Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Recenze (123)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celkový nicnedění bylo tak ubíjející, že to vypadalo, že dřív vyseru dospělou žirafu než se ve filmu něco stane. Krom prachů absolutně nechápu učást takových es jako Clive a Marion, bylo to vysloveně plejtvání jejich časem. Příběh naprosto propadá ve scénaři, do příběhu se nepodařilo dostat nic jinýho než nudu, vyjma posledních dvaceti minut, to mělo trošku koule, ale dožít se toho závěru, to si chce půjčit duševní klid od tibetských mnichů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že se dobří herci sejdou v nějakém tom poměrně dost průměrném filmu. Není to pravidlem, ale o to větší šok to bejvá. Koho by totiž napadlo, že tam, kde je parádní Mila Kunis a Marion Cotillard, bude zároveň i nuda tak strašná, že natírání plotu barvou je oproti tomuhle filmu učiněná extáze. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25,5miliónaTržby USA $42,472Tržby Celosvetovo $2,480,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ slušne zvládnutá detektívka aj vďaka veľmi pestrému herecky bohatému obsadeniu /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdo to má rád postaru, ten si s Blood Ties přijde na své. Staré dobré honičky v autech, knírky, licousy, Cadillac Fleetwood, sedmdesátková hudba, Brooklyn, duch Sidney Lumeta... Už chybí jenom Al Pacino... V kostce: Vztahová oldschoolová kriminálka s trochu přepálenou stopáží... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Rodinná" gangsterka s pěknou retro atmosférou. Občas uspěchaná a samozřejmě nepřinášející nic nového, ale pokud jste fandové žánru, tak neurazí. Clive Owen a Billy Crudup až překvapivě dobří, ostatní známé tváře jsou do počtu (Cotillard byla obsazena asi jen proto, že to je režisérova manželka). Sedmdesátkový jukebox nikdy nezklame. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela nijaký, divný a blbý, přesto mi 3x něco spadlo do oka - bránění bratra v klubu, klepání (to teda 50:50 s nevěřícnym smíchem), konec. Asi hormóny. A Crudup je nebetyčnej sympaťák. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, já tu trojku nedám, protože to bylo obrovské zklamání a ani Clive Owen to nezachránil. Atmosféra byla asi to nejlepší na celém filmu, jinak si myslím, že tři scénáristé na jednom projektu nemusí být vždy ta nejlepší volba a tady se to potvrdilo ve velkém, protože tak neuvěřitelné, zbytečné situace a momenty jsem dlouho neviděla. SPOILER: Co to měla např. znamenat ta šokující vsuvka s taťkou? KONEC SPOILERU. A ten konec to už úplně zazdil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I u tak dlouhé stopáže a velmi málo akce (o které to není ...) film drží pozornost zejména perfektními hereckými výkony, špičkově vykreslenými postavami a jejich psychologickými a silně emocionálními střety. Navíc dokonale provedený 70.kový "look" u mne zásadně zabodoval. Vysoce kvalitní film ... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná žánrovka s výborným až makabrózním Clivem Owenem. Je škoda, že scénář často tihne k emocionální přehrocenosti a nezůstává víc při zemi, to by hodně pomohlo. New York tu podobně jako ve FRENCH CONNECTION hraje jednu z hlavních rolí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obsah už jsme viděli stokrát, ale ta forma ! Občas z toho cítíte ten hmatatelně špinavý a syrově ponurý feeling zákoutí upocené tělocvičny (Million Dollar Baby), který se pravidělně mění na krásná panoramata a výtečné, dobově sladěné ex/interiéry (Americký Gangster), přičemž výrazovými prostředky je to tak někde mezi. Dostatečně hmatatelné, syrové, strohé a přízemní a zároveň ne příliš zrnité, roztřesené, či jakkoliv rušivé. Herecky velmi silné nejen co se seznamu jmen týče. Emocionálně rozvrstvené tak akorát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci poměrně umně prokázali cit nejen pro vedení herců a sugestivní navození atmosféry, ale také um vtáhnout nás do dob kriminálek ze „staré“ školy. Jen si tak trochu nepohlídali několik hluchých míst a stopáž. Étienne z Pláže Dannyho Boylea tu a tam sedne ke stolu a něco sepíše, a pak to milerád převádí na filmové plátno. Jenže poměrně jednoduchý příběh nenabízí nic, co bychom už někde jinde neviděli. Hlavní postavy nemají příležitost dostat se divákovi pod kůži, je to takový tah na jistotu. Bez pořádných vrcholů. Slibně načatá situace se mnohdy zbytečně rozmělní, děj od ní zbaběle uteče jinam, aby nakonec vyhrála hrdost, rodina, síla přátelství… však to znáte!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna si mě svojí nekompromisní drsností a švihem získala. A když se objevil vynikající Clive Owen, který snad ještě nikdy nehrál lépe (z fotografií to tak poznat není, tu jeho dokonalou proměnu v nemluvného kriminálníka je třeba vidět), bylo rozhodnuto. Pokrevní bratři jsou skvělý film se zvolna plynoucím, ale rozhodně ne nudným nebo nedejbože nezajímavým příběhem, skvělými herci a výbornou atmosférou, ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nebylo úplně hloupý, ale ta více jak dvouhodinová délka to prostě zabijí. Navíc všechno to tak trochu vyzní do ztracena a předchozí dění ve filmu pak nedává smysl.30% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené. Musím dať pomerne vysoké hodnotenie už preto, že som celý čas napäto sledoval žáner, ktorý patrí k mojim favoritom. Tu sa tvorcom podarilo vyhnúť nekonečným naháňačkám a prehnaným krvavým scénam. Príbeh bol zameraný predovšetkým na ľudské hodnoty a rodinné väzby a to je pre mňa hlavné plus tohto dobrého a vydareného filmu, ktorý je skvele obsadený aj herecky. Dobrý thriller. Jedná sa vlastne o remake francúzskeho filmu z roku 2008 - "Krvné putá" s Francoisom Cluzetom a Guillaume Canetom v úlohe rozdielnych bratov. Vždy uprednostňujem pôvodný film, ale tentoraz mi to porovnanie vychádza rovnako - Francúzsky film je zovretejší, americký sa rozohnal smerom k veľkofilmu a to ako svojím hereckým obsadením, tak dejom naplneným akciou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smotánkové obsadenie, parádna sedemdesiatková atmosféra, skvelý námet. Avšak priemerne napísaný scenár a ničím neohurujúca réžia. Ale zase skvele vypointované. No a potom hodnoťte. Vzhľadom na niektoré kauzálne záležitosti, s ktorými sa neviem akosi zmieriť, musím ale hodnotiť nižšie než by som chcel. Ak by tu nebol ten masaker a Chris nebol až tak prehnane extrémny debil, Blood Ties by podľa mňa fungovalo výrazne lepšie. V realite by zrejme Frank rezignoval na brata už skôr, ale osobne si myslím, že niektoré záležitosti sa mali lepšie doriešiť predovšetkým v scenári. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsná retro kriminálka o bratrech na opačných stranách zákona. Myšlenka slušná, obsazení lákavé, výsledek chabý. Amatérská režie, likviduje vše, co mohlo dělat snímek dobrým a ve výsledku nezůstává nic, čím by měl film diváka zaujmout. Existuje několik desítek (ne-li stovek) filmů na podobné, či dokonce stejné téma, které nabízí daleko více a hlavně přinášejí to, čemu se říká zábavná, nebo alespoň poutavá podívaná. ()

Reklama

Reklama