Reklama

Reklama

Xing Kong

  • Tchaj-wan 星空 (více)
Trailer 4
Tchaj-wan / Čína / Hongkong, 2011, 99 min

Obsahy(1)

Mei neprežíva zrovna najlepšie obdobie: rodičia sa jej veľmi nevenujú a jedinou operou je jej starý otec, ktorého však trápia zdravotné problémy. Mei krátko na to stratí aj jeho. Novou oporou sa jej stane nový spolužiak, ktorý príde do triedy... (runner85)

Recenze (6)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

1. Asi každý kluk by si přál takovou kamarádku. 2. Čím větší fantazii člověk má, tím lépe pro tento film. Asi takhle (trailer): https://www.youtube.com/watch?v=2UnOJZB8YCQ Scénář vznikl podle dětské obrázkové knížky, což je vidět. Pokud například hanksovu Polárnímu expresu kritika vyčítala, že je natahovaný a vpodstatě s minimálním dějem, co pak říci zde. Na druho stranu, Číňané se mnohem víc potopili do hlubin dětské duše, což je na jednu stranu super, na druhou stranu to dílko tvoří poněkud hůře uchopitelným. Budu muset vidět znova, což mi však pranic nevadí. Drobný SPOILER: Lun Mei Kwai vidím rád, ale raději bych, kdyby v tomto filmu nebyla (kdo viděl, rozumí). Konec SPOILERu. Na druhou stranu jsem opět rád jednou viděl Rene Liu. ■ S odstupem - super hudba (japonských autorů v čínském filmu): https://www.youtube.com/watch?v=l11rMm3B_KQ&index=2&list=PLOI6FvbHYqP5aeeE6KaJPRKfqZK6cT68B Proč mě nepřekvapuje, že vytvořili hudbu i pro Air Doll? ■ Po dalším vidění zvedám hodnocení na maximum. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A tu to máte. Bolesť nepominie, ale dá sa zvládať. Snímok, ktorý je smutný a veselý zároveň. Nemôžem viac napísať, lebo sa to nedá. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Tento film se zaobírá niterním světem jedné dívenky jménem Mei. Sledujeme její emocionální vývoj a posun po třech významných situacích v jejím životě. Prvním je úmrtí velice milované osoby, druhým rozvod rodičů a třetím mladická láska k jejímu novému spolužákovi. ■ Když se Mei se svým novým spolužákem vydává na cestu do dědečkova domu, tak spolu procházejí neskutečně nádhernou krajinou a to pro mě byla vyloženě pastva pro oči. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Život je ako skladačka puzzle, pomaličky skladáte jeden dielik po druhom a až na konci zistíte, že jeden dielik chýba. Mei chce svojmu spolužiakovi ukázať kde býval jej starý otec a tak sa spolu vyberú na cestu plnú detskej romantiky.... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček je určen pouze pro jedince, kteří mají pro dětské snímky cit, pochopení a dokáží jejich kvality ocenit. Velmi poutavá cesta do křehké dětské duše v někdy složitém a krutém světě dospělých (či ostatně i dětí). Líbilo se mi to, a dost - milá ústřední dvojice, příjemné poetické tempo, poklidné, pohodová hudba, zajímavé snové scény (letící vláček byl kouzelný) a pár dojemných momentů. Na druhou stranu občas to malinko pokulhává, jisté chvilky na mne nefungovaly tak jak by měly, a úplně samotný závěr "po pár letech" mi lehce nesednul ani na druhé zhlédnutí. P.S. To hudební video, na které zde odkazuje Jirka, je nádherné a značně návykové, bacha na to :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ubrat na citovém vydírání skrze tu strašně tesknou hudbu a zbavit to několika otravných klišé (třeba ta SPOILER smrt dědečka hned po návštěvě Mei KONEC SPOILERU nebo scéna se šikanou, která tam ani nemá moc opodstatnění a nijak se s ní dál nepracuje), tak jsem z toho filmu nadšený. Celkem chytře střídá smutné momenty života s těmi veselými aniž by (až na jednu dvě scény) ztrácel na uvěřitelnost příběhu nebo spadl do přehnané radosti/deprese a do toho všeho sem dost dobře sem zapadají všechny ty skvělé fantazijní nápady. Hlavní dvojka je sympatická, příjemně se na to dívá, nenudil jsem se u toho, je to i skvěle natočené a zahrané, má to i svoji zajímavou poetiku... Kromě výše zmíněných věcí tomu fakt nemám co vyčítat. Je to krásný film, který kdyby byl přirozenější, je ještě krásnější. 4* ()

Reklama

Reklama