Reklama

Reklama

Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa

  • USA Dragons: Gift of the Night Fury (více)

Na Blpu nastává to nejkrásnější období v celém roce – vikinské Žránoce. Vikingové se těší, že je poprvé oslaví ve společnosti svých dračích přátel a pro všechny to bude nezapomenutelný zážitek. Jenže draci bez vysvětlení odlétají a nikdo nezná pravý důvod jejich náhlého zmizení. Zůstává jen Bezzubka, který nemůže létat samostatně. Sváteční veselí však nemůže propuknout naplno, pokud vám chybí někdo, koho máte rádi. Nastává proto chvíle odhalit velké dračí tajemství a přivést je zpátky domů. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K naprosto úchvatnému filmu Jak vycvičit draka tu máme vánoční speciál, který není o nic horší, ba naopak. A musím pochválit producenty, že se nenechali strhnout cliché, a když se na konci vraceli všichni draci s malými dráčátky - které mimochodem byly naprosto k zulíbaní - tak Bezzubce malého oheň chrlícího tvorečka nenadělili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby za predaj Blu-ray v USA $1,525,234 //počet predaných kusov 80,318Tržby za predaj DVD v USA $5,445,088 //počet predaných kusov 403,674║ Podarené, toto opäť spoločnosti DreamWorks vyšlo, lebo pravažne tieto krátkometrážne záležitosti dopadajú dosť priemerne(Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar) a tu je celkom svižný a zábavný dej, plus samozrejme poteší lietanie a celkom nápaditý príbeh, videl zatiaľ len Anglický originál. /80%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě ta vánočně-rodinnná zápletka celkem deptala. Ale jakmile se to rozjede, není moc co vytýkat. A celej závěr je boží. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ta vánoční část je jako u drtivé většiny animáků klasicky debilní a vycucaná z prstu, ale jakmile dojde na pointu, nepokrytě u toho cabím jako malé děcko. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Animace je o řád horší než u celovečeráku a předchozího kraťasu, plus nasazení hudby tolik nesedí (holt recyklace), ale závěrečná pointa vám vecpe slzy do očí klidně i proti vaší vůli a Astrid... no nic. 9/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Draci odlétli .... smutek ... Nevybavuji si jiný film, kde bych se při pohledu na hořící a vybuchující domy smála. A celou dobu se mi na klín dral Alíček a vehementně se chtěl mazlit. Je naprosto jedno, jestli je vaše zvířátko drak nebo šílený teriér, zvíře život vždycky kvalitativně zlepšuje. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

"How to train your dragon je boží" vs. "vánoční speciály bývají napřesdržku" => Výsledek je víceméně vítězství dobré zábavy, vánoční skotačení s dětmi all over je bez větších problémů k přežití, a zbytek je pořád super. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejrozromilejších animací funguje v tomhle kraťasu stejně dobře jako ve filmu. Plus hezká hudba, grimasy Astrid a Toothless, hloubka příběhu (kraťas opravdu nenudí), vtip. Za to vše si plný počet zaslouží. Bude to znít jako klišé, ale tohle vážně pohladí na duši. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak tahle si představuju ideální vánočně nevánoční pohádku. V anglickém originále nepadne ani slovo o Vánocích, přesto všichni vědí, o jaké svátky jde. Správná stopáž pro dětský film, ve kterém sice není čas na vykreslení dobra a zla (protože zlo ve své podstatě není), pocitovou cestou však dětský (ale i leckterý dospělý) divák projde. Abyste znali kontext, je třeba vidět film související (viz.) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co se animace týká, tak jde o nádherně zpracovaný vánoční speciál k úžasnému celovečeráku Jak vycvičit draka, který má vedle toho sympatický příběh a na závěr milou pointu. Navíc, kdo by odolal těm Bezzubkovým kukadlům, kterými lehko strčí do kapsy i takového kocoura ze Shreka. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Parádní snímek, škoda, že jsem ho zhlédla až po Vánocích, jelikož by navodil tu pravou vánoční atmosféru. Podle mě nejlepší speciální animák se spoustou zábavy. Ale víc se mi líbí český dabing Škyťáka než jeho hlas v podání Jayeho Baruchela. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Konečne príbeh, ktorý sympatickým spôsobom rozvíja hlavnú dejovú líniu a posúva ju na inú úroveň. Vzťahy medzi postavami sa utužujú a stále to má niekoľko podarených scén. Zo všetkých kraťasov asi najzdarilejší pokus. Už sa neviem dočkať ďalšieho filmu. ()

Reklama

Reklama