Reklama

Reklama

Absurda

Krátkometrážní / Akční / Horor
USA, 2007, 3 min

Režie:

David Lynch

Recenze (30)

Okara

všechny recenze uživatele

I allways love the dance. Tak jsem se na moment, v pravém slova smyslu, opět na chvíli přehoupl k Lynchově surrealistické krátkometrážní tvorbě. Jeden z jeho nejnovějších, zdánlivě nic neříkajících kraťasů je pro mě snad nejnepochopitelnější a zároveň nejpovedenější. Zajímavá volba potemnělého kinosálu s pravým dějem promítaným na plátně dodává originalitu a upoutává pozornost. Vnější subjekty, kužel světla a abnormálně velké nůžky, dodávají nádech nesmyslnosti spolu s podbarvením nejrůznějším pískáním a hučením. Jakýsi bezpředmětný dialog je protkán hrůznými vsuvkami přibližující se tanečnice a zkrvaveného muže a zdánlivě nesmyslný konec je pouze důkazem, kdo že je vlastně autorem. Klidně si tu nechápejte a udělujte nízká hodnocení, pokud někdo nechápe Lynchovu tvorbu, pak nerozumím, proč o něj vůbec trousí. Pro mě opět nezhodnotitelné, každý si odnese svůj vlastní dojem. ? % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Davida Lynche mám coby režiséra velice rád a některé jeho filmy doslova zbožňuju, ale tento krátkometrážní kousek mě nechal zcela chladným. Popravdě se mi ani moc nechce pátrat po tom, co to mělo vlastně znamenat. Hlasy čtyř lidí, kino, nůžky a závěrečný tanec na podiu – toť vše, co mi z toho utkví v paměti. Pro mě asi nejslabší Davidův snímek. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tieto krátke Lynchové filmy sú skôr nepodareným experimentom ako niečím osobitým s pointou. Síce by som mohol oceniť jeho snahu skĺbiť animácie a hraný film - ale nemá to ani myšlienku a ani to nie je zaujímavé. V tomto by dal Terry Gilliam Lynchovi bohužiaľ na frak. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Aký zmysel má film, ktorý pochopí len hŕstka ľudí aj to si to možno len domýšľajú? Podľa mňa veľmi malý až žiadny. Je to absurdné, tak ako názov, ale mám tomu dať plný počet za absurditu, len preto, že to bolo absurdné, čiže to vystihlo svoju podstatu? Nie, nedám, práve naopak, nevidím v tom žiadny prínos, nič mi tento surrealizmus nepovedal, niektorým ľuďom už umenie naozaj prerástlo cez hlavu a mali by sa vrátiť späť na zem, ak chce Lynch ukázať, že aj v súčasnosti mi má čo ponúknuť, nech sa pustí do nejakého dokumentu alebo kľudne aj takýmto krátkym filmom zasiahne nejakú dôležitú oblasť nás, hoci aj metaforou, ale hlavne nech sa k tomu intelektuálny človek môže nejak dopracovať, dopracovať k pointe, aby ju zbytočne dlho nehľadal, čas je vzácny na to, aby sme tvorili nezmysly. Pre mňa bolo toto dielo prázdne, možno má hlbší zmysel, ale je tak skrytý, že je to vlastne podstatná chyba. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak si niekto myslí, že chápe filmy Davida Lyncha ( okrem samotného Lyncha, a aj to pochybujem ), tak je frajer. Je to unikátny umelec, ktorý tvorí mainstream pre intelektuálov ( akoby tomu rozumeli ). ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Abstrakt art. Myslím, že viacej dodávať už nemusim, vyložene len pre fanúšikov (ani nie Lyncha, ako týchto blbin). Hypnotický zážitok, ale nič viacej v tom nehľadajte!40% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tieto Lynchove šaškárne sú veľkým výplodom nemohúcnosti. Inak si neviem vysvetliť uznávané režiséra, ktorý vo svojej kariére preferuje krátkometrážne faily, kde ani samotný David netuší, čo tým chcel povedať. Aj ja si viem na telefóne natočiť rybník, zobrať nožnice a tieňovú karikatúru a s prštekmi uspokojiť divákovo blaho. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že se jedná o lynchovsky klasicky neuchopitelný snímek, je asi jasné. Co zde ale můžete primárně vidět, to je lynchovská láska ke kinu a k filmu. Ale hlavně jeho chápání filmu. Ten se zde prolíná s realitou, a to doslova. Film vstupuje do skutečnosti, nereálné věci se dostávají ven a naopak. Lynch smývá hranice mezi skutečností, filmem a snem. Tohle je poselství, které je třeba si vzít z každého jeho filmu. Ale je pravda, že těch jeho kraťasů už mám celkem dost... ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

I ve dvou minutách se dá naladit tísnivá atmosféra, až mi z toho přejela po zádech husí kůže. Pocit, který ve mně film vyvolal byl opravdu velice znepokojující. To dokáže snad jen Lynch... ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Temná, surrealistická koláž. Nočná mora. (Ne)logika sna. Atmosféra v dvoch minútach tak hustá, že by sa dala zoškrabovať z monitora. Malý diamant. Ponurá nádhera. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Díky Davide. Dvě minuty jedinečné atmosféry, kterou nikdo kromě tebe neumí. A teď prosím se zamysli nad celovečerním filmem :). Tvůj vášnivý fanoušek. ()

Reklama

Reklama