Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed Harris hraje kapitána sovětské raketové ponorky v době studené války. Snaží se tajit, že trpí záchvaty, které mění jeho vnímání reality. Je donucen opustit svou ženu a dceru, aby se vrhnul do tajné mise, při které je pronásledován svou minulostí a napadán nebezpečnou skupinou z KGB vedenou Davidem Duchovnym. Ta usiluje o převzetí kontroly nad jadernou střelou. S osudem lidstva ve svých rukou Harris zjistí, že byl vybrán pro tuto misi navzdory riziku, že by v ní nemusel obstát. (Xanthe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ponorka je skvělým místem pro drama. Pokud kolem vás zuří II. světová či v tomto případě Studená válka nemělo by být o pořádné napětí nouze. Jenže ono bylo. Ačkoliv byla ponorka na vedoucích místech obsazena známými herci v čele s Harrisem, kterého mám rád, nějak mně to nenadchlo. Zápletce jsem nevěřil a to ani s důrazem od tvůrců na ,,natočeno podle skutečné události'' a závěrečného dovětku. Samozřejmě se Rusákům potápěly ponorky i jadernými hlavicemi na palubě. Ale dělat z toho hned thriller o třetí světové? Amíkům šlo down také mnoho ponorek, koneckonců Robert Ballard , známý nálezce vraku Titanicu pro US NAVY hledal zase ty potopené americké... A tak nějak nevím. Už jen to původní znění, ruská osádka hovořící anglicky, byť ponorka se zdála ruská (vše bylo popsáno azbukou - průlezy, ovladače atd..). Duchovny také moc nezaujal, u tohohle obličeje už navždy budu očekávat někde poblíž Scullyovou... Škoda, mělo to potenciál, ale souhlas s Verbalem. když něco z ponorek, tak sáhněte po něčem starším. I Gray Lady Down (1978) byla lepší. Tu třetí rudou hvězdu dávám za Harrise. * * * ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Na špičky ponorkových adrenalinových a klaustrofobických zážitků to samozřejmě ani zdaleka nedosahuje, ale vidět Harrise na kapitánském můstku, vyvažuje řadu negativ...Musíte ovšem akceptovat fakt, jak zoufale "nesovětsky" všechny známé i poloznámé tváře působí a hlavně skutečnost nepatřičného ghost konce a dokonce horových vidin... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobří herci prostě všechno nezachrání, o čemž se můžeme přesvědčit poměrně často. "Phantom" je jedním z těch snímků, kde postavy i mají celkem potenciál, ale ten je nakonec silně nevyužit. Ukazuje se, že prostředí ponorky je vážně silně vyčpělé a už v něm není moc co objevovat. Je to klaustrofobní, je to sem tam i napínavé, ale strašně málo. Nakonec je to jen život v ponorce, který nekončí nijak skvěle. Ucházející, ale spíše méně než více. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Takže, máme tu ponorkový film. Typ filmů, které moc nemusím. Přesto není můj výsledný dojem nejhorší. Kdyby byl větší rozpočet, nějaká ta větší velkolepost a vylepšit scénář, mohlo to dopadnout ještě lépe než lepší průměr. Je to celkem těžko hodnotitelná záležitost. Jak bych to mohl zkráceně shrnout ? Třeba takhle osekaně: Mírně politický thriller odehrávající se v tehdejší době, který má solidní herce s dobrými hereckými výkony. Nejvíc se po herecké stránce beze sporu předvedl Ed Harris, kterému role kapitána sovětské raketové ponorky neskutečně sedla. Takže herecký výkon Harrise je největším kladem tohoto filmu. Takže ještě připomenu přesněji, film se odehrává v době studené války. No jak to celkově ještě popsat ? Je to jak už jsem níže psal těžké popsat. Snímek je hodně upovídaný, ale přesto se v tom dá něco ocenit. Úvod ani není, hned se jde na věc, kdy kapitán Harris přijímá úkol a jde se na věc. Na začátku má menší cameo Lance Henriksen, asi tak 3 minuty. Co se týče úkolu a hlavního dění – to je celkem tak chaoticky pojato, dost jsem se ztrácel ve filmu. 1/3 snímku je taková rozjížděcí, najde se tu pár zajímavých aspektů, řízení ponorky, místnosti atd. 2/3 je podle mého názoru trochu lepší a svižnější. Zajímavé je třeba chování a záchvaty Harrise. Celkově Harrisova postava je zajímavá, ani se nedá říct, že je kladas nebo padouch, je takový rozporuplný, ale já mu stejně fandil. Ke konci filmu, respektive 3/3 snímku je ještě svižnější, pár torped vystřelí, ale je to bez akce, tam už začnou pracovat v ponorce velké spory v rámci mezilidských vztahů. Takže se pár lidí tam začne nenávidět, střílet atd. No, úplný konec se mi líbil. Herecké obsazení je na tom dobře. Harris mě zaujal nejvíc. Hudba byla dost nevýrazná, ale zde nebyla tolik potřebná. No celkově nevím jak mám film přesněji zhodnotit. Ale přeci, námět, nápady, mírná ponorková atmosféra, vše bylo hezky uděláno, dobré herecké výkony, i náznaky psychologických aspektů – to vše bylo dostatečně zvládnuto. Příběh byl dost chaotický a chyběla nějaká akce a dramatičnost – to jsou zásadní chyby. I tak to vidím na lepší průměr. Výsledně hodnotím na 59% = *** ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že s tak parádním obsazením a námětem vznikl jen podprůměrný a dějově značně chaoticky odvyprávěný thriller. Herci nemají pořádně co hrát (Duchovnyho role dokonale promrhaná), napětí je nulové a ačkoli příběh pojednává o ruské ponorce, postavy mezi sebou mluví nejen anglicky, ale dokonce hantýrkou americké armády, což působí jako pěst na oko. A závěr? Rovněž ryze americký a to mi k filmu o Sovětech vážně nesedí. Jediné, co opravdu můžu pochválit, je zvuková stránka filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. Konkrétne v mestách San Diego, vrátane tamojšieho Námorného tréningového centra, a tiež v mestách Long Beach a Sun Valley. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama