Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 8

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Lucinda458 

všechny recenze uživatele

Příběh nás zavádí do nedaleké budoucnost, kdy se naše planeta Země ocitá pod neustálým útokem mimozemšťanů... Řekněte, kolikrát už takhle nějaký film začínal? Pár bych jich napočítala. Když se ale na plakátě objevil Tom Cruise alias podplukovník Bill Cage, začala jsem mít tušení, že nepůjde o žádný nudný film. Přiznávám, že jsem si film představovala trochu jinak, takže jsem jeho zpracováním byla nadšená. Pobavily mě scény neustále se opakujícího jednoho dne, kdy se dokola a dokola seznamoval se členkou speciálních jednotek Ritou Vrataski (Emily Blunt) a učil se bojovat proti zmíněným mimozemšťanům – mimikům. Následně mi ho začalo být i líto, když už se skoro dostali k cíli svého snažení, ale znovu z nějakého důvodu selhali, tudíž si museli zopakovat celý den. Film je plný napětí, které odlehčují vtipné scény, proto hodnotím pěti hvězdami a doufám, že bude podobných snímků přibývat. ()

chnapo1 

všechny recenze uživatele

Jednoducho úžasný film, ktorý spája akciu, humor, nápad a herecké výkony. Inšpirovaný hráčom dobre známym tlačítkom "restart game" ukáže divákom scenáristický výkon, ktorý je hodný prinajmenšom návštevy kina. Škoda záverečnej scény, nad ktorou je lepšie sa nezamýšľať a nechať doznieť zážitok z filmu. Herecké výkony aj soundtrack boli zvládnuté veľmi dobre a film hodnotím ako jeden z najlepších filmov roku 2014. 100% ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Ne často se dostaví wow efekt ve filmech, kde hraje náš diblík Cruise. Na hraně zítřka ovšem není ten případ. Jelikož mám rád tyhle typy filmů, kde se čas pořád donekonečna opakuje, nemohu jinak než hodnotit na výbornou. Z totálního kancelářský lůzra se během filmu stává stroj na zabíjení emzáků, obvzlášť scény s úkrokama vlevo vpravo byli extra povedený. Emily Blunt je sexy i ve vojenský výstroji a asi bych to zkoušel i víckrát než diblík Cruise jen abych mohl zasunout :D Za mě super akcí nabitej film, na který se mile rád podívám znovu a znovu a znovu a znovu .... ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

jedna hvězdička za Emily, druhá, že jsem neusnul ... poslední dobou prostě nejsou kvalitní scifi ... kde jsou ty doby Sunshine, The Thing (Carpenter), Veřelec či Horizont událostí ... ()

Tauloo 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, protože u filmu jsem se nenudil. Ve výsledku s odstupem několika dní, ale nemám chuť se na ten film podívat znovu, což vlastně znamená, že mě až tak neoslovil. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejlepší podání časové smyčky v historii kinematografie, mimořádně skličující ukázka toho, v kolika směrech můžeme být slabší než jiné civilizace ve vesmíru - a dvě potvrzení: 1) Tom Cruise umí hrát, 2) Emily Blunt definitivně JE sexy. ()

metla 

všechny recenze uživatele

Rozumné sci-fi, vtip, romantická linka ... i přítelkyni se líbilo. Nebylo to tak špatné, jak jsem původně očekával. Podíval bych se znova, protože mimici vypadají krutě. Není to moc originální (inspirace z mnoha her/knih/seriálů a podobných filmů), ale přesto velmi koukatelné. ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Toma Cruise...opravdu hodně:-) Filmům, ve kterých hraje, se vyhýbám velkým obloukem. Dostala jsem ho od kamaráda, že se mi to bude líbit a trvalo mi půl roku, než jsem dostala odvahu..... Skvělý nápad. Víc takových filmů! Úžasný scénář, dobrá hudba, super spád, překvapivé, skvělé efekty.....no a Tom není až tak hrozný:-) No popravdě vidět ho tolikrát zemřít....bomba. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Tak jo, sice už to tu několikrát bylo, takže film přichází jen s minimem inovací, ale k tématu přistupuje tak svěže a s takovým nasazením, že mu nějaké ty kopírovací orgie lehce odpustíme... ()

Frndulina1 

všechny recenze uživatele

Brutální podívaná, místama jsem ani nedýchala. Tom je prostě skvělej herec a Emily dost překvapila. A musím říct, že happyend mě hodně potěšil :)) ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Celkom chápem, prečo je Tom Cruise stále pre producentov trefou do čierneho. Napriek tomu ma ale film neohúril ničím novým. Duo Cruise a Blunt celkom fajn, aj keď herecky dominoval Tom, Emily sa výrazovo akosi zasekla v pár stále sa opakujucich polohách, čo po čase začalo nudiť. Akcia celkom slušná ale nezanechala žiadny wow efekt ako napr. Matrix po prvom zhliadnutí. Za mňa priemer, ktorý stačí vidieť raz. ()

doMchek 

všechny recenze uživatele

Film azda postavený na tradične tupej zmyselnosti alebo zábavnosti digitálneho a kovošrotového folklóru dnešnej „akčnej“ doby....? Byť aj v tomto smere pozorný v detailoch, vary to stačí? Možno mi pri tých dynamických časových slučkách niečo ušlo, pretože mi ostal dojem vcelku ošedivelej vzťahovej interakcie a prázdnota na mieste zmyslu filmu, či nejakej prepracovanej myšlienky, zaujímavosti, zvláštnosti, inteligencie... Film zabudnutý už skôr než zajtra. ()

Dr_Nai 

všechny recenze uživatele

V žánru sci-fi, fantasy nebo mysteriózním se jedná o jeden z nejlepších kousků posledních let. Film má všechno od propracovaného příběhu po prvoligové efekty. Jednu chybu však pro mě má a to je Tom Cruise, i když v Edge of Tomorrow mi nevadil tolik, jako obvykle=D ()

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale čekala jsem od toho víc. Všude jsem na to slyšela jenom samou chválu a jak to nemá chybu, že je to naprosto super... Podle mě tomu ale něco chybělo, něco, díky čemuž bych řekla WOW. Neříkám, že je to špatný, to určitě ne, je to dobré, ale ne naprosto skvělé, jak mi všichni říkali. Není to tak, že bych se na to už nikdy nepodívala, ale určitě se najde několik filmů, kterým před tímhle dám přednost. Není to špatné, ale něco mi tam chybí, díky čemuž by mi "vstávaly chlupy a měla jsem husí kůži." Co mě ale moc potěšilo byla ženská role v podání Emily Blunt, kterou mám velmi ráda. Závěrem, dávám 80 %. ()

sinoc biche 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekala, že mě nějaký akčňák bude TOLIK bavit! Od první minuty jsem byla zvědavá, o co v tomhle sci-fi vlastně jde a od jiného jistého momentu zas čekala, kolikrát ještě uslyším "on your feet maggot!". Rozhodně jsem nemohla pořádně vydechnout, dokud jsem se nedočkala zábavného rozuzlení a závěrečných titulí. Ačkoliv mne jinak americké blockbustery vytáčí, tenhle film si zaslouží 4* (jednu musím strhnout za přeci jen trochu "patriotsko-heroické" vyznění a krapet laciný konec...). ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Skvělá scifi, díky bohu za ní. Dvojka Cruise a Blunt baví a dobře jim to spolu šlape a sluší...trošku mě zklamal konec který vyšuměl trošku do ztracena a za mě nemastý neslaný. Každopádně tomu ale dám prostor pro další zhlédnutí. ()

SatchS 

všechny recenze uživatele

Keď práve Tom Cruise nepodporuje nejaké trápne, kokotné náboženstvo, ktorému by neuveril ani konšpiračný teoretik z Odborného učilišťa v Galante po dvojnásobnej mozgovej porážke, vie zahrať aj vo svojich stopäťdesiatich rokoch sexy päťdesiatnika so šiestimi plastickými operáciami. Kto by povedal, že ma môže nejaký digitálny odpad s Tomom v hlavnej úlohe takto baviť. Keď sa k tomu pridá Emilina Blana, ktorá je drsná a sexy, nevzíde z toho nič iné, ako zábava pre podpriemerne inteligentných stredoškolákov. Keďže som podpriemerne inteligentný vysokoškolák, nevykonám tu hviezdičkovú olympiádu, ale zachovám si ten kúsok cti a sebaúcty, čo mi po poslednom víkende ešte ostal. Je Tom Cruise gay? ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama