Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 2

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (803)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sadistic uber-violent mayhem a rovnaky kvalitativný sequelovský skok ako pri Tropa de Elite. Stále si ale treba uvedomiť, že to je v prvom rade darček pre fanúšikov žánru od fanúšika žánru, ktorý má okrem chuti a ambícii aj sto kilometrovú horu talentu. Berandalu vládne v prvom rade choreografia. Tam kde dokázal byť v komentároch spomínaný Greengrasov Bourne chaotický už v súboji jeden na jedného a musel si pomáhať nožničkami, parkinsonom a hlavne zvukovou stopou, zvláda Evans masové bitky s desiatkami ľudí v zábere, kedy človek presne vie čo sa deje. Toto je proste iný level ako všetko MA doteraz. Redemption na steroidoch aj hlavne vďaka príbehovej vate, ktorá uź dávno nie je vatou. 95% ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Už 1ka ma rozhniezdila a 2ka potvrdila, že filmový fajt už nikdy nebude taký, aký bol ! Prekroč scenár, ktorý len vatoval oddychovky medzi údernou akciou. Kameraman aj choreograf takto zodpovedali otázku, či sme vo vesmíre sami. Cítim sa úsmevne pri predstave, že túto indonézsky odistenú nálož zhliadne frajer fighter, ktorý si založil filmovú kariéru s kopačkami na nohách. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle fakt ne. Nabubřelá a pro mě osobně naprosto nesnesitelná srágora hrající si div ne na Kmotra, aby se ale jen po odloupnutí pár vrstev ukázalo, že se jedná o naprosto nesmyslnou a roztříštěnou blbost, ve které už se pod tlakem fanoušků nikdo netrápí ani s tím, že by mohl používat střelné zbraně místo toho, aby si nechával vymlátit půlku gangu. Nechápu, proč to má dvě a půl (!) hodiny, když se tam 1) nic pořádného neřeší, 2) neobjeví jediná nosná postava a 3) jen zrekapituluje vymlácení baráku, jemuž předchází halda slovního balastu, záživného asi jako čumění do zdi za střízliva. No jo, to je tak, když si tvůrce vymyslí naprosto zbytečnou půlhodinovou expozici. Nemá nad sebou nikoho, kdo by mu řekl, že polovina vedlejších linií (vousáč, ty voe!) je úplně zbytečná a stupidní. A co je nejhorší, uvěří tomu, že hezká choreografie a přehledný střih dokáží lidi donekonečna bavit. Tak to leda velký kulový, pane Evansi! Souboj v bahně jasný vrchol, naprosto přetažená a zároveň prostředí silně nevyužívající bitka v kuchyni, jež chtěla býti vrcholem, na pár facek. Slušný řemeslo my ass. Z dialogových, ryze rutinních výměn museli usínat i lidi za kamerou. A to radši neřeším, jak moc je to oproti jedničce samoúčelně brutální. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z dílny Garetha Evanse a Flanneryho, Totální bojový námrd při kterém se sami nachytáte s otevřenou pusou (hlavně při boji v kuchyni). Evansovi chybí jen malinký krůček k lepšímu scénáři a propracovanosti postav, potom je schopný natočit jeden z nejlepších bojových filmů několika dekád - zatím je ale stále nepřekonatelný Protector a nedávný O'Connorův diamant Warrior. Doufám že má Evans v hlavě třetí díl a obsadí Tonyho Jaa. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, že není možný napěchovat 150 minut akcí a tak přišel na řadu poměrně zajímavě vyprávěný mafiánský podtext jenže ten zase není možný slepovat dlouhejma akčníma scénama na efekt. Ve výsledku má tenhle film mnoho zdlouhovaých dialogů a akčních scén, který film naprosto zbytečně natahujou a berou mu údernost a svou táhlostí ztrací film na tempu. Závěrečný souboj je fantastický, něco takovýho jsem zřejmě ještě neviděl a už kvůli němu stojí za to tenhle film vidět, jen je škoda že na stejný úrovni jako je závěrečný souboj není celý film. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Dle slov producenta Arama Tertzakiana, indonéské slovo: "berendal" lze přeložit jako zloděj či darebák. (Linkyc)
  • Kvůli problémům se scénářem a rozpočtem musel režisér Gareth Evans na nějakou dobu tento projekt odložit a nejdřív natočit levnější předchozí díl (2011). (Raztubyl)
  • Bojový nôž z filmu sa volá karambit. Je to zakrivený nôž pochádzajúci z Indonézie. (zuzulatomas)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama