Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Mathew55

Mathew55 (hodnocení, recenze)

Film jako takový podle mě nebude moc těžký na zpracování - oproti některým knihám spíš naopak. Pro mě, jakožto čtenáře Nesba, bude spíš dost zásadní herec, který bude hrát Harryho Hola... Jestli ten mi nesedne, tak tomu nic nepomůže.

na příspěvěk reagoval eleintron

eleintron

eleintron (hodnocení, recenze)

néééé já už vím :) Seim! to by byla paráda! není moc známý, je to Nor a v roce 2015 mu bude 44 :D... akorát je naprd, že hlavní roli v jiné sérii podle knih už hraje :(

na příspěvěk reagoval DannyBoy80

eleintron

eleintron (hodnocení, recenze)

tak v Norsku vydali Sněhuláka v roce 2007, čili pokud to budeme brát, že to souhlasí s dějem, tak by Harrymu v té době bylo 44....

Kaas by náhodou nemusel být špatný...působí starší než je a takový "ošklivý" sympaťák to je taky :)

 

co třeba Thomsen?....

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

mad_ness

jasne, ale ty mene zname moc nezname :) Kass se mi na to nehodi, Bodnia mozna. Ale ti jsou precejen trochu znami. Hlavne at to toci nejaky severan.

na příspěvěk reagoval mad_ness

mad_ness

mad_ness (hodnocení, recenze)

DannyBoy80

Ja si Harryho predstavujem tiež ako nie krásavca, ale charizmatického s výraznejšími črtami a tmavšími vlasmi, Mikkelsen či už jeden alebo druhý sa mi na tento popis hodí omnoho viac (za mňa asi viac Mads). Stellan sa mi zdá až príliš starý. Ale pre mňa za mňa, nevadilo by mi, keby to bol oveľa menej známy škandinávsky herec.

na příspěvěk reagoval DannyBoy80

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

mad_ness

jiste prome idealni typ alkoholika a drsone v jednom. Vekove to plus minus je ok, kdyz v Snehulakovi je uz v pokrocilejsim veku nez treba v Netopyrovi. Navic je popsan jako ne moc velky krasavec, ale zaroven by mel byt charismaticky. Jako prvni me napadl Skarsgård. O amerických hercích ani neuvazuju, je to seversky pribeh. Treba Mikkelsen mi do toho tolik nesedi i kdyz on je taky skvely herec a urcite by to zvladnul. Kdyz uz american tak Bridges.

na příspěvěk reagoval mad_ness

eleintron

eleintron (hodnocení, recenze)

U všech knížek s Harry Holem jsem přemýšlela, kdo by ho hrál ve zfilmované verzi a nikdy se mi na něj nikdo nehodil....napadá vás?

nicméně jeho sestru Ses by určitě mohla hrát Jamie Brewer, když budou dělat amíci

na příspěvěk reagoval mad_ness, DannyBoy80

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

do prdele proc to musi tocit tento stařik, ktery je jeste k tomu hodne za zenitem? Meli to sverit Mortenu Tyldumovi, ktery natocil od Nesba Lovce hlav a film byl nakonec mnohem lepší než kniha. Toto zas bude US zmršení ala Fincher s Mileniem.

na příspěvěk reagoval Bassko

Wargoo

Wargoo (hodnocení, recenze)

Prepáčte, ale ako môže niekto uverejniť takú "zajujímavosť", že film BOL natočený, keď nezačala ešte ani produkcia ? Len idiot sa hrnie, aby rýchlo rýchlo napísal, že kniha bude inšpirovaná tým a tým dielom, hlavne aby mal "zaujímavosť". Malo by sa to uverejniť až keď bude film natočený !!!

S.t.e.v.e

S.t.e.v.e (hodnocení, recenze)

Jestli se tohle povede a bude to mít nádech Girl with the dragon tattoo, tak to bude totální pecka.

jupisova

jupisova (hodnocení, recenze)

Pro Rugera . V Oslo se ztrácejí ženy , většinou vdané mající dítě . Nikdy nejsou nalezena těla . Spojitost mezi zmizením je vždy sněhulák na zahradě domu a čerstvý sníh . Detektiv Hole dostane anonym , který mu klade otázku , kdo je sněhulák . A také je k němu přidělena nová velice tajemná pracovnice......

jupisova

jupisova (hodnocení, recenze)

vyfuk: Mě jeho kniha úplně dostala...ale jsem velký příznivec detektivek . Zpočátku jsem měla problém se začíst , a potom se všechno začalo spojovat a gradovat do velkého finále .Podle mě výborně propracované do nejmeších detailů , nechápu , jak může někdo mít takovou fantazii . Každý detail propracovaný ...každá maličkost dotažena do konce.Letos opravdu nejlepší dárek ...Moc lituji , že už jsem ho dočetla.A vrhnu se na další ...ale bojím se, že už nemůžou být lepší .

vyfuk

vyfuk (hodnocení, recenze)

jupisova: Znám Jo Nesba, ale nikdy jsem neměl touho přečíst jeho knihu... jaký je?

jupisova

jupisova (hodnocení, recenze)

Je to ten film podle knihy Jo Nesba Sněhulák  ? Patrně , ano . Knihu právě čtu ..tak se moc těším ....

vyfuk

vyfuk (hodnocení, recenze)

Takže hnedka den ze dne má Scorsese nový film. Hned jak vidím Krimi/Drama vím, že to bude kvalita!

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama