Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed Harris hraje kapitána sovětské raketové ponorky v době studené války. Snaží se tajit, že trpí záchvaty, které mění jeho vnímání reality. Je donucen opustit svou ženu a dceru, aby se vrhnul do tajné mise, při které je pronásledován svou minulostí a napadán nebezpečnou skupinou z KGB vedenou Davidem Duchovnym. Ta usiluje o převzetí kontroly nad jadernou střelou. S osudem lidstva ve svých rukou Harris zjistí, že byl vybrán pro tuto misi navzdory riziku, že by v ní nemusel obstát. (Xanthe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"WHAT IS BETTER WAY TO PROFIT THAN BY ARMING PEKING WITH OUR MUSEUM PIECES." ----------- Harris a Fichtner v thrilleri z útrob ponorky, ktorej bezproblémové fungovanie komplikuje pokus KGB o jej prevzatie a kapitánove halucinácie, ktoré sú skôr otravné než účelové. Pre tých, ktorí chcú niečo z hĺbky mora, ale nechcú tráviť čas sledovaním zbytočných sračiek, rovno odkážem na ponorkové elity Karmínový príliv, Honba na ponorku či slávny Das Boot. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, ktorého zápletka si zaslúžila kvalitnejší scenár a zručnejšieho režiséra. Atmosféra ponorkových filmov je jednou z najtypickejších vo filmovom priemysle a tu som ju (až na pár scén) vôbec necítil. Potenciál filmu podkopávajú niektoré absurdnosti (spoiler): technik ponorky je klaustrofobik (?!), epilepsia kapitána ponorky (?!) a pár prešľapov v oblasti uniforiem. Všetko zachraňovali kvalitní herci a rýchly spád filmu. 55%. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobří herci prostě všechno nezachrání, o čemž se můžeme přesvědčit poměrně často. "Phantom" je jedním z těch snímků, kde postavy i mají celkem potenciál, ale ten je nakonec silně nevyužit. Ukazuje se, že prostředí ponorky je vážně silně vyčpělé a už v něm není moc co objevovat. Je to klaustrofobní, je to sem tam i napínavé, ale strašně málo. Nakonec je to jen život v ponorce, který nekončí nijak skvěle. Ucházející, ale spíše méně než více. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Když film s ponorkou, tak vzpoura. To je jasné. Prvek, kterému se téměř nejde vyhnout. Stísněné prostory pak výslednou atmosféru jen dotváří. Na film jsem koukl hlavně proto, že Ed Harris je můj oblíbený herec. Je to přesně ten herec, který se hodí do rolí kapitánů ponorek, zkušených veteránů a ostřílených "pardů". David Duchovny, který je mu zde rivalem zvládá jak role klaďasů, tak "záporáků" a ukazuje, že není nadosmrti ocejchovaným "speciálním agentem FBI Foxem Mulderem" (nově Hankem Moodym z Californication), Řekl bych, že nálepky ze sebe umí celkem snadno setřást :-) Film není na škodu vidět, ale něco mu prostě chybí a nestačí ani Ed Harris nebo D. Duchovny, aby z něj udělali něco nadprůměrného. Verdikt: 2,5* a 60 - 70 %. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vysunout sonar, rozdat posádce nezbytné rozkazy, eliminovat podvratné živly a vstříc frašce se sovětským kapitánem na palubě staré ponorky, která opětovně vplouvá do chladných vod za hrozby Studené války. Trailer jsem neviděl, ale asi dalo velkou práci ho sestříhat tak, aby nějakým způsobem nalákal diváky, kteří nakonec film ignorovali a dobře udělali. O nic totiž nepřišli. Nemusím být precizní znalec historie, abych okamžitě odhalil blábolivou pohádku v diletantském pojetí od stejně diletantského režiséra, který si někdy a někde přečetl o zde popisovaných událostech a pak se rozhodl se svým scénářem obohatit řady válečného žánru s herci sice nižší svítivosti, ale poměrně vysokých hereckých kvalit. V sáhodlouhých dialozích, které se tváří pekelně odborně se divák po chvilce bezradně utápí a na hladinu pro nadechnutí vyplouvá jen zřídka. V té chvíli si dotyčný divák opravdu užívá ponorky se vším všudy. Ocitá se na palubě studia o rozloze 5 x 5 metrů, v hrstce záběrů v zakalené a tmavé vodě se hodí prostřih na maketu ponorky, vystřelí se pár torpéd a navodí se jakože neřešitelný konflikt s hodnými a dobrými členy posádky až z toho kapitán chytne třepot a dozvídáme se, že má od srážky s jinou ponorkou epilepsii a trpí šíleným traumatem, který je nám asi dvakrát ukázán v otřesném flashbackovém provedení, abychom jako to trauma pocítili také my diváci. To už ani nebylo k smíchu, ale k pláči. O důmyslném maskovacím zařízení zvaném Phantom je zmínka pouze jednou a stejnou měrou se i použije! Duchovny jako záporák z řad KGB radikálů dělá každou chvíli bububu směrem ke kapitánovi. Johnathon Schaech s šíleným "bíbrem" pod nosem má představovat rusáka, ale při jeho exoticky snědém vzhledu je to vyloučeno. Casting byl vůbec "perfektní". Podmínkou zřejmě bylo jen to, že herec, který má očička blízko u sebe a nos jako bambulku bude rus. Ruština se odbourá plynou angličtinou s přízvukem a je to. Ve filmu se nic neděje, o mě se asi třikrát pokoušela dřímo, dřímo, dřímotěnka, přišla na mě dřímota. Ustál jsem to, ale film to byl kecačkový, absolutně s nezajímavým tématem a příšerně zrežírovaný a i od herců jsem čekal víc, ale to nešlo vydat ze sebe víc, litoval jsem je v jaké srajdě to hráli. Tenhle film se nedá doporučit ani příznivcům válečných teorií a historických fakt. Je to blud a dvd s touhle debilovinou hodíte po shlédnutí tutově do koše. No uznejte sami, co je to ostatně za film s ruskou tématikou, když se v něm neobjeví jméno Serjoža ani Voloda. Mé hodnocení: 0% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. Konkrétne v mestách San Diego, vrátane tamojšieho Námorného tréningového centra, a tiež v mestách Long Beach a Sun Valley. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama