Reklama

Reklama

Effie Grayová

  • Velká Británie Effie Gray (více)
Trailer

Mladá žena trpí v manželství se slavným viktoriánským kritikem umění Johnem Ruskinem. A když se pak zamiluje do mladého malíře, rozhodne se vzít život do vlastních rukou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se Emma Thompson snaží i o scénáře a celkem ji to jde, divácky je úspěšná. Teď se vrátila k oblíbeným britským autorkám a rozehrála historické kostýmní romantické drama, které mě ale po půl hodině naprosto přestalo bavit. No jo, možná se tak stalo i dříve. Jako kdyby ten film neměl pořádnou sílu, a přitom má tak zajímavé herce, i herecké legendy. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro mnoho lidí se jedná o celkem nudný snímek. Já ale na takové filmy jsem. Je to přesně typ filmů, které mě baví sledovat. Děj klouže opravdu pozvolna. V podstatě se tam nic moc neděje, ale přitom se toho děje tolik! Moc se mi líbí herecké obsazení, to se opravdu povedlo. Takže jo, za mě hodně dobrý. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jedná o velice příjemné překvapení. Snímek samozřejmě není lehce stravitelný, protože odtažitá režie i na jednu stranu civilní, na druhou stranu škrobené herecké výkonu neumožňují vcítit se do jednotlivých postav, ale přistoupíte-li na tvůrcovu hru o nastínění tak trochu jiné viktoriánské romance a ponoříte-li se do komplikované psychologie hrdinů, nebudete zklamáni. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning v roli Effie Gray, s jedním podivně strnulým chladným obličejem, nám po celou dobu ukazuje opravdu akorát své ducaté tváře a k tomu téměř neustále úplně stejný kamenný urputně zarputilý výraz .. je mi líto, ale vůbec jsem z ní nějakou tu probouzející se viktoriánskou vášnivou ženskou přirozenou touhu po výměně tělních tekutin vlastně ani necítil .. to ostatní herci zvládli své party poměrně velmi zdařile (čti: standardně) ... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Stejně jako režiséru Alanu Rickmanovi a jeho Králově zahradnici, bych doporučil Emmě Thompson, aby se držel dál od scenáristiky a hrála, což umí nejlépe. Nudnější příběh, aby jeden pohledal. Tohle bylo silně nezáživné a suché a vlastně jsem ani nepochopil, co je na Effiiném příběhů tak zajímavé, že by si zasloužil zfilmování? Hvězdné herecké obsazení, které mě přinutilo se snímek pustit, je tu k ničemu, když pomalu nemají, co hrát a výsledek je neuvěřitelně mdlý a studený film, u kterého se nevydržíte soustředit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci snímku byli zažalováni za porušení autorských práv. V prosinci 2012 byla žaloba zavrhnuta. Poté přišel s žalobou Gregory Murphy, který tvůrce žaloval ze stejného důvodu s jakým se již potýkali. (R.K.)
  • Roli Effie původně měla patřit Elle Fanning, ta však s blížícím se natáčením vyrostla ještě o dalších 10 centimetrů, a tak se tvůrci rozhodli svěřit roli její starší ale menší sestře Dakotě Fanning. (hansel97)
  • Ve filmu se objevilo několik chyb souvisejících s datací, všechny se týkají scény ve vlaku. Lokomotiva, kterou Effie (Dakota Fanning) jede, totiž pochází z roku 1934. Při jízdě míjí viadukt, jehož stavba bylo dokončena v roce 1898. Tato scéna se odehrává krátce po svatbě Effie Gray a Johna Ruskina (Greg Wise), která se však konala už v roce 1848. (hansel97)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Reklama

Reklama