Reklama

Reklama

Burzovní makléř Jeffrey Desange, který po finanční krizi v roce 2008 přišel o veškerý majetek, zavraždí v záchvatu šílenství své kolegy i manželku, se kterou má dvě dcery, tříletou Victorii a roční Lily. Obě dívky odveze pryč z domova. Někde uprostřed lesů dostane na zasněžené vozovce smyk, auto sjede ze srázu a dole v rokli narazí do stromu. Při nárazu se Victorii rozbijí brýle, které musí nosit. Všichni přežijí a Jeffrey odvede dívky do nedaleké opuštěné chaty. Zde má v plánu obě dcery zabít a pak zastřelit sebe. Je ale napaden záhadnou černou postavou, která ho zabije. O pět let později Jeffreyho identické dvojče Lucas najímá záchranný tým, který obě dívky v lese našel. Dívky jsou odvezeny na kliniku dr. Dreyfusse. Hovoří o jakési „mámě“, která se o ně v lese starala. K Lucasovi jsou zpočátku nepřátelské, ale poté, co Lucas dá Victorii brýle, ta ho poznává a obejme ho. Lucas a jeho přítelkyně Annabel získají dívky do své péče… (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 026)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trailer sľuboval temnú atmosféru a tú si film väčšinou aj drží. Muschietti vie využívať kameru, jej uhly, osvetlenie, hudbu aj zvuky vo svoj prospech. Napriek tomu film v podstate ide po žánrových koľajach vychodených podobnými filmami. Pripraví síce niekoľko ľakačiek, no väčšinou sa dá odhadnúť, kedy prídu. Naviac režisér už hneď v úvode vyložil na stôl všetky svoje (digitálne) karty, takže ani v tomto smere sa žiadne veľké prekvapenie s pointou nekoná. Mama ponúka niekoľko zaujímavo vyzerajúcich exkurzov do minulosti a zopár výborných scén – u mňa to jednoznačne vyhráva naťahovanie sa s dekou. K tomu si pripočítajte ešte nejaký bod k dobru za nie úplne tuctové vyústenie natiahnutého finále. Inak ide po obsahovej stránke o čistokrvný priemer. Možno by to chcelo nejaký zvrat či prekvapenie. Žánrovka to je slušná, no druhý Sinister sa veru nekoná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zručne natočený horor ako je z produkcie Guilerma del Tora už zvykom a aj dej je vcelku rozsiahly na to že sa jedná o film z mini kraťasu (čo našťastie nie je vôbec poznať). Herci vynikajúci, pár prekvapení nechýba a výborná jedna scénka hrajúcich sa detí s Mamou. Škoda trošku slabšieho zobrazenia strašidla ktoré sa dostane k plnej paráde v závere. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Fajn, fajn, solidní prácička, je to taková Žena v černém v bleděmodrém, ale jestli na mě ještě jednou ta nahnilá píča vybafne, tak jí přísahám Perun nakopu do té její ektoplazmatické prdele! Kráva zastydlá, žaludem odkojená! Kurrrva fixka, tep stosemdesát...to už ani mé srdce, posílené každodenní konzumací půlkilového balení flory, nezvládá bez šelestění. Fuj. A ta roztomilá děvčátka - ani se nedivím, že to chtěl Lannister střílet. Zatímco LIVINGDEAD se evidentně nebavil, přičemž jsem od něj očekával koment typu ,,sem se lek, až mi změk a ségra vyšla proto zkrátka", já si přišel vcelku na své, chvilkama i na cizí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $71,628,180Tržby Celosvetovo $146,497,771Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,800,163 //počet predaných kusov 127,512Tržby za predaj DVD v USA $4,444,683 //počet predaných kusov 254,932║ Na to koľko štýlom podobných horrorov o duchoch a blúdnych dušiach pohybujúcich sa k obetiam sekajúcim pohybom a riadne povykrúcaným telom už je, ma to celkom chytilo, hlavne je tu vybudované dobré napätie a to mi ulahodilo, príbeh ušiel, herci ustáli, občas to skĺzne do rutiny ale prevažne to zachraňuje temná atmosféra, natočené za rozumný rozpočet. /80%/ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Gut gut, pomerne dobre odvedená práca. Akurát mi prekážalo zopár logických kiksov. Všetky sa vlastne točia okolo strýčka Nikolaja Coster-Waldaua, ktorý sľúbil, že sa "hneď zajtra vráti z nemocnice", pričom odvtedy prebehli minimálne 2-3 noci. Následne sa miesto návratu domov vydá z nepochopiteľných dôvodov do starej známej chatrče (chce tam ísť kvôli prapodivnému snu, ale nevie čo tým vlastne dosiahne), do ktorej koniec koncov ani nestihne doraziť, lebo ho takmer sprešuje jeho emancipovaná ženuška - na ňu sa prenecháva práca hlavného hrdinu a záchrancu rodiny, čo je viac menej škoda (chcel som holt trochu viac Nikolaja). Polovicu filmu ten chlapík strávi v nemocnici! Sakra, myslel som si, že mu tvorcovia dajú väčší priestor. Ale okrem toho fakt celkom podarený hororík. Lepšie tri hviezdy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (22)

  • Andy Muschietti ztvárnil postavu Mama díky inspiraci obrazu od Italského-židovského umělce Amedeo Modigliani. (ARI50)
  • Nie je to prvýkrát, čo Javier Botet hral strašidelnú ženu, keďže sa predtým objavil ako posadnutá pacientka nula vo filme REC (2007). (Arsenal83)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Horor To je zpátky ve hře

Horor To je zpátky ve hře

20.07.2015

Novou adaptaci románu To od Stephena Kinga měl natočit Cary Fukunaga (Temný případ). Kalifornský režisér se ale nedohodl s producenty na rozpočtu a projekt opustil, což většinu lidí vedlo k závěru,… (více)

Reklama

Reklama