Reklama

Reklama

Effie Grayová

  • Velká Británie Effie Gray (více)
Trailer

Mladá žena trpí v manželství se slavným viktoriánským kritikem umění Johnem Ruskinem. A když se pak zamiluje do mladého malíře, rozhodne se vzít život do vlastních rukou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jedná o velice příjemné překvapení. Snímek samozřejmě není lehce stravitelný, protože odtažitá režie i na jednu stranu civilní, na druhou stranu škrobené herecké výkonu neumožňují vcítit se do jednotlivých postav, ale přistoupíte-li na tvůrcovu hru o nastínění tak trochu jiné viktoriánské romance a ponoříte-li se do komplikované psychologie hrdinů, nebudete zklamáni. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Stejně jako režiséru Alanu Rickmanovi a jeho Králově zahradnici, bych doporučil Emmě Thompson, aby se držel dál od scenáristiky a hrála, což umí nejlépe. Nudnější příběh, aby jeden pohledal. Tohle bylo silně nezáživné a suché a vlastně jsem ani nepochopil, co je na Effiiném příběhů tak zajímavé, že by si zasloužil zfilmování? Hvězdné herecké obsazení, které mě přinutilo se snímek pustit, je tu k ničemu, když pomalu nemají, co hrát a výsledek je neuvěřitelně mdlý a studený film, u kterého se nevydržíte soustředit. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Márnotratnosť na plátne. Vzhľadom na to aký to malo kvalitný základ so zaujímavými postavami, očarujúcou atmosférou a krásnymi scenérie vidieka i Benátok, tak to celé pochoval absolútne nevyvážený scenár s totálne chabou dejovou líniou. Načo sa John vlastne ženil, keď napokon mal svoju krásnu a racionálne uvažujúcu ženu len na okrasu? Pre mňa úplne nepochopiteľný vzťah. Čo iné sa dalo čakať ako to, že zvedavá Effie bude chcieť objavovať čaro života za každú cenu aj bez neho? Nuž, kamera a atmosféra naozaj veľmi pôsobivé, ale ostatok nič moc. Za mňa sklamanie hodné prinajlepšom 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se Emma Thompson snaží i o scénáře a celkem ji to jde, divácky je úspěšná. Teď se vrátila k oblíbeným britským autorkám a rozehrála historické kostýmní romantické drama, které mě ale po půl hodině naprosto přestalo bavit. No jo, možná se tak stalo i dříve. Jako kdyby ten film neměl pořádnou sílu, a přitom má tak zajímavé herce, i herecké legendy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak suché a pritom celkom zaujímavé. Chybu tu trochu iskra, aby sa tu stalo niečo veľké. A pritom anglický impotent a chladné dievča v rozpuku mohli priniesť viac. Opäť je to jeden z tých typických viktoriánskych filmov, kedy sa muži hrali na gentlemenov, ženy sa pri pomyslení na sex fackovali a vonku furt chcalo. Avšak máme tu zaujímavú zápletku. Chlapík si vezme o 20 okov mladšiu ženu, ale nechce s ňou súložiť, aj keď sa mu tam predvádza nahá. Radšej si (pozor spoiler!) vyhoní v posteli zatiaľ čo ona sa tvári, že spí. Od presťahovania scény do Benátok to začína ale príbehovo stagnovať, koniec je logickým vyústením, ale nie je to nič extra. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Roli Effie původně měla patřit Elle Fanning, ta však s blížícím se natáčením vyrostla ještě o dalších 10 centimetrů, a tak se tvůrci rozhodli svěřit roli její starší ale menší sestře Dakotě Fanning. (hansel97)
  • Opravdová Effie Gray byla původem z Perthu ve Skotsku, takže mluvila se silným skotským přízvukem. Filmaři se ale rozhodli pro použití pouze anglického přízvuku. (hansel97)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Reklama

Reklama