Reklama

Reklama

Recenze (6)

pepino 

všechny recenze uživatele

Film začíná tím že dcera oznámí svým rodičům že je těhotná. Tím se rozběhne kolotoč nedorozumění, problémů, záhad a v neposledné řadě taky spousta komických a vtipných situací a gagů. Soudržnost rodiny je nabourána, pověst je pošpiněna, soused odhalen a bránice diváka těžce trápena... :) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Súdržnosť rodiny je hlavným posolstvom jemne moralizujúcej televíznej drámy známeho anglického režiséra Stephena Frearsa. Dcéra oznámi na začiatku rodičom, že je tehotná. Roztáča tak kolotoč zväčša negatívne posmešných reakcií bezprostredného okolia, kamarátiek, susedov umocnený jej rozhodnutím neprezradiť za žiadnu cenu identitu otca a porodiť ako slobodná matka. Takýto postoj nie je bežne a v pohode príjimaný všade ani dnes, a čo už v takej ortodoxne katolíckej krajine ako Írsko. Štandarty televíznej drámy sú pozdvihnuté nepatetickým, civilným herectvom všetkých zúčastnených (vyniká Colm Meaney ako cholerický otec početnej rodiny) a vierohodným dramatickým rozohratím východiskovej situácie odľahčovanej humornými scénami. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Dovolim si nesouhlasit s ElKamilem a naopak zkonstatovat postupný zrání snímku tolik hrubýho a jemnýho/rodinnýho zároveň. Hned několik pozdních promluv (excelentního) Colma Meaneyho musí patřit k tomu nejcitlivějšímu z irský kinematografie. --- "She's a great little sucker, isn't she?" ()

ElKamil 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá opravdu dobře, ale ve druhé půlce tomu nějak dochází dech a na konci je to už vážně nuda... ()

Reklama

Reklama