Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $29,694,525▐ ničím zvláštna animácia, ktorá pripomenie akurát tak úrovňou Valianta ale aj to nie úplne, k tomu ani príbeh nijak zvlášť neboduje /20%/ ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nějak se mi vybavují Ajťáci a jejich výprava na muzikál Gay. Problém ovšem je, že já oproti většině publika tam nemám ptáky rád .. a že jich v Zambezii je! Trošku jsem fandil tomu extra přerostlému leguánovi, aby je komplet vyhubil nebo alespoň nějak radikálně upravil jejich počet, jenže to by bylo dětského pláče a maminčina hubování, že si moc ptáků neužily. Tak aspoň že tam umře ten marabu hned na úvod, to si zaslouží pochvalu .. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné, animace lehce za dobou, ale vynahrazeno příběhem. Mně se moc líbila myšlenka "pospolitosti všech ptáků afrického nebe"-ptačího města. A navíc byl znát "neamerický vliv" tvůrců.. :-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Rodinný animák se slušnými animacemi, ze kterého budou malé děti unešeny a dospělého, který nemá žádné extra očekávání, neurazí. Dobře namluveno, hudba ucházející, příběh jednoduchý přímočarý, jak už to u podobných animáků bývá. Připomíná Soví strážce a mně se líbil. # [viděno: monitor, 5.1, no sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Moc hezký animák, ke konci se mi chtělo i trochu brečet, ale udržela jsem se. Má to takovou skvělou přátelskou, rodinnou a týmovou tématiku. Rozhodně mě to pobavilo. Akce je tam dostatek a příběh také není nudný. Je lepší to vidět v originále, jelikož je skvěle poznat koho mluví černoši, což je super okořenění. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně piškotí animák, který nepřináší nic nového, zábavného, ani poučného..když už se na to ti smradi mají dívat, ať si z toho něco odnesou. 35% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to animované, barevné a hýbe se to. Stačí vám to? Pak si poslužte. Chcete něco víc? V tom případě raději hledejte jinde. Ucházející animace, místy slušná hudba, jak tak zkouším hledat pozitiva, tak mi to stejně moc nejde. Nad 30% nejdu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tomhle filmu pobavil LIVINGVŘEDŮV komentář......''krásná grafika'', pro mentálně retardované to tak bez debat je.Laciný a tuctový animák, který nenabídl jedinou sympatickou postavičku či hlášku a příběhově nijak nemá šanci obohatit animovaný filmový svět.Tyhle laciné pokusy se nějak uplatnit ve světě plném Shreků a Draků prostě nemají sebemenší šanci, možná zajímavým námětem a vtipným scénářem, bohužel, Zambezia nemá ani jedno.15%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nejde o nič objavného, animácia je v poriadku, príbeh jednoduchý akurát pre malé deti. Tie si to zrejme užijú, hoci mohol snímok ponúknuť viacej humorných situácií. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Držte se ptáčata, před námi je silná turbulence...............Však mi do tý Zambezie doletíme.................... Příjemná hudba, krásná animace, dobrý zvuk a zajímavý příběh o lásce, přátelství a legraci. CITÁT - Tak jsme tady, vybalíme a hurá do baru................. Co dodat, Ačkoliv už jsem starší člověk bavil jsem se i u této pohádky. Tak se bavte také. CITÁT - Pusť mě, čápe jeden šílená................ ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

VÝZVA 2015: Animáky mě většinou nezklamou, ale tento byl bohužel hodně jednoduchý se slabou animací a předvídatelným dějem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animované filmy pořád letí a letět budou. Děti prostě mají rády animáky a děti zde budou pořád. Kromě toho, že animované filmy letí, ve filmu "Zambezia" létá i většina hrdinů. To, co film "Rio" podal ve vtipnější a mnohem barevnější podobě, o to se o rok později pokusil i snímek "Zambezia", který má svůj původ na jihu světa, konkrétně v Jihoafrické republice. Bohužel je problém, že si film půjčuje ze všech možných jiných animáků a vytváří tak směsici, která se tváří jako originální, ale vlastně není. Vyprávění se věnuje hlavně jednomu mladému sokolovi, kterému se nelíbí, že by měl být na jednom místě, které je navíc pěkně nudné. Chce do světa, chce poznat, jak to chodí i jinde. Chtěl by se stát členem legendárního uskupení a pomáhat ostatním ptákům. I proto se dostane do Zambezie, nádherného ostrova, kterému však hrozí velké nebezpečí. První motiv je z "Madagaskaru" - snaha unést stereotypu. Druhý motiv je z "Hledá se Nemo" - snaha zachránit syna, která se tu mění na záchranu otce. Další motiv je z filmů jako "Mravenec Z" nebo "Příběh žraloka" - zachránit někoho, většinou více postav, před nějakou velkou hrozbou. Ptačí koncept je pak ze jmenovaného snímku "Rio". "Zambezia" je tak v konečném důsledku nepříliš originálním filmem, který má místy celkem dobré vtipy, ale jeho schematičnost ho sráží do kolen. Je to škoda, protože člověk má pocit, že vidí mnohokrát viděné. Nedá se nic dělat. U animovaného filmu platí, že co jednou fungovalo, bude trochu pozměněné fungovat i jinak. Je to jako s hororem a vlastně i dalšími žánry. Právě na animácích je to ale velmi poznat, protože jich zase není tak velké množství, alespoň těch, co jdou do kin, takže srovnání je jednodušší. Jednou letí ryby, natáčí se filmy s rybami. Pak zase letí ptáci, někdo se na tom zkusí přiživit. Jsem rád, že se do animovaného světa pouštějí i jiné země, než pouze Spojené státy americké, ale kvalita je mnohdy tak bídná, že je to hrozné. V tomhle případě rozhodně neklesáme až na dno, ale na animaci je poznat, že to prostě není ono. Přesto to zkoušejte dál Neameričané. Ono to snad jednou vyjde. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/wtc-yes-man-mary-max-zambezia-cerna.html ()

gogos 

všechny recenze uživatele

OK animace, příjemný a milý příběh, sympatické postavičky a skvělý český dabing. "Noční prohlídky města... noční prohlídky města... nyní exkluzivně i ve dne!" Jednoznačná spokojenost a 4*! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hodně slabších animovaných kousků. Většina animáků je určena i pro větší publikum, že si v tom najde nějaký humor. Tady to bych doporučovala tak od 8 let a výše nepřístupné, protože jedině takhle malým písklatům se to může líbit. Vše hrozně prvoplánované, naprosto stupidní a jednoduché dialogy a ty gesta, o příběhu ani nemluvě, ale animace ušla. Co se týče humoru, tak povětšinou byl charakteru jak pro debílky aneb hahaha vrazil žirafě zobák do prdele při nárazu a ta se tam pak svíjela. 1,5* P.S. Nevěděla jsem, jestli brečet nebo se smát, když ti dva padali dolů z útesu, teď ten zpomalený záběr na otce, jak se za nimi chce vrhnout, ale zabrání mu v tom jiný pták, ta patetická africká hudba... výbuch smíchu se slzami v očích. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

corona 

všechny recenze uživatele

V animákoch minimálne 100x požutý, strávený a opätovne použitý motív komplikovaného vzťahu usadlého otca a syna, túžiaceho po dobrodružstve. Jeden z filmov, u ktorých od začiatku viete ako dopadne a žiaľ aj tak dopadne.Nezachraňuje to ani slušná, farebná animácia, ani fakt že to pochádza z JAR, kde by som čakala možno viac nápadu a vtipu. ()

Reklama

Reklama