Reklama

Reklama

Bývalí mariňáci a současní zaměstnanci soukromé bezpečnostní firmy, Cross a Manning, jsou se svým týmem pověřeni dohledem nad vyklízením starého tajného vězeňského komplexu. Ten má být druhý den uzavřen a všichni vězni mají být převezeni do federálního zařízení. Musejí také dohlédnout na příjezd dvou záhadných vězeňkyň. Krátce poté je však objekt vězení napaden skupinou elitních žoldáků, která pátrá právě po oněch nově příchozích vězeňkyních...  Poté, co je odhalena totožnost obou žen, si Cross uvědomí, že se dostal do centra mnohem většího problému, než si vůbec dokázal představit. Samantha, jedna z vězeňkyň, je kurýrem z neamerické tajné služby a má v sobě implantát s tajnými finančními informacemi. Kdyby ovšem zemřela, informace se smažou... (TV Prima)

(více)

Recenze (114)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tu bejt drsnej a vpálit Seagalovi jednu hvězdičku, ale když jsem si uvědomil, že taková Poslední mise tomuto kousku nesahá ani po kotníky, tak jsem se nakonec rozněžnil, uvědomil si, že Steven si vlastně polepšil a skončil u solidní tří hvězdy. Strejček "vepřová hlava" Seagal tu sice s tím šátkem a brejlema chodí jak duch, ale ač je celou dobu naprosto bez emocí, tak je nakonec jasné, proč tu záchranu té asijské ženštiny vlastně dělal...aby si mohl šáhnout. A to mi přišlo v rámci námětu poměrně nápadité. Kde si Steven sáhnul na ženskou...Pokud Vám ale Steven nic moc neřiká, dejte na komentář Lateefa, musím s ním souhlasit a navíc je sranda ten komentář číst. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„´Niečo prasklo´ je profesionálny odhad alebo blbý vtip?“ Strašne nudné a nezáživné pobehovanie hnusnými chodbami a ledabolo až nijako zariadenými miestnosťami. Seagal uprataný do pomerne vedľajšej úlohy (väčší priestor dostal Bren Foster, po ktorom Steven siahol aj o rok neskôr do Vykonávateľa). Obvykle aj nad slabšími seagalovkami zvyknem prižmúriť oko a dať aspoň 40%, fanúšikovia chápu. Ale toto bolo ozaj o ničom. Bod k dobru za relatívne charizmatického Stevea Austina (Za mrežami, Expendables) v kladnej úlohe. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, ať nikoho nenapadne věřit v to, že toto je comeback Stevena Seagala. Ten se tak maximálně vrátil z několikaměsíční sightseeing tour po Kentucky Fried Chicken restauracích. Zajímala by mě jeho aktuální váha, musí to být minimálně 115 kg, protože když vstoupí do nějaké místnosti, tak mám pocit (tím jak je ještě navlečen do vesty se spoustou věcí), že přišel medvěd kodiak se samopalem. Steve Austin je sice o dvanáct let mladší než SS, ale začíná mi už docela připomínat shnilej strom v parku vedle hospody U smradlavýho dechu, na kterej všichni při odchodu chčijou. Je starej, unavenej, no zkrátka tohle je dvojka k nezaplacení. Maximální Konvice budiž analogem filmu Hangár 14, hodinu se běhá po věznici, střílí se a to je asi tak všechno. Osobní souboje by vlastně nebyly tak špatné, kdyby kameraman nebyl gay a nelepil se čočkou kamery přímo na tělo bojujících postav. Rovněž střihač opět předvedl svůj výjimečný cit pro načasování střihů, proto jich je v jednom chvatu asi pět. Nějaký náznak aikida tam je, jinak spíš takové poplácávání po ksichtech a ramenou, jako když se opilí potkáte na tribuně fotbalového mače s kamarádem. Takový film se musí natočit za 14 dnů, jsou to rychlokvašky, já nechápu, proč se prostě nesežene 20 - 25 mega a neudělají se trošku atraktivnější kulisy v malinko rozmanitějším prostředí. Seagalovky posledních x let (ale i ostatní novodobé akčňáky s hrdiny 90. let) jsou vražené do jednoho stereotypního prostředí, které je vesměs nudné, šeré, chladné a hlavně strašlivě laciné. Tak, mám to za sebou, zase alespoň na rok pokoj od bývalého mistra. Subjektivně je to někde mezi jednou, dvěma hvězdičkama... jinak docela slušně se na konci předvedl Bren Foster, v tom klukovi něco je... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by se proti mě spikli CIA, FBI, NSA, DEA a ATF s jednotkou cvičených makaků, tak bych si přivolal na pomoc duo Seagal - Austin a bylo by po problémech. Nafouknutý Austin by totiž hláškami složil levé křídlo a hruškoidní Seagal v neprůstřelné vestě by umlátil smíchy zbytek nepřátel. V tomto snímku však chlapci pěsťují, fackují a střílejí tak pitomě, že za slyšení stojí pouze pár hlášek a za vidění zase ty dvě uvězněné slečny. Přesto si myslím, že je to poměrně zábavný snímek, i když zejména v místech, kde se patrně o žádnou zábavu jednat nemělo. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Žijeme v rozbouřené době, kde se hroutí staré osvědčené jistoty, ale pár jich přece jen filmovému divákovi zbývá. Pokud sáhnete po současné seagalovce, musíte počítat s tím, že jejich hrdina se už dávno pohybuje na teritoriu laciných neambiciózních a ultrabéčkových podívaných. Jeho filmy nebyly chytré nikdy, ale v prvopočátcích disponoval aspoň slušnou fyzičkou a v rámci žánru relativně obstojným scénářem. Dnes se dopracoval k slátaninám, kde není radno zamýšlet se ani nad nejelementárnější logikou příběhu a absenci fyzičky nahrazuje milosrdný střih a přítomnost akčních kumpánů, kteří mají převzít Stevenovu funkci. Potřeboval jsem si jen propláchnout mozek po týdnech vystavených stresu z rekonstrukce domu a věděl jsem, do čeho jdu, takže žádné zklamání rozhodně nepociťuju. Dokonce je možné říct, že onen odpad je milosrdnější a sympatičtější než ten, který jsem nadělil v týž den zhlédnuté Fantastické čtyřce. Přece jen ta scénáristická idiocie a doslovné dialogy ("Uřízněte mu prst!" - "Aáá, vy jste mi uřízli prst!") jsou v určitých momentech nechtěně zábavné. Celkový dojem: 10 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je toho tolik, že nevím, kde začít. Tak třeba zápletka... ne, rovnou celý syžet příběhu... nebo logika, dialogy... vážně nevím, co si vzít na paškál jako první. Austin i Seagal byli maximálně nevyužití. Jejich potenciál šel do senkrovny po první čtvrtině filmu. U Seagala se to dalo předpokládat. Takový dva obstarožní borci v nějaké věznici, o které údajně neví ani místní policie. No ty kháro... a co si ti lidé z městečka v sousedství asi mysleli, že je za tou zdí? Narnie? No nic. Asi přeskakuju z jednoho na druhé. Ale ono tam je těch pičovinek tolik, že nevím, co dřív napsat. Pak tu máme speciální "look" filmu. Aby to bylo zajímavé, co chvíli se na dění díváme prostřednictvím průmyslových kamer. Wau, no to jsem si sedl na prdel. To bylo fakt krejzy. Úplná vizuální extáze. Bože můj. No nic. Zkraťme to. Dědkové pobíhají po věznici, jsou fakt nebezpeční, ale nějak se vám nebude chtít tomu věřit. Comeback Michaela Parého to taky nebyl. Finální fajt byl zralej na tabletku pro režiséra. Za zmínku stojí jen posledních pár minut před koncem. Ehm, SPOILER..."Potřebuju s tebou na minutku pokecat, kámo." ... "Minutu bych měl. Co máš na srdci?" ... "Celá tahle záležitost byla o penězích, o 200 milionech dolarů. Mám bankovní účty se všemi čísly přímo tady. Jsou to peníze z tajných operací, nevedené v účetnictví. Není je komu vrátit. Dám ti půlku - Jak s tím naložíš?" ... Půlku asi použiju na investice. Z druhý půlky možná založím bezpečnostní agenturu, nakoupím pár hraček. Co budeš dělat ty?" ... "Půlku dám dětské nemocnici sv. Judy v Memphisu. Za zbytek si trochu užiju, pomůžu pár kámošům a rodině." Komedie, co? Pak ještě mezi sebou cosi prohodí, že z toho mám dojem, že bude další díl. Tak to, prosím pěkně, raději nééééé. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý parí medzi to najhoršie, v čom sa kedy objavil. Má celkom dobrý príbeh o dvojici zvláštnych agentov, ktorí majú dohliadnuť na ukončenie činnosti väzenského zariadenia, ale to je napadnuté skupinou žoldnierov, ktorí majú v pláne získať väzenkyňu s dôležitými informáciami a tak im musia agenti so svojimi pomocníkmi čeliť a postarať sa o to, aby väzenkyňu nezískali. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, tu ani nie je moc o čo stáť. Po prvej rozbehovej tretine už síce žoldnieri zaútočia a začne sa diať to hlavné, lenže celé to pôsobí až príliš stereotypne a bez nápadu. Tu vôbec nemôže byť reči o nejakej gradácii, jednoducho len celý čas po jednom väzení prechádza niekoľko skupiniek ľudí, pár kladných a pár záporných, občas sa stretnú a vymenia si buď pár slov alebo medzi nimi dôjde k akcii a pokračuje sa ďalej, k tomu občas vidno situáciu pri hlavnom záporákovi a toto sa stále opakuje. Výrazným záporom je až príliš veľké množstvo kladných postáv, tu neexistuje žiadny pocit ohrozenia, kde musí jeden, dvaja hrdinovia čeliť množstvu nepriateľov, tu k boju proti presile prakticky ani nedôjde. Nanešťastie je prostredie až príliš nudné, stále len tie isté nezaujímavé chodby a film má dokonca atmosféru takého lacného hororu, čo ma dosť rušilo. Akcie je tu dosť a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Tvorí ju hlavne množstvo strieľania, pri ktorom chválim iba rozmanitosť zbraní, inak nulová nápaditosť, dve skupiny sa navzájom ostreľujú, občas to niekto dostane a to je všetko. Klasických súbojov je tu len pár, Seagal má dva, tri priemerne dlhé a Austin jeden, zvyšok súbojov je už len o minime chvatoch, k tomu ešte dôjde na pár od nezaujímavých postáv, síce opäť je tu dosť strihov a zlých uhlov kamery, ale aj tak sú prehľadné a Seagala v akcii vidno, lenže všetky súboje sa vyznačujú len obyčajnou choreografiou s pár štandardnými chvatmi, prípadne údermi, dá sa na ne pozerať, ale inak nič výnimočné, skôr ma potešilo niekoľko slušných likvidácií, ale ani toho moc nie je. Nie je tu ani jediná akčná scéna, ktorá by skutočne stála za pozornosť, ale aspoň vždy, keď sa Seagal alebo Austin o niekoho postarajú, tak to pobaví a napríklad tá jedna klasicky podaná zlomenina ruky, pri ktorej som si spomenul na Seagalove klasiky ma dosť potešila. Herecké obsadenie je bezpochyby hlavným kladom filmu, problém je, že film trpí tým istým problémom, ako aj Posledná noc kvôli podobne vystavanému deju, hlavne Seagal sa občas objaví, niečo povie alebo niekoho zabije a potom zase na pár minút zmizne, Austin má o niečo viac priestoru, na moje prekvapenie nesklamal Michael Paré, ktorý ma nikdy nebavil, ale tohto záporáka zvládol celkom obstojne. Réžia a technická stránka ma veľmi sklamali, Keoni Waxman bol pre mňa jeden z tých lepších videofilmových režisérov, ale toto vôbec nezvládol, hlavne tá atmosféra lacného hororu mi dosť vadila, nepáčila sa mi kamera, nudné prostredie, škoda. A veľkým záporom je aj hudba, je takmer neustála a dosť rušivá, vôbec sa sem nehodí. Maximum Conviction je obyčajný akčný film, ktorý prakticky ani nestojí za pozornosť, ale raz sa na to pozrieť dá a Steven Seagal, ale aj Steve Austin to na ten priemer vytiahnu, bez nich by som to ani nepozeral. Som veľmi sklamaný, Seagal konečne po dvoch rokoch natočil film, pričom ten posledný ma moc nebavil a toto nedopadlo o nič lepšie. 53% () (méně) (více)

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč tam hrál Seagal. Je na něj zaměřená minimální pozornost a je v minimu scén, ze zřejmejch důvodů. Navlečenej ve vrstvách hadrů a s tím furt stejným výrazem se nevzrušeně prochází sem a tam, jak kdyby mu to bylo všechno u prdele, občas utrousí nějakou superdebilní hlášku, ze který je člověku buď trapně až na půdu, nebo smíchy chčije. Příběh stojí za strašný hovno a Seagalovo "bojový umění" znamená, že nejdřív chlapoj chytne hlavu do rukou a pak mu dá z obou stran facana, asi jako dobrosrdečnej Balů a tím to končí, to by snad zvládla i cvičená opice ne, nebo se jedná o to jeho Aikido? Všem ostatním hercům by prdel nakopala i banda nejhorších vesnickejch ochotníků a jedinej, kdo to aspoň částečně ustál, je Steve Austin, ačkoliv je to už taky starej dědek, tak má aspoň furt svaly a snaží se něco v tý věznici rozbít, kdežto Seagal je rád, že nemá scény s lezením do schodů, páč by byl za chvíli rudej jak řípa. Já už snad fakt začínám věřit, že mu jde líp ten zpěv. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak se svým původním hodnocení jsem trochu přestřelil, lepší 2* budou objektivnější, ale pořád platí, že tenhle kousek je pro mě poslední přijatelnou Seagalovkou a posledním filmem kde ještě vypadal relativně normálně. Vyžranej byl už předtím, ale tady se aspoň obešel bez bradky a brejliček i když už zkoušel jestli mu taktická vesta dobře padne. V soubojích předvede Stevo takovou klasiku to jest nic extra, ale naštěstí to nestojí jenom na něm. Velmi slušně se tu ukáže Bren Foster a Austin je ten další do party sice v soubojích taky nic super, ale aspoň je míň znuděnej než Seagal. Škoda Parého který si jako záporák během filmu buduje slušný respekt a to jak s ním Seagal na konci zamete je nedůstojné. Jo a taky bych předhodil samotnýmu sádelníkovi to prase který je zodpovědný za režii českého znění. Nechat namluvit Seagala Soukupem to je dabingový fail století.45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Neskončíme, dokud nezemřeme." .... no potěš teda. Nejtěžší akční dvojice součastnosti se sešla před kamerou pod dohledem úspěšného Keoni Waxmana. Přesně tohle by mohlo být na napsané na DVD, aby přitáhlo pozornost Seagalových fanoušků. Nemá cenu myslím plakat nad dlouhodobě nízkou kvalitou Stívnových filmů. My víme jak jsou špatné. My na ně koukáme. Tentokráte je náš Americký Bud Spencer herecky válcován Stevem Austinem. Nebo-li by se dalo říct že více prostoru si pro sebe urval Steve. Je to trošku logické, přecejen Steven se již pomalu ale jistě smiřuje s akčním důchodem. On už ho stejně docela často ve rvačkách zastupuje dabler. A jednou se mě zdálo že za něj zaskočil i v mluvící části filmu. Zkrátka Maximum Conviction mě svou zmateností připomínalo upírskou Poslední noc. PS: Mimochodem Steven zde hraje vojenského geniálního taktika. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že Steven Seagal a Steve Austin budou mít nějakou společnou akční scénu, ale mé přání se bohužel nesplnilo. V choreograficky nejlepším souboji z celého filmu se v závěru předvedl Bren Foster jako Bradley, když holýma rukama efektivně zlikvidoval dva soupeře. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to přibližně tak jak jsem předpokládal, ba ještě o malý kousíček hůře. Film je na jedno dobré podívání. Příběh je obyčejný, akce tu je, ale není nějak velkolepá, ničím zajímavá a není ji dostatek. První 1/3 filmu je dost utahaná či zdlouhavá. Prakticky v této třetině není nic zajímavého. Steven Seagal tu nehraje tolik kolik bych si představoval a nějak ničím ani neoslní, pár soubojů a přestřelek tu má, ale není nějak o nic stát, ani finální bitka ničím větším nezaujme. Zato Steve Austin mě zde bavil o dost víc jak Seagal. Měl zde více soubojů a více i snad střílel bych řekl. Austin měl i pár dobrých hlášek. Kdyby zde Austin nebyl, byl bych nucen snížit o něco hodnocení. I ta 2/3 filmu je zvláštní, tempo je pomalé, občas někdo někoho zabije. Poslední 15 min filmu je asi tím nejlepším ve filmu. Hudba - klasický průměr. Škoda, že kvalita Seagalových filmů začíná klesat. Film je na podobné úrovni jako seriál Strážce spravedlnosti. Režisér Keoni Waxman přestává být skvělým B - režisérem. Moc film kritizovat nechci, dal se bez větších problémů shlédnout, ale byl to tak pomalý, zdlouhavý, suchý film, že i samostatné Austinovi filmy jsou o něco lepší. Takže hodnotím jen tak tak na 50% = *** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl hodnocení než jsem si tento film pustil tak jsem čekal unuděný film se špatnou kamerou co nese jenom žánr akční pro nalákání, ale tak to nebylo. Výsledek mě příjemně překvapil celkem dobré fighty, střílí se celkem svižně, hudba dobrá a konec mi připoměl trochu EX2. Zde se mi libil hlavně Austin který neustále hláškoval a zase nějaký ty kecy o bejvalkách ,,sákra kdo mi zabil moji budoucí bejvalou?!" a hlavně fighty s ním byli taky dobrý, pak se mi ješte libil fight stim týpkem co vypadal jak Collin Farrel jak tam vyrasil ty vojáky to bylo taky dobrý, ale tentokrát mě na tomhle filmu trošku zklamal "nesmrtelný" Seagal.. fighty sním proste nebylo nic nepřítel se ho ani nedotkl.. jenom šel vždycky nekoho proplesknul a šel zase dál.. to už je proste jeho styl který mě začíná trochu srát. Ale jinak fakt dobrej akčnák.. jestli chcete vidět jak se podplacený CIA mordujou v přísně tajné věznici s mariňákama určitě se mrkněte. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přilepte Seagalovi bíle fousy a je z něj Santa Claus, ba co víc on je tu ověšený dokonce jako vánoční stomeček, jen si z něj utrhout perníček.Vidět svého dětského hrdinu jak se se svými 200 kilogramy nemotorně lopotí v jendé lokaci, blije neskutečný hovna a občas někoho rozedne je opravdu kruté a smutné.Je tomu již 12 let, co Steven natočil poslední dobrý film a já se jen dokolečka dokola stále ptám..... co se to kurva stalo s jedním z nejdrsnějších lamačů kostí béčkových akčních filmů?Tlusté nesoudné prase.15%. ps. Jestli neschodí 25 kilo a nezačně trošku uvažovat, aby mohl hrát v EX 3, je pro mě navždy mrtvý.Van Damme se ti může jenom smát. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seagal je sice tlustý jako prase, ale naštěstí tentokrát netáhne film sám. Námět taky není nijak originální. Dialogy jsou strašné, zvláště na začátku filmu. Pak naštěstí asi někdo odstřelil původního scenáristu a přišel nový, lepší, co se nezakecá. Jak se objeví asijská agentka, začíná to být hodně zajímavé, využití vozu na odpadky docela originální, nechybí oblíbená Seagalova kuchyně, má to i docela realistické vedení příběhu, škoda jen některých nedotažených linií (někteří z ostrahy, supermanka). Po dlouhé době šlo o film, který jsem nudou nepřetáčel a na který se znovu rád podívám. Ale ten Seagalů kluk by měl zhubnout, a rychle. Jinak si zahraje leda tak v instruktážním videu Infarkt snadno a rychle. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film ctí skoro všechna pravidla brakového béčkového akčňáku. Drsní chlapi (Seagalovi při tom jde občas vidět i do ksichtu), charismatický záporák (on byl Paré vždycky sympaťák), stylové rvačky, chaotické přestřelky i vychytané hračičky ("chytré" bomby) a, samozřejmě, hezké holky a protože jsme už v jednadvacátém století, tak i v drsnějším podání. Vlastně porušuje jen jedno pravidlo - to, že podobný levný akčňák by neměl mít více než 80 minut, protože pak začně nutně nudit, stejně jako tenhle někde ve své druhé třetině. Pořád mi ale nedochází smysl názvu toho filmu. Ne, že by na tom tedy nějak záleželo a na vnímání filmu to mělo nějaký vliv. 2,5* ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

První půlka odsýpá a je relativně zábavná, i proto, že během ní Steven sundá na dvorku dvěstěkilového černocha a párkrát od plic zahláškuje. Druhá půlka už je ale nuda, protože se všichni nahánějí po věznici jako zběsilí a Steven měl v době natáčení asi víc pauz na oběd, protože se v akci příliš nevyskytuje. Celkově jde o Stevenův filmografický průměr a obávám se, že pokud nepřijde třeba Přepadení 3, tak to bude slabota i dál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najväcsi problem tohto filmu je stopaz. Tri hodiny su fakt vela. Hm, moment. Ono to nema tri hodiny? Fakt? Vdaka neskutocne roztahanemu nezazivnemu tempu som mal pocit, ze to ma minimalne tri hodiny. Sakra. Tak teraz vazne. Plusom je prostredie. Uz len to, ze sa nenatacalo v Bulharsku/Rumunsku dodalo filmu trochu krajsi vizual. Dalej tu su okrem Seagala dalsi dvaja beckovi herci. No a tym asi koncime. Scenar to prakticky nema. Jednoducho po chodbach nejakeho vezenia pobehuju dve grupy a obcas na seba vystrelia alebo si daju po cumaku. V time dobrych je Seagal a Austin. V time zlych je Pare. Akcia film z totalnej nudy tiez nevytrhne. Je sterilne a nenapadite natocena. Prestrelky pôsobia monotonne a bitky maju jednoducho choreografiu. K tomu si rejza neodpusti velke detaily a blby strih, takze prehladna tiez prilis nie je. Jedina bitka ktora ma akotak zaujala bola hned v uvode, kde Seagal poriadne tvrdo nalozi este väcsiemu tlustochovi ako je on sam. Za nu davam jednu hviezdicku. Ale ani kvôli nej film nestoji za pozretie pre beznych ludi, ktori nemaju slabost pre videobecka. Ja od Seagala uz nic necakam. Ale stale mam pre neho slabost vdaka jeho starym dobrym filmom, takze za rok pravdepodobne znova podlahnem pokuseniu a pozriem si jeho dalsi videoblockbuster. 2/10. ()

Reklama

Reklama