Reklama

Reklama

Čerstvé maso

(seriál)
  • Velká Británie Fresh Meat
Velká Británie, (2011–2016), 19 h 44 min (Minutáž: 36–42 min)

Hrají:

Zawe Ashton, Greg McHugh, Kimberley Nixon, Charlotte Ritchie, Joe Thomas, Jack Whitehall, Tony Gardner, Jelka van Houten, Sophie Wu, Robert Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Obsahy(1)

JP, Kingsley, Josie, Howard, Vod a Oregon jsou studenti prvního ročníku na vysoké. Daleko od domova a na začátku své cesty k dospělosti musí najít sami sebe a zjistit, kdo skutečně jsou. Od prvního setkání jsou jejich životy plné střetů, pochybení, podivných zážitků i otřesného chování. Všeho, co je tak povědomé každému z nás. Všem, kteří jsme si museli vyšlapat svou cestu z dospívání k dospělosti. (CBS)

(více)

Recenze (13)

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Každé zkouškové mě provází (minimálně) jeden seriál. Protože to je základ úspěchu. Fakt. V tomto semestru jsem si zvolila Fresh Meat. Proč? 1. Hlavní hrdinové jsou vysokoškoláci. Paradoxně, prostředí, od kterého si chcete ulevit, může mít samo takový efekt, pokud dokáže nadlehčit vlastní svět. 2. Je to britský seriál, což pro mě už samo o sobě zaručuje určité kvality. 3. Je pravda, že americké college mívají nespočet zvyků a toto prostředí celkově je výraznější, ale mají seriály o něm tak živé, uvěřitelné dialogy, postavy a situace vůbec? Možná, ale já zatím žádný takový neviděla. 4. Postavy nejsou ploché. Sice začínají u stereotypů, podobně jako často ty americké (looser, šprtka, vyhulenec,... ), charaktery se ale formují v průběhu, nejen na konci. 5. Hudební podkres/dokres/předkres. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem mírně zklamán. Studentský prostředí holt asi bude devízou Američanů, nedá se svítit. Inbetweeners i Fresh Meat si takový Blue Mountain State (ale i "jiný" Community) s přehledem maže na chleba; a když se nad tim člověk zamyslí, ono to je taky snadno pochopitelný. Americký kampusy maj zkrátka o dost jinačí pověst než ty britský a podobnym projektum jako BMS dodávaj nezaměnitelnou šťávu. To Fresh Meat na bezprostřední atmosféru univerzity pro jistotu uplně kašle a slušně tim trpí. --- První a částečně i ten druhej díl ještě charakterizuje vtipný a trefný "aaaawkwaaaard"; ovšem ty další z první řady se už jen hladce zařadily do dramedy průměru. Aspoň že ta Josie je navzdory častýmu přehrávání naprosto konstantně (slovy Kingsleyho) ridiculously lovely s atributama jako jemnym velšskym akcentem a nejlíp řečenym "for fuck's sake" v dějinách lidstva. :)) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal jsem nic extra a to se ani nedostal...Fresh Meat je na Britský seriál celkem solidní podprůměr,kde se jede primárně na trapnost než na humor.Nikdy jsem nicméně nebyl na koleji,takže nedokážu posoudit do jaké míry je tohle chování,kdy se nikdo nikdy nechce před nikým shodit i za cenu toho že bude za extra trapáka ,reálné...možná je.Každopádně mě to nedonutilo se podívat dál než za polovinu první řady...40% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Fresh Meat je seriál, který mi doporučil Netflix na základě toho, že jsem viděl několik stand-up vystoupení Jacka Whitehalla. Seriál sleduje partu mlaďasů, co právě nastoupili na univerzitu v Manchesteru a budou bydlet společně na bytě, aniž by se předtím znali. A i když začíná s tím, že všechny postavy mají svojí škatulku, tak se z ní postupně snaží vyvlíknout, protože se přeci jen vyvíjejí. Takže je dost možné, že postavy, které se na začátku jevily jako fajn vás začnou štvát a naopak některé se dají pak lépe přijmout. Postavy rozhodně nejsou dokonalé a mají spoustu chyb, ale mě osobně nejvíc bavil "posh" JP a samotář Howard, naproti tomu Josie mě hrozně vytáčela. Jinak to ukazuje vysokoškolský život tak, jak ho spíš známe my z Čech než ten z Ameriky. A je to dost postavené na trapném humoru, který v Británii mají tolik rádi a sám bych ho před lety nemohl vystát, ale stejně jako postavy tady i já se trochu vyvinul a nakonec mě docela bavil. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů u kterého třetina diváků utrousí slova: šablona, stereotyp, klišé, nereálné. Druhá část bude oponovat, že z univerzity znají přesně týpky typu [vhodné dosaďte], jejichž "quirky-charaktery" jsou ve Fresh Meat dotaženy na maximum - kvůli vtipnosti ... obviously. Já osobně můžu konstatovat, že jsem na škole poznal několik JPjů, Oregonin i Kingsleyů. Poslední třetina, co to vůbec reflektovat nebude, se pobaví asi nejvíce. ___ Ke sloganu "... od tvůrců Peep show" přistupujte s rezervou. Tým autorů byl daleko širší a měnil se každou epizodou. Jak se dalo očekávat, nejvíce vtipů si pro sebe ukradl Jack Whitehall. Slušně mu sekunduje i Howard v podání Grega McHugha (ten zaujme nejen akcentem a podobou s Nickem Frostem). ___ Spíš než o vyzrálejšího pokračovatele Skins a Inbetweeners, se jedná o jejich mutaci. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Docela nudný seriál bez vtipu (překvapuje mě, že toto natočili Britové), zajímavého příběhu a s hodně úděsnými postavami.. které jsou ale asi tím jediným aspoň trochu povedeným aspektem seriálu. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Britové k teenagerským komediím přistupují jinak a s Fresh Meat dokáží ulítlý humor zasadit do uvěřitelného a upřímného prostředí, které působí překvapivě uvěřitelně a nejde pouze o nesmyslné blbnutí mladých. Postavy jsou velmi rozdílné, každá vám nabídne něco jiného a každá dostane prostor vyniknout a jejich životy jsou zprostředkovány poměrně detailně, což jim dodává na plnosti a zajímavosti. Jejich osudy vás budou zajímat a budete se s nimi smát a občas i brečet ve složitějších momentech. Fresh Meat je opravdu fresh komedií, která se nebojí řešit i vážnější a relevantní témata a v rámci žánru sahá po maximu. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Seriálů na téma „parta podivných mladých lidí, co tak trochu nezvládají svoje životy“, je hodně, zvlášť v britské produkci. Ale Fresh Meat se podařilo vytvořit originální postavy (zejména Vod a Howarda), které si člověk zapamatuje a po čase začne mít rád (kromě Jossie teda, Jossie je prostě jenom kráva). Stejně tak děj, který narozdíl od jiných podobných seriálů se netočí jenom kolem sexu. Nadto je opravdu skvěle natočený, jak co do kamery, tak hudby. ()

studo 

všechny recenze uživatele

zmes archeotypov s tými zvyšnými bola v prvej sérií so zápletkou "kedy už bude s Josie" ako-tak, ale bude to stačiť na to, aby sa druhá serka nevliekla? ()

m.sheila 

všechny recenze uživatele

První série mě nadchla, ale ke konci třetí už mě až na JP všecky postavy neskutečně vytáčely, takže teď sleduju Bad Education, kde má hlavní roli a jsem spokojená. ()

Reklama

Reklama