Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student Janardhan se chce stát světovou celebritou. Je to ale možné bez prožití velké vnitřní bolesti? Zdá se, že by mu mohla pomoci Heer, která umí kdekomu zlomit srdce na potkání. Místo lásky však přijde přátelství, ale opravdová bolest přesto Janardhana nemine. Film se odehrává částečně v Praze. (Festival bollywoodského filmu)

Recenze (16)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Rockstar je vynikající dílo, kde režisér Imtiaz Ali rozehrál velké emoce a prokazuje svoji nápaditost. Je prostě originálním tvůrcem, co má obrovský hudební cit, smysl pro výpravu, detail, práci kamery, ale hlavně taky příběh, správný výběr herců. On prostě chce dělat věci po svém a jít proti proudu, a tak obsadil do hlavní ženské role naprostého nováčka (česko-pákistánská herečka Nargis Fakhri) do role Heer. Nejkrásnější dívka na škole, do které se zamiluje Janardhan Jakhar, zkráceně JJ, později Jordan (Ranbir Kapoor), který chce být rocková hvězda, nikoliv zkejsnout u rodinného byznysu, nebo být právníkem u okresního soudu. Vztah hlavní dvojice prochází mnoha peripetiemi, JJ musí za splnění svých snů zaplatit cenu a je na místě otázka, zda není příliš velká, za to že Heer chce, i když okolnosti tomu nepřejí. Ranbir Kapoor je nejlepší herec své generace, obrovsky procítěně podal postavu kluka, co chce dělat hudbu, ale průmysl ho ničí, jeho srdce hoří a on neví jak dál, dostal se do situace, ve které být nechtěl. Na rozdíl od Niktoria si nemyslím, že je hlavní hrdina sebelítostivý a nezodpovědný (nebo svině), prostě musel hrát se špatnými kartami. Jestli mu něco vyčítat, tak že se neprojevil dříve (v Kašmíru), aby změnil život sebe a Heer. To, že se příběh částečně odehrává v Praze je takový bonus navíc, film stojí na geniálním OST A. R. Rahmana, prvotřídním herectví Ranbira Kapoora, Nargis je na debut slušná herečka. Rockstar je příběh, který vás emocionálně zasáhne a má možná více, než jednu interpretaci závěru. (Původně viděno 2013) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem s Rockstarem velmi spokojená. Zatím jsem v Ranbirovi neviděla takový potenciál, Saawariya stála spíše na okouzlující estetice neskutečného, ve Wake Up Sid mi za něj bylo až trapně. Ale už delší dobu pokukuju po jeho párování s Katrinou a Priyankou a to už musí být lahoda. Debut Imtiaze Aliho Socha Na Tha se mi velmi líbil a pokud jde o Rahmanův soundtrack, tak jsem jednoznačně pro. Čili i přesto je výsledný zážitek z Rockstaru ještě lepší, než jsem očekávala. A není to jen potěšením z Prahy, Sychrova nebo Liberce. Dokonce ani opulentními emocemi, ale nádherou četnosti proměny naivního snílka, kterého jeho sláva nakonec semele na prach. Něco podobného dokázal rekonstruovat například Bhandarkar ve Fashion a určitě doufám, že jeho Heroine by mohla být zrcadlem právě k velkolepému Rockstarovi. #festivalbollywoodskehofilmu ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tomu filmu neupírám, že dokáže velmi mrštně nahmatat divákovy emocionální struny a že se jedná o velmi profesionální produkci (skvělá kamera, výprava, atraktivní lokace zahrnující Prahu, mračna statistů). Jenomže tak jako v předchozím snímku Imtiaze Aliho se dynamika vyprávění odvíjí především od skutečnosti, že hlavní protagonisté jsou neskuteční idioti, jimž se dá těžko fandit. V prvních dvou třetinách, kdy je Rockstar převážně vtipný, netlačí na romantiku a nesnaží se dojímat, jsem nad tím dokázal přivřít obě oči a dobře jsem se bavil. Závěrečný přechod do vážnějšího tónu slzopudného melodramatu ovšem mé mínění o snímku shodilo o několik pater níž. Zejména proto, že mě stále nabádal, abych fandil mužskému hrdinovi, který měl sice stále roztomilý kukuč Ranbira Kapoora a stále byl dojemně zamilovaný, ale vyloupl se do nesnesitelné, sebelístostivé a nezodpovědné svině. _____________ P.S: Nargis sice nejspíš opravdu díru do hereckého světa neudělá, ale osobně mi ve filmu nijak nevadila a naopak jsem oceňoval, že je docela nenápadným, přirozeným způsobem přitažlivá. A to fakt hodně :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Prídete z Prahy a veci sa začnú srať. Aj keď nikdy by som si nepomyslel, že uvidím film, kde bude Praha vyzerať tak krásne - dokonca krajšie ako celý Kashmir. Imtiaz Ali si znova hrá so žánrom. Prvá polovica vtipná a úsmevná a veľmi funkčná. Druhá sa potkýna o snahu o drámu jak sviňa, ale my Bollywoodu znalí tomu už nejako neveríme - aj keď je Kapoorove podanie o sto krát lepšie ako, keby bol na jeho mieste Shahrukh Khan. Koniec je ale veľmi pekný a kvôli nemu dávam 4 hviezdu. Nargis Fakhri pekná a Rahman znova udiera do strún, ako keby nemal prísť zajtrajšok. Takže je vlastne všetko ok. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Když jsem se ptal indů, proč mají tak rádi Prahu, odpověď zněla ROCKSTAR. O dva tři roky později jsem se k tomu konečně dostal ve skupinový domácí projekci a jako slušný mindfuck. Sada dementních hereckých výkonů, nesmyslných konverzací, nekonečných shit songů, šílených střihů a podivných dějových sekvencí (s celkově tak hodinou totál zbytečnýho balastu), načež napálený emocionální finiš. V součtu sranda na druhou s tunou WTF momentů a hlavně ani přes to všechno nejde říct, že by to byl špatný film :D Protože zážitek a úplně jiný vesmír. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama