Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři ženské horory z pera vynikajícího současného autora Ivana Klímy vznikly na motivy jeho původních povídek. 1. příběh - Bětka - je poštovní úřednice, která nedokáže pochopit, jak se do ní mohl zamilovat úspěšný a zajímavý fotograf, byť po jeho lásce touží. Ten podivný chlapík, miluje více než ji své hady, chřestýše. Bětku zneklidňuje i to, že se její milenec nechce zmínit o podivné smrti své první manželky. Sama tedy začne po tom pátrat.
2. příběh - Luisa - se snaží zakrýt prázdnotu vlastního života a zklamání nad rozpadlou rodinou. Cítí se oprávněná k tomu, aby potrestala nevěrného manžela. V závěru se vrací do pózy ukřivděné a věčně zaměstnané ženy, která musí za všechny ostatní zbavovat své okolí nečistoty.
3. příběh -Žaneta - je osamělá žena, jež se natolik vcítí do své romantické lásky k slavnému houslistovi, že přestává vnímat životní realitu, jež jí splývá s nenaplněným snem a neukojenou láskou. Přestává vnímat všední život, aniž si uvědomuje, co způsobila tím, že dokázala proměnit svůj čin do oblasti snu. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nevím, ... je ta Vilma opravdu taková výtečná herečka, že dokáže věrně ztvárnit tak odpudivé psychicky nevyrovnané typy žen a přitom je ve svém vlastním osobním životě příjemná a psychicky vyrovnaná nebo se ve skutečnosti jedná o role šité Vilmě přímo na míru jejího osobního přirozeného charakteru a vlastně ani nic hrát nemusí? Rád bych věřil v tu první variantu. PS: přál bych paní Vilmě také nějaké charakternější a pozitivnější filmové role např. laskavých a milých žen, nebo definitivně spadne do šuplíku herců, u kterých divák už nikdy nepřijme jinou, než kontroverzní postavu. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím režii, kameru, hudbu... Hodnotím tři skvělé i celkem ujetě vtipné příběhy a zejména skvělou a výbornou, výjimečnou Vilmu Cibulkovou. Tři naprosto odlišné polohy a pokaždé tak bravurně věrohodná. Nooo, klobouk dolů. Má můj bezmezný obdiv. Ještě větší než doteď. A ještě nesmím zapomenout na Jiřího Langmajera a pána Kukuru. ()

Reklama

Sanas 

všechny recenze uživatele

Konečně něco, na co se dá koukat. Vilma Cibulková je bezesporu skvělá herečka. Příběhy různých povah , poruch osobností a psychopatických postižení žen, zahrála na výbornou. Vůbec mi nevadilo, že příběhy nemají jasné konce. Konečně se musí divák taky trochu namáhat a zapojit svoji vlastní fantazii a představivost. A to v dnešním, naservírovaném světě plném efektů, opravdu chybí. Celkové zpracování bylo pro mne ulehčujícím pocitem, že dokážeme natočit taky něco ,,normálního“. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád Klímu, ale tohle se povedlo. Snad jedině některé detaily by zasluhovaly trochu lépe vypointovat... Vilma Cibulková na jedničku, dokáže zahrát bravurně úplně všechno, o jejích komediálních schopnostech vůbec nemluvě. Jen možná někdy malinko přehrávala v ne úplně vhodných okamžicích, ale to jen, že už fakt nemám do čeho bych si rýpnul :-).. A super Juraj Kukura. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

3 x jiná Vilma Cibulková. Tahle herečka s nakřáplým a velmi charakteristickým hlasem mě nepřestává překvapovat. Tady bravurně zahrála tři naprosto odlišné ženy a tím dokázala jak velká je herečka a že jí byl nadělen velký talent. Více takových rolí bych uvítala. Akorát mi nepřišla ani jedna z těch žen sympatická. Všechny byly na zabití. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu Louisa spravuje Juraj Kukura Vilmě Cibulkové coby opravář pračku, paradoxně ve skutečném životě neumí ani prát. (Olík)

Reklama

Reklama