Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed Harris hraje kapitána sovětské raketové ponorky v době studené války. Snaží se tajit, že trpí záchvaty, které mění jeho vnímání reality. Je donucen opustit svou ženu a dceru, aby se vrhnul do tajné mise, při které je pronásledován svou minulostí a napadán nebezpečnou skupinou z KGB vedenou Davidem Duchovnym. Ta usiluje o převzetí kontroly nad jadernou střelou. S osudem lidstva ve svých rukou Harris zjistí, že byl vybrán pro tuto misi navzdory riziku, že by v ní nemusel obstát. (Xanthe)

(více)

Recenze (58)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji si místo toho raději znovu Pohonit Rudý říjen! Fox neFox, je to jen další stísněná, ponorková nuda o tom, jak udělat ze studené války teplou, a jak hrdinný kapitán NEMOvič zabránil masivnímu štěpení uranu. Užvaněných sto minut v ocelovém trupu mi akorát tak způsobilo ponorkovou nemoc, až jsem měl téměř neodolatelnou chuť vypustit jadernou střelu a vyhladit své nezletilé spolubydlící, kteří mě u toho navíc neustále prudili věčnými žádostmi o pití a jiné kraviny, i když už měli v devět večer dávno spát. Ještěže má polovinu odpalovacích kódů moje stará, která zrovna žíznila někde v suchém doku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $1,034,589Tržby Celosvetovo $1,168,000▐ obsadenie určite lákavé ale prevedenie filmu skôr patrí do nevýrazných béčkových vôd, už tu boli ďaleko lepšie filmy o ponorkách /40%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, ktorého zápletka si zaslúžila kvalitnejší scenár a zručnejšieho režiséra. Atmosféra ponorkových filmov je jednou z najtypickejších vo filmovom priemysle a tu som ju (až na pár scén) vôbec necítil. Potenciál filmu podkopávajú niektoré absurdnosti (spoiler): technik ponorky je klaustrofobik (?!), epilepsia kapitána ponorky (?!) a pár prešľapov v oblasti uniforiem. Všetko zachraňovali kvalitní herci a rýchly spád filmu. 55%. ()

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"WHAT IS BETTER WAY TO PROFIT THAN BY ARMING PEKING WITH OUR MUSEUM PIECES." ----------- Harris a Fichtner v thrilleri z útrob ponorky, ktorej bezproblémové fungovanie komplikuje pokus KGB o jej prevzatie a kapitánove halucinácie, ktoré sú skôr otravné než účelové. Pre tých, ktorí chcú niečo z hĺbky mora, ale nechcú tráviť čas sledovaním zbytočných sračiek, rovno odkážem na ponorkové elity Karmínový príliv, Honba na ponorku či slávny Das Boot. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bude strašně jednoduchý nenávidět. Už samotná premisa o ztracené ruské jaderné ponorce nesoucí jaderné hlavice je hrozně cheesy. A bude hůř. Ano, opravdu se kdysi ztratila ruská jaderná ponorka nesoucí jaderné hlavice a opravdu to byl jeden z nejzávažnějších incidentů studené války. Ale to je asi tak vše, co je s jistotou o tomto incidentu známo. Film je samozřejmě umělecká licence, ale pokud se jeden z možných scénářů rozhodně nestal, tak je to ten, co nám nabízí tento film. Je to chvílemi neskutečná fantasmagorie, který se ale bohužel maskuje jako jedna z možností průběhu incidentu, a ne jako cheesy skoro sci-fi z kulis studené války. Tohle nečtěte, pokud se na film chcete podívat SPOILER SPOILER SPOILER Ve zkratce. David Duchovny je na ponorku "nenápadně" nasazen jako jeden z elitních agentů KGB. Na Ponorku donese tajné zařízení. Po vyplutí nařídí kapitánovi, aby se příbližil k tankeru. Ten se k němu přiblíží. Duchovnymu to nestačí, a tak prakticky donutí kapitána, aby do tankeru ponorkou naboural. Následně s ponorkou plují dál a narazí na americkou ponorku. Ta je už už delokuje, když Duchovny dá příkaz ke spuštění toho tajného zařízení, Phantoma. Ten se díky naražení do tankeru reklaibroval na tankerovské vlny a začne vysílat vlny jako ten tanker. Americká ponorka se nechá přesvědčit, že před nimi pluje tanker a ne ruská ponorka. Duchovny je spokojen a rozhodne se rozpoutat třetí světovou... Stačí? :D KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU Proč teda 7/10 a relativní spokojenost místo hateu? Protože je to ponorkovej film, kterej jako kdyby vypadl z devadesátejch let. Starej kapitán v důchodu je povolán na poslední plavbu rezavějící dieselové ponorky a bere s sebou svojí starou známou posádku. Na palubu se přisere Duchovny, kterýho tam nasadili s tajným úkolem přímo z KGB (Fakt! :D ). Dočkáte se klasickejch propriet ponorkovejch filmů. Uhýbání torpéd, potopení se pod maximální možnou hladinu, únikové manévry, hrátky se sonarem. A to obsazení.... Ed Harris je klasickej kapitán s vnitřními démony, které utápí v alkoholu. William Fichtner se pro tyhle role prakticky narodil. Sean Patrick Flannery neměl od mladýho Indiana Jonese pořádnou roli a tady je konečně vidět... Lance Henriksen no comment, uvidíte sami. Jenom ten Duchovny je naprostej castingovej fail. Toho agenta OSNAZU mu fakt věřit nebudete. Kolem a kolem je to cheesy výlet do devadesátek, kterýmu se můžete po dvaceti minutách vysmát, nebo si ho užít. Doporučuji to druhé. Další šanci už mít nebudete. S rozpočtem skoro 20 milionů dolarů to v Americe nevydělalo ani jeden a celosvětové uvedení v kinech bylo zrušeno. Na další ponorkovej film si tak počkáme dalších dobře deset let. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ponorka je skvělým místem pro drama. Pokud kolem vás zuří II. světová či v tomto případě Studená válka nemělo by být o pořádné napětí nouze. Jenže ono bylo. Ačkoliv byla ponorka na vedoucích místech obsazena známými herci v čele s Harrisem, kterého mám rád, nějak mně to nenadchlo. Zápletce jsem nevěřil a to ani s důrazem od tvůrců na ,,natočeno podle skutečné události'' a závěrečného dovětku. Samozřejmě se Rusákům potápěly ponorky i jadernými hlavicemi na palubě. Ale dělat z toho hned thriller o třetí světové? Amíkům šlo down také mnoho ponorek, koneckonců Robert Ballard , známý nálezce vraku Titanicu pro US NAVY hledal zase ty potopené americké... A tak nějak nevím. Už jen to původní znění, ruská osádka hovořící anglicky, byť ponorka se zdála ruská (vše bylo popsáno azbukou - průlezy, ovladače atd..). Duchovny také moc nezaujal, u tohohle obličeje už navždy budu očekávat někde poblíž Scullyovou... Škoda, mělo to potenciál, ale souhlas s Verbalem. když něco z ponorek, tak sáhněte po něčem starším. I Gray Lady Down (1978) byla lepší. Tu třetí rudou hvězdu dávám za Harrise. * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Takže, máme tu ponorkový film. Typ filmů, které moc nemusím. Přesto není můj výsledný dojem nejhorší. Kdyby byl větší rozpočet, nějaká ta větší velkolepost a vylepšit scénář, mohlo to dopadnout ještě lépe než lepší průměr. Je to celkem těžko hodnotitelná záležitost. Jak bych to mohl zkráceně shrnout ? Třeba takhle osekaně: Mírně politický thriller odehrávající se v tehdejší době, který má solidní herce s dobrými hereckými výkony. Nejvíc se po herecké stránce beze sporu předvedl Ed Harris, kterému role kapitána sovětské raketové ponorky neskutečně sedla. Takže herecký výkon Harrise je největším kladem tohoto filmu. Takže ještě připomenu přesněji, film se odehrává v době studené války. No jak to celkově ještě popsat ? Je to jak už jsem níže psal těžké popsat. Snímek je hodně upovídaný, ale přesto se v tom dá něco ocenit. Úvod ani není, hned se jde na věc, kdy kapitán Harris přijímá úkol a jde se na věc. Na začátku má menší cameo Lance Henriksen, asi tak 3 minuty. Co se týče úkolu a hlavního dění – to je celkem tak chaoticky pojato, dost jsem se ztrácel ve filmu. 1/3 snímku je taková rozjížděcí, najde se tu pár zajímavých aspektů, řízení ponorky, místnosti atd. 2/3 je podle mého názoru trochu lepší a svižnější. Zajímavé je třeba chování a záchvaty Harrise. Celkově Harrisova postava je zajímavá, ani se nedá říct, že je kladas nebo padouch, je takový rozporuplný, ale já mu stejně fandil. Ke konci filmu, respektive 3/3 snímku je ještě svižnější, pár torped vystřelí, ale je to bez akce, tam už začnou pracovat v ponorce velké spory v rámci mezilidských vztahů. Takže se pár lidí tam začne nenávidět, střílet atd. No, úplný konec se mi líbil. Herecké obsazení je na tom dobře. Harris mě zaujal nejvíc. Hudba byla dost nevýrazná, ale zde nebyla tolik potřebná. No celkově nevím jak mám film přesněji zhodnotit. Ale přeci, námět, nápady, mírná ponorková atmosféra, vše bylo hezky uděláno, dobré herecké výkony, i náznaky psychologických aspektů – to vše bylo dostatečně zvládnuto. Příběh byl dost chaotický a chyběla nějaká akce a dramatičnost – to jsou zásadní chyby. I tak to vidím na lepší průměr. Výsledně hodnotím na 59% = *** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vysunout sonar, rozdat posádce nezbytné rozkazy, eliminovat podvratné živly a vstříc frašce se sovětským kapitánem na palubě staré ponorky, která opětovně vplouvá do chladných vod za hrozby Studené války. Trailer jsem neviděl, ale asi dalo velkou práci ho sestříhat tak, aby nějakým způsobem nalákal diváky, kteří nakonec film ignorovali a dobře udělali. O nic totiž nepřišli. Nemusím být precizní znalec historie, abych okamžitě odhalil blábolivou pohádku v diletantském pojetí od stejně diletantského režiséra, který si někdy a někde přečetl o zde popisovaných událostech a pak se rozhodl se svým scénářem obohatit řady válečného žánru s herci sice nižší svítivosti, ale poměrně vysokých hereckých kvalit. V sáhodlouhých dialozích, které se tváří pekelně odborně se divák po chvilce bezradně utápí a na hladinu pro nadechnutí vyplouvá jen zřídka. V té chvíli si dotyčný divák opravdu užívá ponorky se vším všudy. Ocitá se na palubě studia o rozloze 5 x 5 metrů, v hrstce záběrů v zakalené a tmavé vodě se hodí prostřih na maketu ponorky, vystřelí se pár torpéd a navodí se jakože neřešitelný konflikt s hodnými a dobrými členy posádky až z toho kapitán chytne třepot a dozvídáme se, že má od srážky s jinou ponorkou epilepsii a trpí šíleným traumatem, který je nám asi dvakrát ukázán v otřesném flashbackovém provedení, abychom jako to trauma pocítili také my diváci. To už ani nebylo k smíchu, ale k pláči. O důmyslném maskovacím zařízení zvaném Phantom je zmínka pouze jednou a stejnou měrou se i použije! Duchovny jako záporák z řad KGB radikálů dělá každou chvíli bububu směrem ke kapitánovi. Johnathon Schaech s šíleným "bíbrem" pod nosem má představovat rusáka, ale při jeho exoticky snědém vzhledu je to vyloučeno. Casting byl vůbec "perfektní". Podmínkou zřejmě bylo jen to, že herec, který má očička blízko u sebe a nos jako bambulku bude rus. Ruština se odbourá plynou angličtinou s přízvukem a je to. Ve filmu se nic neděje, o mě se asi třikrát pokoušela dřímo, dřímo, dřímotěnka, přišla na mě dřímota. Ustál jsem to, ale film to byl kecačkový, absolutně s nezajímavým tématem a příšerně zrežírovaný a i od herců jsem čekal víc, ale to nešlo vydat ze sebe víc, litoval jsem je v jaké srajdě to hráli. Tenhle film se nedá doporučit ani příznivcům válečných teorií a historických fakt. Je to blud a dvd s touhle debilovinou hodíte po shlédnutí tutově do koše. No uznejte sami, co je to ostatně za film s ruskou tématikou, když se v něm neobjeví jméno Serjoža ani Voloda. Mé hodnocení: 0% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Inspirace ponorkovou klasikou Hon na Rudý říjen je více než jasná, bohužel Phantom je druhá cenová a i přes slušné obsazení je spíše v podprůměru. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Připlouvá třetí světová! Ed Harris velí jako kapitán jaderné sovětské ponorce a vydává se na přísně tajnou misi. Film je podle skutečných událostí, což z něj bohužel nedělá, bůh ví co. Ducháček si tu zahrál agenta KGB a role mu docela padne. Herci hrají parádně, ale i přesto první půlka se trošku vleče. Snímek je prakticky v jednom prostředí a je až příliš tmavý. První půlka filmu se snaží detailně navodit atmosféru, a to se jí opravdu daří. Druhá půlka je více dramatická a svižná. Phantom ovšem nejde příliš do hloubky, i když se místy opravdu snaží. Chválím parádní herce - Duchovny a Harris. Pěknou atmosféru, finální hudbu, ale na druhou stranu film nenabídl hlubší myšlenku, propracovaný konec či epický závěr, jak by se slušelo u filmu o hrdinech. (60 procent) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Interier ponorky je perfektny. Fakt som mal pocit, ze sa to odohrava v skutocnej ponorke a nie v nejakom studiu. Exterierove sceny su slabsie. Ubsac pôsobia prilis umelo. Herecke obsadenie prevkapivo famozne, ale nemaju poriadne co hrat. Postavy o nicom a tym padom cela celkom zaujimava zapletka pôsobi beckovo az hlupo. Vysledkom je velka nuda so skvelymi hercami odohravajuca sa v peknom prostredi. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že s tak parádním obsazením a námětem vznikl jen podprůměrný a dějově značně chaoticky odvyprávěný thriller. Herci nemají pořádně co hrát (Duchovnyho role dokonale promrhaná), napětí je nulové a ačkoli příběh pojednává o ruské ponorce, postavy mezi sebou mluví nejen anglicky, ale dokonce hantýrkou americké armády, což působí jako pěst na oko. A závěr? Rovněž ryze americký a to mi k filmu o Sovětech vážně nesedí. Jediné, co opravdu můžu pochválit, je zvuková stránka filmu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem od toho tedy mnohem víc, než nudu, nudu, mnohokrát viděné, nudu a zpackaný konec. Duchovny mi nevadil, přišli mi divné ty známé americké ksichty a jejich jazyk, hrající si na Sověty. To bylo poměrně stejně WTFoidní jako přiblblý konec. Škoda. Direct-to-DVD za dvacku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobří herci prostě všechno nezachrání, o čemž se můžeme přesvědčit poměrně často. "Phantom" je jedním z těch snímků, kde postavy i mají celkem potenciál, ale ten je nakonec silně nevyužit. Ukazuje se, že prostředí ponorky je vážně silně vyčpělé a už v něm není moc co objevovat. Je to klaustrofobní, je to sem tam i napínavé, ale strašně málo. Nakonec je to jen život v ponorce, který nekončí nijak skvěle. Ucházející, ale spíše méně než více. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Ponorkový thriller, který balancuje na pokraji třetí světové a klaustrofobického dramatu z ruské nukleární ponorky. Co mohu označit plusem, je herecké obsazení. Kapitán Ed Harris vypadá jako pravý mořský vlk, jeho první důstojník William Fichtner zase skvěle balancuje mezi oběma stranama a agent David Duchovny s jeho nekompromisním ksichtem si tvrdě stojí za svým. Příběh zpočátku navnadí, postupně ale upadá a končí nepochopitelným závěrem. Mít to tak opačný gradovací účinek, mělo by to hvězdu navíc. Tak se to utápí pouze v průměru žánru. Btw., ponorkové souboje mě celkem dokázaly napumpovat. ()

dyfur

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Demi (Ed Harris) nosí hodinky značky Ulysse Nardin Le Locle Suisse a Markov (Lance Henriksen) nosí hodinky Vostok Komandirskie. (dyfur) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrný ponorkoidní thriller se slušným (leč ohraným) nápadem ve kterém hodně vázne zpracování.Obsazení na první pohled ok (hlavně politický důstojník nemálo podobý samotnému Stalinovi),ale všichni herci mají navíc a minimálně obsazení Duchovnyho je trošku mimo mísu.Celé to hraní američnů na rusáky tak působí lešckdy spíš směšně.V případě že budu mít někdy potřebu podobného filmu sahnu po osvědčeném Rudém říjnu...50% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Takový nic moc říkající, ale přesto nenudící zážitek. Herecké obsazení bylo celkem slušné, a tak to nevypadalo jako úplné béčko. Ale jo, byl to vskutku zajímavý thriller na úrovni béčkové americké tvorby. Zarazilo mne už to, že tam hráli Rusáci jak polena. Na film o Ruských potápnících se tam tedy moc indícií k ruské národnosti nevyskytovalo, tedy až na jména. Tleskám tvůrců, že alespoň dali jména vojáků věrohodně, originální Markov, Kozlov atd... Jinak si myslím, že děj mohl být více dramatičtější, mohl to více gradovat než "suše" směřovat k závěru, kde pak vlastně nevíte oč tam běží. 40%, hlavně za obsazení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ukecany ponoerkovy film, zas sli tvorcovia vysoko, ako tomu bolo u Dudikoffa tusim - ten tiez siel vysoko, riesil hodne vznesene temy -a dopadl tak jak dopadol. menej je niekedy viac, nebavili ma ani tie kecy o tom, jak ma jeden chlap v rukach osud celeho ludstva : 25 % ()

Reklama

Reklama