Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 3

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (803)

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Už 1ka ma rozhniezdila a 2ka potvrdila, že filmový fajt už nikdy nebude taký, aký bol ! Prekroč scenár, ktorý len vatoval oddychovky medzi údernou akciou. Kameraman aj choreograf takto zodpovedali otázku, či sme vo vesmíre sami. Cítim sa úsmevne pri predstave, že túto indonézsky odistenú nálož zhliadne frajer fighter, ktorý si založil filmovú kariéru s kopačkami na nohách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,500,000Tržby USA $2,627,209Tržby Celosvetovo $6,600,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,751,219║ Tržby za predaj DVD v USA $1,293,976║ Z filmovej ponuky festivalu Art Film Fest prišlo aj na očakávaný akčný film Prepadovka 2 (The Raid 2/Serbuan maut 2, 2014) z Indonézie a aj keď to úplne nenaplnilo očakávania, ktoré boli stanovený prvým dielom v rámci dokonalej akčnej jazdy a pastvy pre oči. Tak určite aspoň čo sa týka akcie a jej choreografie boli určité ciele naplnené, hlavne dlhý súboj s nožmi prináša neskutočnú akrobatickú pompéznu akčnú baštu pre labužníkov, veľkým plusom je aj nápaditá kamera snímajúca súboje z najrôznejších uhlov, taktiež drsnosť a krutosť scénok film posúvajú do úplne iného levelu, takže pre háklivé povahy tento film nie je tá najsprávnejšia cesta. V tomto pokračovaní sa až moc chcelo stavať na gangsterskom príbehu poňatého z dosť obširného uhľa ale práve v tomto sa akosi tvorcovia zbytočne nechajú uniesť a v danom rozsahu minutáže sa to stáva nie príliš zrozumiteľne podané, neprehľadné, skôr to zbytočne kazí a spomaľuje dej. Práve v prvom diely sa takýmto problémom vyhli, keď dejovo išli na to viac priamočiaro a plynulejšie nás nechávali vychutnávať si vypilovanú akciu. /videl v kine na filmovom festivale Art Film Fest 2014: 80%/ ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

To, čím se před léty egoisticky chvástal Jackie Chan, dnes v Indonésii umí každý komparzista a kdo neovládá minimálně šestadvacet druhů bojových umění, ten ve filmu nehraje. Nehodlám omdlévat ve vlastních tělních sekretech jako mí předřečníci, leč musím pokorně uznat, že bojové sekvence byly luxusní. Ač jsem hrdé prase rozměrů nevídaných, kterému žaludkem nepošteluje ani incestní fisting, homosexuální felching, nebo obličej Justina Biebera, tak musím uznat, že tato degutantní kuchařka na 100+1 způsob, jak správně separovat mozek od lebky, byla moc i na mě. V některých obzvlášť nechutných momentech jsem tedy protestantsky sklonil hlavu do klína a pokoušel se uklidnit selfieorálem. Pátou hvězdu nedávám proto, že mi bylo absolutně jedno kdo chcípne jako další, pročež jsem v podstatě sledoval jen soubor precizně natočených bojových scén protkaných nudným tlacháním. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rama, mladý ambiciózny policajt, ktorý ako jediný zvládol neľahkú situáciu tvrdého boja na život a na smrť v mafiánskom baráku, dostáva ďalšiu náročnú úlohu. Infiltrovanie do štruktúr najvyššie postaveného gangstra Banguna, je jediným spôsobom, ako ochrániť svoju rodinu a pomstiť smrť svojho brata. Druhá časť je v porovnaní s jednotkou, rozhodne viac o príbehu a nemá tak zbesilé tempo ako predchodca. Každopádne, kvalita súbojov, choreografie s tým spojené, gore, a proste všetko okolo toho - to je proste "neskutočná paráda". Záverečná 40 minútovka, to sú "orgie". Naposledy som videl takýto nárez s hektolitrami krvi, v Rambo 4. Škoda tej dlhočiznej stopáže a pár (mne) nereálne pripadajúcim, až absurdne prehnaným situáciám počas vybavovania účtov (alebo je to fakt taká drsnota v tej Indonézii???). Ale inak, PALČISKO NAHOR! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jednotka je našlapaný špinavý a brutálny akčný film, dvojka sa snaží byť našlapaným, elegantným a brutálnym gangsterským eposom. V podstate podobný posun ako pri Terminátoroch, Pirátoch z Kariiku, Riddickovi alebo najlepšie prirovnanie Fast and Furious. A je to posun úspešný. Dokonca veľmi. Raid 2 by sa pre žáner mlátičiek mohol stať tým čím je pre comisové filmy Dark Knight alebo pre hongkongské akčňáky Better Tomorow. Film, ktorý sa dá brať vážne aj mimo fanúšikovskú obec. Je to na svoj žáner možno až príliš ambiciózne a vzhľadom na to vyplávali na povrch isté vady na kráse ako napr. neučesanosť scenára, hlavný hrdina je necharizmatické herecké drevo, malý rozpočet atď. ale akonáhle sa začne kopať, strieľať, šoférovať... je to strhujúci zážitok. A o to v v akčnom filme ide predovšetkým. 9/10 a všetci povinne pozrieť ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Rama (Iko Uwais) se postaral o rekord v počtu úderů, kdy jich za 16 vteřin rozdal 107, což představuje 6,7 úderu za vteřinu. (Epistemolog)
  • Citát na jednom z plakátů „Jeden z nejlepších akčních filmů všech dob“ byl převzat z recenze z webu Collider, známé především díky kritickým názorům. (Ouwen)
  • Dle slov producenta Aria Sagantora je ve filmu k zhlédnutí téměř 60 druhů zbraní. (Linkyc)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama