Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veliká Amazonie skrývá mnohá tajemství. A amazonští šamani nás překvapují svými schopnostmi a svým poznáním. Dokážou léčit i tzv. nevyléčitelné nemoci, protože přímo komunikují s rostlinami, které jim samy říkají, jak léčebně působí. Místní šamani dokážou vystoupit ze svého těla, cestovat po Zemi i vesmíru, můžou si stáhnout jakoukoli informaci, poznat cokoli, co je zajímá. Klíčem k tomu je ayahuasca, tajemná liána, jejíž odvar člověka nejen vyléčí a pročistí na všech úrovních, ale dává i poznání čehokoli v tomto světě i ve světech dosud nepoznaných, otevírá dveře do jiných dimenzí… S ayahuascou se ve filmu setkáme nejen prostřednictvím šamanů a jejich práce, ale i díky různým odborníkům a lidem, pro které znamená s ničím neporovnatelnou zkušenost. Film zároveň poukazuje na vážné ohrožení Amazonie a jejích obyvatel. O tom, jak nemilosrdně tam postupují těžařské společnosti, se mluví v médiích jen ojediněle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve filmu Ayahuasca v Amazonii i zde nakoukneme do šamanovy kuchyně. Za zvuků Písně ve starém indiánském jazyce se široce dozvídáme o doslova kouzelné liáně smrti neboli Ayahuasce. Tento dokument nabízí mnohem hlubší průzkum za hranice našeho omezeného vidění světa a daleko více nám přiblíží hmatatelnost skryté amazonské magie. Budiž malou nadějí lidstvu, takovým závanem optimismu, že moderní šamani odkrývají světu svá tajemství a takzvaně jdou s Ayahuascou do světa. Nakonec zjistíme, že svět není zas tak úplně hnusné místo. K zhlédnutí zde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle zní jako něco, co mi pomůže urychlit nalezení odpovědí na pár zásadních otázek. Líbilo se mi, že autor poskytl několik pohledů na věc - šamanský mystický i vědecký. Dost se časem začnou informace opakovat. Každopádně jsem dostal to, co jsem očekával - kvalitní úvod a seznámení s velmi zajímavou látkou s pozoruhodnými účinky. Ke zhlédnutí například zde. [75 %] ()

lillien 

všechny recenze uživatele

https://www.youtube.com/watch?v=YqKDQPNRGSk Zajímavé myšlenky: Ayahusca má vlastní formu inteligence, dokáže otevírat vědomí, zprostředkuje vize a pomáhá šamanům získat napojení a vědění např. o dalších léčivých rostlinách a jejich použití. Bez tohoto "duchovně- telepatického" prvku, kdy je šaman jistým způsobem schopný vnímat duchy rostlin a komunikovat s nimi, by nebylo možné léčení. V záplavě několika desítek až set tisíc druhů rostlin (zatím jich je mnoho neklasifikováno) by v podstatě nebylo možné nalézt a ověřit účinky a kombinace, pokud by neexistovala možnost nějakého jiného vodítka, než jen náhodným výběrem. Ayahuasca neslouží k požitku, tak jako chápeme naše drogy. Je mostem k širšímu poznání věcí a sebe sama. Každému dá to, co on sám primárně potřebuje vědět a ne vždy je to příjemný zážitek. Jejímu požití by měly předcházet speciální rituály, dlouhodobější očistná kůra, bezmasá dieta, izolace a sexuální půst. Nemá tedy smysl o ni uvažovat jako o zážitkovém halucinogenu, jak má člověk západní civilizace ve zvyku. Je to rostlina pro ty, kdo jsou připraveni. Když se nad všemi těmi informacemi z Amazonie zamyslíte, zjistíte, kde vlastně Avatar vzal svoji předlohu:) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ayahuasca je dlouhodobý fenomén spirituálního světa. V souvislosti s duchovní a esoterickou osvětou se tento prostředek sebe-poznání i sebe-léčení stále více dostává mezi širokou veřejnost. Člověk ze západní civilizace určitě uvítá takovýto dokument, který přiblíží základní informace o tomto tématu. Jenže tento snímek bohužel dost klouže jen po povrchu, je plný nicneříkajících atmosférických záběrů a obstraktních ploch, a také výpovědi jednotlivých šamanů a dalších praktikujících jsou pro nás tak nejednoznačné a těžko představitelné, že dojem, který si z filmu odnesete, je úplně stejně abstraktní a neucelený. A to je velká škoda, protože pokud tahle rostlina může přinést zásadní poznatvky v oblasti spirituálního rozvoje a dalších směrů, chtělo by to pracovat s informacemi trochu více věcně, aby i naprostý laik uměl s tímto tématem pracovat k vlastnímu prospěchu. Snímek sekundárně přibližuje život původních obyvatel a jejich zoufalý zápas o zachování kultury s těžařskými společnostmi. ()

Trauma 

všechny recenze uživatele

Film má, zdá se, za cíl pouze sprostředkovat první kontakt s tímto tématem zcela nezasvěceným. Tyto velmi nízké ambice by asi hezky naplnil. Bohužel pro ty co už o ayahuasce něco málo slyšeli má jen minimální informační hodnotu. (Vždyť se tam přes hodin opakuje to samé dokola.) ()

Reklama

Reklama