Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed Harris hraje kapitána sovětské raketové ponorky v době studené války. Snaží se tajit, že trpí záchvaty, které mění jeho vnímání reality. Je donucen opustit svou ženu a dceru, aby se vrhnul do tajné mise, při které je pronásledován svou minulostí a napadán nebezpečnou skupinou z KGB vedenou Davidem Duchovnym. Ta usiluje o převzetí kontroly nad jadernou střelou. S osudem lidstva ve svých rukou Harris zjistí, že byl vybrán pro tuto misi navzdory riziku, že by v ní nemusel obstát. (Xanthe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrný ponorkoidní thriller se slušným (leč ohraným) nápadem ve kterém hodně vázne zpracování.Obsazení na první pohled ok (hlavně politický důstojník nemálo podobý samotnému Stalinovi),ale všichni herci mají navíc a minimálně obsazení Duchovnyho je trošku mimo mísu.Celé to hraní američnů na rusáky tak působí lešckdy spíš směšně.V případě že budu mít někdy potřebu podobného filmu sahnu po osvědčeném Rudém říjnu...50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že s tak parádním obsazením a námětem vznikl jen podprůměrný a dějově značně chaoticky odvyprávěný thriller. Herci nemají pořádně co hrát (Duchovnyho role dokonale promrhaná), napětí je nulové a ačkoli příběh pojednává o ruské ponorce, postavy mezi sebou mluví nejen anglicky, ale dokonce hantýrkou americké armády, což působí jako pěst na oko. A závěr? Rovněž ryze americký a to mi k filmu o Sovětech vážně nesedí. Jediné, co opravdu můžu pochválit, je zvuková stránka filmu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ponorka je skvělým místem pro drama. Pokud kolem vás zuří II. světová či v tomto případě Studená válka nemělo by být o pořádné napětí nouze. Jenže ono bylo. Ačkoliv byla ponorka na vedoucích místech obsazena známými herci v čele s Harrisem, kterého mám rád, nějak mně to nenadchlo. Zápletce jsem nevěřil a to ani s důrazem od tvůrců na ,,natočeno podle skutečné události'' a závěrečného dovětku. Samozřejmě se Rusákům potápěly ponorky i jadernými hlavicemi na palubě. Ale dělat z toho hned thriller o třetí světové? Amíkům šlo down také mnoho ponorek, koneckonců Robert Ballard , známý nálezce vraku Titanicu pro US NAVY hledal zase ty potopené americké... A tak nějak nevím. Už jen to původní znění, ruská osádka hovořící anglicky, byť ponorka se zdála ruská (vše bylo popsáno azbukou - průlezy, ovladače atd..). Duchovny také moc nezaujal, u tohohle obličeje už navždy budu očekávat někde poblíž Scullyovou... Škoda, mělo to potenciál, ale souhlas s Verbalem. když něco z ponorek, tak sáhněte po něčem starším. I Gray Lady Down (1978) byla lepší. Tu třetí rudou hvězdu dávám za Harrise. * * * ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Osudom "ponorkových" filmov sú nudné dialógy ,ktoré si musíte pretrpieť hlavne v prvej polovici filmu. Pokiaľ si neprečítate pred tým o čom Phantom vlastne je máte problém, aby Vás film udržal v akom takom napätí. Našťastie sa to niekde v strede zlomí a začne to byť zaujímavé. Ale nečakajte niečo extra. Predsa len studená vojna bola nudná aj v reále :) "Ponorkovým" filmom sa odteraz budem zďaleka vyhýbať, pretože ak budem mať chuť na zdľhavé komentáre (dialógy) ,stačí mi na to moja svokra (budúca).... ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Když film s ponorkou, tak vzpoura. To je jasné. Prvek, kterému se téměř nejde vyhnout. Stísněné prostory pak výslednou atmosféru jen dotváří. Na film jsem koukl hlavně proto, že Ed Harris je můj oblíbený herec. Je to přesně ten herec, který se hodí do rolí kapitánů ponorek, zkušených veteránů a ostřílených "pardů". David Duchovny, který je mu zde rivalem zvládá jak role klaďasů, tak "záporáků" a ukazuje, že není nadosmrti ocejchovaným "speciálním agentem FBI Foxem Mulderem" (nově Hankem Moodym z Californication), Řekl bych, že nálepky ze sebe umí celkem snadno setřást :-) Film není na škodu vidět, ale něco mu prostě chybí a nestačí ani Ed Harris nebo D. Duchovny, aby z něj udělali něco nadprůměrného. Verdikt: 2,5* a 60 - 70 %. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. Konkrétne v mestách San Diego, vrátane tamojšieho Námorného tréningového centra, a tiež v mestách Long Beach a Sun Valley. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama