Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (713)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně těšil a nemůžu říct, že jsem zklamaný, ale rozhodně jsem čekal mnohem víc. Lovci hlav je jeden z nejlepších filmů roku 2011, takže jsem čekal i tady podobný nářez hodný Nesbøvy předlohy - to se ovšem nekoná. A když to žánrově porovnám s letošní Wind River, nesahá jí Sněhulák ani po kotníky - krásné mrazivé prostředí totiž funguje dobře, ale musí k tomu fungovat i zbytek filmu. Od severských detektivech očekávám napětí, adrenalin, dech beroucí lokace (to jediné je zde splněno) a skvěle napsané postavy, jak už tak bylo u Lovců hlav nebo u dánské trilogie o případech Oddělení Q (Žena v kleci, Zabijáci a Vzkaz v láhvi), ze které Sněhulák trochu čerpal herecké obsazení. Film se táhne, nic moc se neděje, nic moc se nevysvětlí a postavy jsou nevýrazné. Film zachraňuje hlavně předloha, pár "brutálních" záběrů, krásné prostředí a kamera. Skvělé herecké obsazení je nevyužité a závěr je trochu "suchý" a bez špetky emocí. Z tohohle šlo vyždímat mnohem, mnohem víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi mizerné zpracování knižní předlohy, které jsem po právu stále odkládal. Fassbenderovi jdou spíše padouchové, než postavy, které by měly být kladné. Absence jakékoliv postavy, s níž by se divák mohl ztotožnit a fandit jí, způsobila, že mi osud postav byl vcelku lhostejný. Kde jsou onen severský chlad, ona příznačná temnota? Těch několik napínavých minut se ve dvou hodinách rozplyne jak kapka v moři. Většina postav si navzájem lže a skrývá před sebou tajemství, a tak není divu, že místo spolupráce si na své přijde smrt. Možná bych ocenil, kdyby alespoň v tom marastu zůstal detektiv ležet uprostřed sněhu a ledu a už se nezvedl. Nejdrsnější scénou je hned zkraje vyplňování dotazníku, pak už se film jen vleče. Bez atmosféry, nulové gore, nezáživné. Oceňuji snad jen sněhuláka a severskou krajinu, i když z ní mohlo být vidět více. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ať jde, před chvílí zmiňovaný, Wind River ještě jednou do prdele. Takhle má vypadat drsnej thriller z mrazivýho prostředí. Chápu, že se tu najde spousta knihomolů, co chytali infarkt mrdokardu pokaždý když ve filmu bylo něco jinak než v knize a tak se v kině ozývalo třeba ,,Ale takhle to přece na 43. straně v druhým odstavci nebylo !!! " Víte co? Mrdám Vás. Všechny, co si takhle trapně stěžujete a brečíte tady, jak to neni přesně podle knihy Vás mrdám (jen slovně a až na vyjímky, který mi přirostly k srdci hned vedle šelesti) . A mám pro Vás vzkaz. Knihu jsem četla a líbila se mi. Velmi se mi líbila. Je pecková. A proto jsem doufala, že film bude jinej, protože abych koukala na kopii toho, co jsem četla a pak nadšeně chrochtala, že to bylo přéééésně podle knížky a ještě za to vyplázla vlezný do kina, tak to bych musela bejt hodně velká píča. Dexter knihy a seriál dějově brutálně odlišný (knihy celosvětovej úspěch a ze seriálu tu stříkáte) Žena v černém dějově brutálně odlišná (kniha měla celosvětovej úspěch a z filmu tady stříkáte) . Tam Vám odlišnosti nevadily? Kurva zásadní odlišnosti? A tady se můžete posrat, že si pan režisér a scénárista dovolil něco udělat jinak? Že to je jak TV produkce? Co čekat, od lidí, co si honěj péro nebo mastěj frndu nad Wind River, chápu, všichni jste gayniové a já jediná to nepobrala. Tak se fofrem zavřete zase s knížkou, přitiskněte jí k sobě a usedavě plačte, jak jí bylo ublíženo. Já si jí časem moc ráda taky zas přečtu a hned po ní si zas pustím tenhle film. Je totiž bezva. Jo a vzkaz pro ty, co tady škrábou sračky typu - Jak mohl někdo, kdo nečetl knihu z tohohle poznat proč vraždil a proč stavěl sněhuláky? Jste kokoti? Alík knihu nečetl, má jí v plánu teď, a kámoš s kámoškou, co byli s náma jí taky nečetli jelikož nečtou, a Buddho div se...Všechno to pochopili. Zkurvenej zázrak co? Ba ne, žádnej zázrak, jen maj IQ . ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já čumím jako blázen. Nestává se často, aby na mě film zapůsobil opačně, než na zbytek světa a tohle je po dlouhé době případ takového snímku. A v podstatě nevím, co mám napsat, aby jen nevyvracel negativní názory ostatních. Sněhulák prostě měl všechny atributy severské detektivky, tak, jak je mám rád, takže jsem neměl problém si ho užít, i když samozřejmě s některými výtkami souhlasím (zkratkovitost vyprávění, pachatel ve finále působí jako neschopák). A to si prosím myslím, že knižní Nesbø není nijak zvlášť úchvatný, četl jsem Netopýra a ten mi připadal jako samé klišé. Tady ale ne! ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som sa dal na audioknihy...a to je zrejme najvacsi problem s mojim hodnotenim tohto filmu...kniha je napisana super, ale film je natoceny velmi slabo. Nevysvetlene motivy jednotlivych cinov, zle postrihane a nedostrihane a herci sa tam tiez moc nesnazili, efekty na urovni didaktikuM (pocitac z cias jury)... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Tomas Alfredson sa priznal, že sa im nepodarilo nakrútiť nejakých 10 - 15% scenára.
    (classic)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. října 2017 na Haifa FF. (Varan)

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama