Reklama

Reklama

Film se odehrává v texaském Austinu a je inspirován tamní rokenrolovou scénou. Sleduje čtyři vzájemně propojené milence, kteří čelí výzvám jak v hudební kariéře, tak v intimním životě. Ve světě poháněném mládím, vášní, chtíčem, drogami a kreativitou se příběh zaměřuje na dvojici, která hledá způsob, jak se vyrovnat s chaosem moderního světa a najít smysl existence. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (119)

castor 

všechny recenze uživatele

Malicku, Malicku, proč už to nemáš v malíku? Pevně věřím a doufám, že se filmový poetik Terrence Malick vrátí k vyprávění příběhů. Páč tohle jsou naprosto nedivácké filmy, které už si publikum získávají velmi obtížně. Jeho filmy rozhodně není snadné mít rád, obzvlášť v posledních letech, kdy o opravdovosti a hloubce vztahů mezi postavami můžeme silně pochybovat. Možná ty neuvěřitelně dlouhé tvůrčí pauzy byly k něčemu dobré (pak vznikne zbožňovaný kus typu Tenká červená linie). Hluboce rozjímavý tvůrce nás minule zavedl do znudění moderního jedince, jeho vnitřní rozpolcenosti, kdy nás čekalo mnoho obrazové rozkoše, stejně jako mnoho nudy. Kameraman Emmanuel Lubezki je skvostný i tentokrát, netuším, zda on nebo herci skutečně chápali režisérovu vizi, ale v jeho (i hereckém) případě je to dokonalost sama. Jenže každá hra musí mít určitá pravidla. Za mě „lepší“ než předchozí Knight of Cups, ale příště prosím partnerské vztahy v nějakém uchopitelnějším provedení. PS: Natalie výtečně živočišná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Typický Malick. Povrchné putovanie po emóciach a pocitoch, ktoré podporuje Lubezskieho kamera, ktorá ale ani v tomto prípade nemá čo zachytiť. Song to Song je ukecanejší ako predchádzajúce filmy a s dejom, ktorý má určitý naratív, hoci časovo to skáče z miesta na miesto. Tento štýl mi príde už značne nudný. To, čo v Strome Života rezonovalo ako túžba ukázať akúsi poetickosť sa stáva umeleckou masturbáciou. Buhú, že je všetko tak nespravodlivé a že láska je dakedy komplikovaná. Chytiť za srdce film nechytí. Ale hudba je super a Natalie Portman je v tomto filme neskutočné krásna. Tri hviezdy kvôli tomu, že je to iné. Ale znova pozerať to asi už nebudem. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak, a s Malickem končím, nedokázal mě oslovit ani na čtvrtý pokus. Teda jo, umí natočit pěkné záběry, i tady jich je dost, ale ta jeho poetika mi připadá naprosto vyprázdněná. Jak jsem psal u To The Wonder, někdy ten jeho pokus o poetiku působí až směšně. Ale co se Song to Song týče - je to lepší a záživnější než To The Wonder, ale to není pochvala. Je tu dost pěkných záběrů po celý film, ale tím to, jako tradičně, končí. Nějaká hloubka, nějaké poetika - ne. Teda jo, je tu o ni pokus, ale... Vždyť už jsem o tom psal. Dějově to je taky dost chabé. Možná kdyby Malick natočil film s délkou 75 minut, tak by se na to dalo dívat líp a třeba by to ani nenudilo, ale co jsem viděl, Malick je jeden z těch, co má potřebu natahovat svoje filmy na dvě hodiny a víc, takže asi nic. 2* ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě kategorie lidí. Jedna, která tento film považuje za artový zázrak a druhá, která za pytel sra*ek. Artové snímky mám ráda, ale tenhle "art" byl pěkně bez hloubky, bez jakéhokoliv smyslu, postavy ploché a pro mě to teda nemělo žádnou výpovědní hodnotu a ani ty "krásné přirozené" záběry si tu člověk neužil, protože to všechno bylo až moc vyumělkované. A jakože "příběh" ani nechtějte, abych nějak komentovala, protože takový mišmaš už jsem dlouho neviděla. Po hodině jsem film musela vypnout, protože už jsem tu nicneříkající nudu nemohla ustát a druhou půlku jsem si pak pustila s čerstvýma očima další den a opět ji relativně protrpěla a doufala, že už nastane konec tohoto blábolu. Ani skvělí herci tento film prostě nemohli zachránit. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

"Tohle... Tohle a nic víc..." Mladicky nespoutaná filmová báseň (film-závan; film-řeka; film-vlna) o hledání pevného, neochvějného a stálého v dnešním tekutém a beztížném světě bez iluzí, svědomí a zásad. To pevné a neochvějné (neochvějné jako Sluncem prohřáté tělo žulového dómu Enchanted Rock, symbolického vrcholu oné dětsky čistočisté lásky mezi Faye a BVm, dalších z řady Malickových kormutlivých, po volnosti, výšinách a naplnění bažících poutníků-ptáků) přitom Malick – tak jako ve všech svých předešlých víc-než-filmech – nachází v tom zdánlivě nejprostším a (žel i) nejvíce přezíraném: ve světle lásky, v živoucím nyní přítomného okamžiku a v nenáročném (venkovském) životu v těsném kontaktu se zemí, půdou, oblohou, zvířaty a vším zeleným, pučícím a divoce, tak divoce se pnoucím; nebo jak by řekl sám Malick – v kontaktu se skutečným, zázračným. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Reklama

Reklama