těla a dokáže předvídat chování; Sylvester je chodící kalkulačka a je posedlý statistikami; Happy je zázračná inženýrka, která dokáže sestrojit, opravit nebo otevřít cokoli; a Walter je machr na počítače.
Zatímco se ale členové týmu cítí dobře v přítomnosti jeden druhého, sociální vztahy mimo jejich kruh je uvádějí do rozpaků. Musejí se tedy spolehnout na pomoc prakticky myslící servírky Paige Dineenové, jejíž syn rovněž vykazuje neobvyklou inteligenci a nadání. Tým Škorpion řídí agent Gallo, který je jejich vládní spojkou. Společně jsou Tým Škorpion. (AXN)

(více)

Recenze (50)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál, aký sme tu ešte nemali. Troška mi to pripomína (Num3bers). Tu ale narozdiel od ostatných seriálov sa nestretávame s jedným inteligentom medzi policajnými zložkami, ale so 4 výbornými postavami. Samostatne by však tieto charaktery neustáli svoj samostatný seriál a preto vysoko hodnotím voľbu vložiť všetky charaktery do jedného. Herecké výkony sú solídne, kamera ničím neprekvapí ale ani neurazí. Jediné, čo na mňa naozaj pôsobí mierne odpudivo, sú v niektorých prípadoch nesprávne zvládnuté efekty (pocit, že je tam zelené plátno) a niektoré za vlasy pritiahnuté rozuzlenia. Ale ako príjemný, oddychový seriál môžem vrelo doporučiť. 65% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

První půlka série byla s určitými výhradami fajn, ale v druhé půlce série už jsem přeci jen více začal kroutit hlavou nad ujetými vědátorskými nápady při řešení jednotlivých případů, přičemž 90 % zápletek se točí kolem hackování všeho možného i nemožného. Seriál postavený na nejpropranějších scénáristických klišé, navíc s množstvím logických děr, zkrátka nemůže dlouhodobě fungovat. 50% ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: 4 "mentalisti" z různejch oborů zachraňují svět nebo přinejmenším USA. PIlot je zábavnej, mentalista zrušenej, jako oddychovka se to jeví ideálně. 60%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sledovat se do bez potíží dalo, ani se u toho nemuselo moc myslet, takže taková jednohubka, díl dva na večer. Nicméně po první sérii mi to asi stačí. Parta geeko-nerdovských superhrdinů, co zvládá krom svých expertních znalostí i profesionální práci v terénu a jako o "speciální jednotce" se o ní klábosí i v televizi, aby o nich věděli všichni zlouni, kteří je ale nechávají více méně na pokoji... No, vlastně to byl dost velký nesmysl, ale prostě se to dalo. Samozřejmě nesměla chybět romantická linka, check. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Scorpion sice mohl dopadnout díky pilotu Justina Lina a slibné premise mnohem lépe, ale na nic víc, než na odpočinkovou zábavu stejně neměl, a jako takový funguje obstojně. Když totiž na každý díl připadá v průměru cca deset cliffhangerů, při kterých na vlásku visí přinejmenším osud celého světa, a přesto dokáže bavit povedeným týmem exotů (až na topornou a hlavně otravnou Happy), jejich hláškami a především neuvěřitelnými macgyverovskými řešeními ještě neuvěřitlelnějších problémů, a přesto při tom nenáročně bavit, není si prakticky na co stěžovat. V tomto ohledu haprují jen epizody s civilnějšími problémy, kde naplno vyniká, jak šíleně patetické, levné a přepálené to celé divadýlko vlastně je. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Tisíc a jedna noc, kde nevěříte ani jednomu příběhu. Scénář si z lidí dělá legraci, ale v každém dílu se najde nejmíň jeden moment, kdy se člověk zasměje nějaké hlášce. Jinak slušná trapárna. 1¾. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Fakt megahustá akční sci-fi parodie. Tohle opravdu nikdo nemohl myslet vážně. Třeba jak se pozná, kdy vybouchne nálož? Takhle: "Based on the speed of the blinking light and the acceleration of the beep, I would say that we have approximately 5 minutes and 31 seconds." A co myslíte? Bylo to přesně tak! :-) ()

carly 

všechny recenze uživatele

Je to fakt sympaticka partia ludi, ktori riesia neriesitelne. Niektore veci su dost pritiahnute za vlasy, ale v ramci celkovej prijemnosti serialu im to odpustam. A tesim sa na druhu seriu. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Myslím, že seriál má celkom dobrý potenciál, preto napriek trochu škrobeným hereckým výkonom (Walter mi pripadá ako Pinocchio, ktorý si neželá stať sa naozajstným chlapcom :-) a trápnym dialógom po 5. dieli dávam 4 hviezdičky. ___ V strede 3. série: ak už čoskoro neskončia s tým otravným will they/won't they, tak napriek inak zaujímavému seriálu prestávam pozerať. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem čtyři díly, na další už nemám sílu. Čekal jsem, že se to třeba zlepší, ale marně - stupidní scénáře plné technických nesmyslů a klišoidních berliček, špatní a přehrávající herci atd. Vůbec nechápu, jak něco takového mohlo dostat druhou sérii. ;) ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

tohle je hodně velký IT úlet... scéna s letadlem v prvním díle byla propírána i na živě.cz což samo o sobě svědčí o tom, že to někoho zaujalo... špatná reklama, je taky reklama... přesto se na to dá celkem dívat... pokud nějak vybalancují ty naprosté šílenosti a dají tomu nějakou slušnější dějovou linku, mohlo vy to přežít, ale jinak je to kandidát na jedno-sezónní seriál... 42% /// EDIT: tak jedno-sezónní seriál to nakonec není... sleduju to dál, ale fakt by mě zajímalo proč v popisku seriálu chybí žánr sci-fi... protože co tam oni předvádí, to by ani MacGyver nestíhal... hodnocení lehce zvedám na 54% ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Skupinka géniů s IQ vyšším než mrakodrapy založí firmu, řeší pro FBI i soukromě bezpečnostní krize, přitom stále pokníkává, jak těžký je to osud být geniální, a k tomu jim sekunduje totálně blbá ex-servírka s geniálním synkem, která jim "překládá" normální život do geniality a vice versa. S narůstajícím počtem dílů se děj nijak nelepší. Zlatý MacGyver! ()

CaladanChmur odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem odpad,i když profesionálně je to tak na průměr...Jenže když mi rejža naznačuje.."buď zticha,a nerýpej protože jsi obyčejný nevzdělaný hlupák a jestli to nejsi zrovna ty,tak zbytek populace ( teda kromě O Briena) je 100%".. .tak potom musím dát odpad ( a kdyby to šlo.. dal by jsem hvězdu pod úroveň odpadu).PLUSY "...tohoto filmu...1, občas se dozvíte něco z fyziky a matematiky..2, celkem dobrý casting 3,celkem dobrý a přitažlivý nápad 4,schopnost seriálu vypnout vaši soudnost na minimum.. a tudíž se dokážete odreagovat... MÍNUSY tohoto filmu 1,neskutečná vychcanost odvolávat se na isnpiraci skutečnou osobou..(nebudu nic říkat...dohledejte si sami..kolikrát dotyčný zachranuje svět.. či jak moc je to přiblíženo kromě jména skutečnosti) 2,rok 2014-2018 a tady máme připosraný patetismums a hrdinství američanů...těch obyčejných dříčů ( myslím tím agenty,armádní složky a policajty dohromady) v takové míře,že i kdyby na všech spartakiádách každý mával českou a ruskou vlajkou,tak tohle nikdy nepřebijí. 3,to jak dramaturg či scénarista předpokládá demenci diváků...tak strašně do očí bijících nelogičností,které ani sebevyhoněnější grupa géniů nedokáže nenápadně vysvětlit...to se jen tak nevidí....( nebudu spoilovat....ale agent "Gejb" a jeho telefon,který stačí zvednout a říct po oznámení .. tady agent wxyz že chci nákladní vrtulník,....uzavření ulic napříč NY...a další prkotiny ..to je fakt na mě moc... Občas se opakuji,ale když vidím...jaké sračky dokáží stvořit dospělí lidé a není jim při tom trapně...tak nemám jinou možnost.Prosím TV celého světa.. nekupujte ani pilotní díly podobných sraček.. jen ztrácíte peníze a jméno a váš posraný první nákup umožnuje podobným neschopům jako je ta skupinka rádoby režiserů.. si honit trika na FB.... ve zkratce...odkoukávám to v práci protože je mi jedno jestli nevidím třeba 5 minut drsné akční zápletky,...ale ani omylem by jsem u toho nevydržel celý počet minut doma na gauči.. še by jsem spát... Kdo tomu dává víc jak 3 hvězdy je bud ožralý,nebo zaplacený a nebo opravdu traged... ()

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Po polovině první série - výborný seriál, který nám ukazuje svět těch, kteří nejsou normální, ech - jsou geniální. A taky to nemají jednoduché. Velmi zajímavý námět, skvělé obsazení a výborně zahráno. Věřím jim. - DRUHÁ SEZÓNA POTVRZENÁ - !!! ()

Berty00 

všechny recenze uživatele

No už na začiatku dejstva sme sa dozvedeli že hlavná postava ma IQ 197...No aj s takýmto IQ to je slabá odroda Sheldona Coopera(The Big Bang Theory)..Zhromaždí organizáciu géniov tak preečo tam nieje Sheldon ?!?!.Samotný seriál je dosť taký ani nemastný ani nie slaný...Ale istými chvílami sa pýtate otázky typu : Dá sa to ? Nedá sa to ? Existuje to ? Neexistuje to ?..... ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Z prveho dielu zmiesane pocity. Nebolo to vyslovene spatne, ale udrzat takyto namet celu seriu (niektore sceny su velmi uletene :] ) ? Pilot: 70% ()

Reklama

Reklama