Reklama

Reklama

Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa

  • USA Dragons: Gift of the Night Fury (více)

Na Blpu nastává to nejkrásnější období v celém roce – vikinské Žránoce. Vikingové se těší, že je poprvé oslaví ve společnosti svých dračích přátel a pro všechny to bude nezapomenutelný zážitek. Jenže draci bez vysvětlení odlétají a nikdo nezná pravý důvod jejich náhlého zmizení. Zůstává jen Bezzubka, který nemůže létat samostatně. Sváteční veselí však nemůže propuknout naplno, pokud vám chybí někdo, koho máte rádi. Nastává proto chvíle odhalit velké dračí tajemství a přivést je zpátky domů. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Většina úspěšných animáků poslední doby má své kraťasy s Vánošní tématikou a ani Dráčni nejsou vyjímkou. Jenže tato pohádba nikomu vecpe červeno bílí oblečky (Ono by se to k vikingům ani nehodilo) a ani se zde nezpívá. Příběh je pěkně vymyšlený , hudba opět pěkná a animace parádní. Bezzubka dělá opět ty krásné xichtíty a pohádka celkově potěší nejen menší diváky. Za mě 90% :) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Wasn't this a great idea?" "Uh-huh! Everybody's gonna be so surprised!"     Krátky bonus k veľmi úspešnému animovanému filmu How to Train Your Dragon (2010), v ktorom je ten svet Vikingov a drakov tak nasilu namontovaný do sviatočnej fasády, až to pôsobí otravne. Na jednej strane tu je umelá snaha dojímať pôsobením na rodinné cítenie (milučké mláďatká), na druhej strane je to ale infantilné a nevtipné (pár svetlých výnimiek sa ale nájde, ako vybuchujúce vajcia a nájdená prilba). ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Škyťák a Bezzubka jsou moje krevní skupina :) přiznávám, že na konci jsem měla slzy v očích. Z charakterů postav a draků se nic nezměnilo, je to pořád stará dobrá parta tak, jak ji známe. Animace je trochu horší, ale v tomhle případě odpouštím, protože tenhle kraťoučký film má svoje kouzlo a poslání. Ach :) PS: Jediné co mě irituje, ale co není chyba filmu, ale spíš těch kdo měli na starosti dabing nebo titulky, je hraní si s rodem Bezzubky, jednou je to ona, jednou on, přitom by to byl měl být on, někdo v tom zbytečně dělá zmatek. Ale to je drobnost. ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Jakoby byla povinnost, aby měl každý animák svůj vánoční speciál. A většinou to nedopadne dobře, viz také letošní Doba ledová: Mamutí Vánoce. V případě Dragons: Gift of the Night Fury jde však o vzácnou výjimku, která příběh z doby svátků (nejde o Vánoce, ale vikingský Snoggletog) ztvárnila velice vkusným způsobem. ()

Lokitre 

všechny recenze uživatele

Tenhle vánoční speciál se v kvalitě a vtipu vyrovnal filmu Jak vycvičit draka z roku 2010 (a to už je co říct). Vánoční speciály amerických animáků bývají skoro vždy strašné, dojemné a tak dále. Tady nic takového naštěstí nenastalo. Ze začátku to vypadalo, že celý film bude jen o tom, že se všichni sejdou pod vánočním stromečkem a konec. Po několika minutách se to ale láme a dočkáme se i zápletky (což u vánočních speciálů moc nebývá). Částečně jsou zde i vysvětleny věci, které v předchozím filmu nestihli. Tohle je na vánoční večer možná lepší než Popelka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se měl původně jmenovat „How to Hatch Your Dragon“. (pajik)

Reklama

Reklama