Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 2

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jedno dobré vysokorozpočtové sci-fi, na které se dá koukat...víc než testosteron tu totiž jde o příběh, válka ani nevypadá cool, je to chytré a zábavné, dokonce většinou i nepředvídatelné, prostě výborně nakalibrovaná mainstreamová sci-fi podívaná... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dark Souls? Vetřelci? Na Hromnice o den více? Hvězdná pěchota? Zdrojový kód? The Twilight Zone? Zachraňte vojína Ryana? Všechno vyjmenované (a ostatně zdaleka nejen to) v tom je jasně k rozpoznání. V zásadě je v tom tedy skoro vše, jen důstojný a pořádný závěr absentuje. Ovšem standardnímu blockbusterově povinnému finále "nic proti ničemu" naštěstí předchází dostatečně hravý i svébytný koktejl výše zmíněných prvků a nikoli pouhý koncentrát jinde bezpočtukrát viděného. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdový nářez. Bitky vojáků ve vytuněnějch exoskeletonech s hyperagresivníma broučíma ufonama byly fakt bezva a klidně by jich tam mohlo být i více. Na druhou stranu je fajn, že se film nespoléhá jen na ně a Cruise se je musí naučit zabíjet, jen proto aby splnil úkol větší důležitosti. Scénář sice není nějaké veledílo, ale Liman to natočil dobře a nudit se rozhodně nejde. Občas mi ale drhlo, jak třeba při tréninku na sobě měl ten oblek, dostal jen klasickou ránu a hned ochrnul, ale pak bez jakéhokoli brnění s ním auto prorazilo cihlovou zeď a nejenže to rozchodil, ale ještě umlátil ufona sekerou. Každopádně Tom Cruise je standardně dobrej. Zahrál dobře připosranýho lampasáka i odhodlanýho borce. U Emily Blunt jsem byl zvědav, jak si poradí s takovou drsnou rolí, a byla dobrá. A pak mě jěště pobavil Bill Paxton. Přijde mi, že si na starý kolena užívá ty role víc, než za mlada viz. třeba skvělej záporák v 2 guns. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Normální vykrvená vykrádačka Jak utopit Dr. Mráčka. K tomu nějaký ten Zdrojový kód apod. + pár debilních hollywoodských klišé (mj. poslední na zteči běloch, negr a ženská, noneke). Průměrná milá bavící Cruisovina, která nebolí. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

NA HRANĚ ZÍTŘKA má velmi pozitivní ohlasy z domova i ze zahraniční, v nichž se dokola opakuje to stejné: údajně je patrný vliv videoherní estetiky a jedná se o inteligentní sci-fi. Pochvalná hodnocení ale nemají vyargumentovanou dvojici uvedených tvrzení. Jako kdyby stačil jediný styčný bod s videohrami v podobě "nesmrtelnosti", získávání skillů a utkání se s final bossem, což je ale princip příznačný i pro žánrově spřízněné počiny, které jsou staršího data, než se staly videohry populárními a byly z nich přebírány konkrétní postupy. Jako kdyby pro inteligenci postačilo, že protagonista nemá hlavu jenom na nošení helmy, kterou si v bojišti stejně sundává. (Hodnotící adjektiva stejně málokdy něco znamenala, takže "inteligentní" může být cokoliv, pokud je mu to přisouzeno - a vypovídá to hlavně o těch, kdo taková označení volí.)_____ Potíž s novým akčním sci-fi thrillerem s Tomem Cruisem je v tom, že není ozvláštňující, pokud jste už viděli nějaký snímek (anebo četli knihu, případně hráli hru atd.) s časovou smyčkou, kde by se události fikčního světa přepisovaly, aniž by vedly k vytvoření alternativní reality. Paradoxní je, že maximální vypravěčska efektivita, kdy je každý motiv dříve či později využit, může svou rezignací na jakoukoliv narativní komplexnost či satirický významový přesah působit mezi současnou ambiciózní blockbusterovou produkcí ozvláštňujícím "způsobem"._____ Nároky (alespoň některých diváků) se ovšem spolu s čím dál tím větší sofistikovaností vysokorozpočtových hollywoodských snímků posunuly, a tak NA HRANĚ ZÍTŘKA představuje zklamání. Má dobře odhadnutelný vývojový vzorec, a tak nemůže překvapovat jako GO od stejného režiséra (Douga Limana), kde se dohromady splétalo několik osudů postav. Má vyprávění omezené na ústřední postavu a pohrává si s mírou vědění a spolehlivostí některých poskytnutých informací, což je příznačné pro scenáristickou tvorbu Christophera McQuarriea. Žel je vyprávění vysoce komunikativní, a tak jsou zvraty snadno prokouknutelné (když se řekne, že záporák ví a dle toho taktizuje, nepřekvapí, že tomu tak je). Navíc to způsobuje nedostatek napětí, jelikož dopředu víme, co kde hrozí, nebo nebezpečí přijde nečekaně, a tak neni ani čas někomu fandit a uvažovat, jak by rozehraná situace mohla asi dopadnout._____ O zábavnou letní jízdu se jedná, protože akce je nápaditě inscenovaná a osobní linie odvislá od utvoření vztahu sympaticky potlačovaná, ale akční sci-fi thrillery i blockbustery jsou někde jinde než NA HRANĚ ZÍTŘKA. Tomuhle stylu odzvonilo, protože mu - jak výstižně poznamenal jeden zahraniční kolega - chybí hrana. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEBEZDOKONALOVÁNÍM A DISCIPLÍNOU MŮŽETE OVLIVNIT SVŮJ OSUD...“ /// Na Hromnice o den více, se zážitky kapitána Johna Millera, tentokrát v barvách Hvězdný pěchoty. Možná Emilka Bluntová získá víc pozornosti než inteligentní organismus. Možná, záleží na vkusu. Ale i ti, co nejsou na ženský, si můžou užít fajnovou válečnou sci-fi, ve který budete chtít, aby Tom dostal kulku do palice znova. A znova. Páč ty jeho ,,rána“… Vodsejpá to, neřešej se píčoviny a navíc to má (lehkej) vtip. Škoda, že si víc nepohráli s tím koncem… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále se probouzím kus vod Omaha Beach. (Ty vole a co nosíš za uniformu?...) 2.) Často píšu Sally, páč v armádě mě maj za budižkničemu. Chci radu, jak změnit svůj osud… /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Kapesní průvodce inteligentního hráče videoher po vlastním osudu, který nezná konec, ale game over: over and over again. Vynikající metafora rozdílu mezi moderní válkou a postmoderním konfliktem, symbolicky s evropskou premiérou v den D. 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,505 // Otvárací Víkend v USA: $28,760,246 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem filmu příliš nevěřil, ale teď s jistotou mohu prohlásit, že Edge of Tomorrow je prozatím největší trhák roku. Velmi inteligentní a intenzivní scifi podívaná, která nabízí téměř tolik humoru jako vzrušení společně s bezkonkurenčním a sympatickým Cruisem a Emily Blunt. 5 bodů proč tenhle film vidět! 1: dějová linie je perfektní, v brandži nová story! 2: Vynikající, dynamická a strhující akce a hlavně téměř nonstop! 3: Neexistuje možnost předvídat, co bude dále následovat, věřte, nejde to. 4: Žádná zbytečná romantika, pouze krátká a sladká pusa ve správnou chvíli.5: Parádní konec. PS: Ještě teď mám vyražený dech a chuť jít do kina znova. 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Až sa čudujem sám sebe, že ma to nechytilo. Myslel som že reprízami sa to zlepší, ale nezlepšilo sa. V mnohom je Na hrane zajtrajška skvelý film. Vizuál je super, herci super, vysoký rozpočet super (je vidieť, čo nie vždy býva samozrejmosť) a scenár príjemne zamotaný, dokážuc prekvapiť. Po istej dobe sa ale dostaví rutina a stereotyp (čo je dosť čudné, lebo sa stále niečo deje), ale v prvom rade ma to celé nijako extra nebavilo. Raz za čas som uznal, že "ten herec dobré hrá" alebo "teda, to bol ale parádny efekt", ale ako celok ma to nechalo dosť chladným a akčné finále ma už vyložene nebavilo. Napriek tomu musím skonštatovať, že Tom Cruise si vie vyberať, česť výnimkám, vyložene zaujímavé a dokonca celkom originálne projekty. Akurát niektoré jednoducho idú mimo mňa. Vrátane tohto. A to hovorím ako divák, ktorý miluje Votrelcov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aneb jak z materialu na pul hodiny a stupidniho pribehu vykresat super akcni scifko. Co si budem povidat, nejakyho promakanyho deje tady skutecne moc neni a to ne jen proto, ze se celej film vicemene opakuje par scen, ale Liman z toho proste dokazal vytezit maximum, i kdyz clovek nejakou scenu vidi uz po x-ty, pokazdy je na ni neco zajimavyho, obcas to je kulervouci akce, obcas nejaka vtipna scenka. Ale nemuzu se ubranit dojmu, ze treba takovej Bay by tu akci natocil vic cool. Jinak triky skvely, herci v cele s Cruisem a Blunt taktez. Kdyby byl film o neco vic napinavej a nebejt lehce stupidniho konce, asi bych napalil plny hodnoceni, fakt jsem se bavil kralovsky, ale takhle jen lepsi 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

Full metal hype. Výborný film s výborným Cruisem a Emilií Blunt - nijak však nevyčnívá z řady dalších sci-fi, žádné velké bum se nekoná, zkrátka jen povedená práce, proto maličko mrzí ta přehnaná hodnocení a nadšené výkřiky. Looper, Source Code .. obojí mnohem zajimavější filmy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tu tahat z prdele slohovku nad něčím co vlastně nemělo chybu, na to už nemám trpělivost ani dostatek pseudo-intelektu. Jo, nedám 5*, protože tam chybělo WOW, bylo to zato ale jedno dlouhý "jooooo", který od začátku vědělo jak na mě a moji pozornost. Akce, spád, nevyzpytatelnost, sranda, star power. A přijde mi, že délka stopáže mohla být hodinu a půl stejně dobře jako třeba 3, whatever, ve smyčce jsem ztratil pojem o čase... Tak, teď chci zase jít a bojovat za tuhle zk*rvenou planetu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Musím hned do nějaké posilky, abych nabyla takových proporcí jako krásná Emily při některých záběrech. A umírat dennodenně nějakým příšerným způsobem je naprostá brnkačka, to není přece taky žádný problém. Ale to už je známý fakt, že kluci jako Tom, Colin, Daniel a pod. jsou nesmrtelný.Ne, teď vážně. Při tom jak se zvyšovalo tempo mého žehlení, jasně vyplývá fakt, že to byl napínák od začátku až do konce. Nejsem žádná velká fanynka sci-fi žánru a když už, tak jsem spokojená s takovými typy filmů jako je Her a nebo Moon. Tady jsem vplula do trochu tvrdších vod, ale oceňuji nápad a grády které trvalo po celou dobu nervydrásajícího boje s Mimiky. Mírná romantická linie Toma a Emily to tak akorát zjemnila, což mně naprosto vyhovovalo a ten puntík na konci byl přece roztomilej :-) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tak to máme Groundhog Day, Starship troopers, Saving Private Ryan, Aliens a k tomu ešte šmrcnuté manga predlohou. Japonsko z toho trčí v každom druhom políčku a Liman si je toho veľmi dobre vedomý. Riródo ! Celkom rozumiem, že z toho boli všetci čo nemajú napozerané anime takí odvarení. Limanovi treba uznať, že tento cocktail chutil aj mne napriek tomu že je vlastne jednoduchý a na prijatie záveru potrebujete naozaj veľa interpretačnej ústretovosti. Mne osobne pomáha skutočnosť, že nevieme aké vlastnosti má krv omegy, inak by ten záver poprel všetky pravidlá fikčného sveta EoT. Každopádne ako relatívne myšlienkovo nenáročná jazda s extrémne sexi Full metal (alchemist) Bitch a vecami, ktoré sú k videniu leda v anime výborný popcorn. 10/10 P.S. celkom by som chcel vidieť čo by za tie prachy z toho spravil taký Ryuhei Kitamura... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vtipný mix akční časové sci-fi a válečné videohry s prvky filmů jako je Total Recall, Hvězdná pěchota, Zachraňte vojína Ryana, Matrix a Na Hromnice o den více. Mimozemšťané dobývají Zemi a jsou lepší než lidé, protože ovládají i čas. Tom Cruise a Emily Bluntová se to od nich náhodou naučí také a jejich akce je tak pro Pozemšťany poslední záchranou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zítra jsem se zakousnul mimozemšťanovi do chapadla tak silně, že ho to bude předevčírem pořádně bolet. Já mám totiž rád hrátky s časem a tyhle jsou dostatečně vtipné, napínavé a dávají naději, že teprve po smrti začíná být život pořádně zajímavý. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když se musí hodinu čekat na to, aby se film oprostil od omleté premisy a začal o něčem být, něco je v nepořádku. Tenhle film je zabitý svým sice atraktivním, ale okoukaným námětem, nad jehož rámec už nedokáže nic nabídnout. Je to pěkné naplnění toho, co jsem čekal, ale já nekoukám na filmy proto, aby plnily moje očekávání. To se můžu koukat do zdi, která umí totéž. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Parádní a doslova nabušený akční blockbuster, který vás nenechá ani na vteřinu vydechnout. Děj je poměrně zhuštěný, jedna údálost přebíjí druhou, příběh se nejen rychle valí kupředu, ale souběžně se získáváním zkušeností hlavní postavy také roste do šířky. S každým resetem poznáváte fikční svět o něco lépe, zabydlujete se, orientujete se, přemýšlíte, co byste na místě majora Caga udělali vy... Je to jako počítačová hra. Ačkoli koncept opakování dne je již několikrát probádaný (nejlépe asi klasikou Na Hromnice o den více), tento film ukazuje, že není zdaleka vyčerpaný. Edge of Tomorrow je neskutečná zábava, kromě chytlavé akce má i celkem dost vynikajících vtipů, stejně jako napětí, osudovost a navrch jednu zatraceně sexy ženskou! 9/10 ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama