Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 2

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

V Imaxu životní zážitek! Cruise je fakt už jediná filmová mega star, co má rypak na hitovky. To mu může každej závidět. Liman je DEFINITIVNĚ pan rejža, kočka vod Bluntovic prostě nemá jedinou chybku a bijak je tak nadupanej a technicky dokonalej, že ho podle mě tento rok nesunda nikdo! 110% ()

oldy 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o den vice v akčním sci-fi kabatu. Určitě překvapení roku,puvodně jsem neměl ani v planu jit na to do kina. Přesvědčilo mě vysoke hodnocení a recenze. Určitě se na něj ještě doma kouknu. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanda sci-fi a nie som fanda Toma Cruisea, ale toto naozaj vyšlo. Je pekné vidieť raz za čas sci-fi film, ktorý nevznikol kvôli efektom, ale efekty, kktoré vznikli kvôli filmu. Zápletka zaujímavá, atmosféra chytľavá a herecké obsadenie sadlo ako už dávno nie. Nesadol mi jedine ten mačoidný záver a finálne prebudenie mohli určite vynechať, ale zvyšok rozhodne stál za návštevu kina (navyše som tam bola jediná baba:D). ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od mainstreamovýho blockbusteru nečekal. Výbornej a originální příběh, vtipný dialogy a duchovní přesah jsem v téhle kategorii naviděl od dob Matrixu (pseudo intošárnu Inception do toho nelze počítat). Ani ten Tomáš mě tentokrát nesral. Mimochodem design emzáků je taky dost originální. Dávám za 5 * a nestydím se za to. ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Hej, fakt dobrý. Dobrá žánrovka, která neuhýbá sama před sebou jako ostatní, jede si svým vlastním stylem od začátku do konce a funguje to. Vše co mi na ní vadí (a není toho moc) je jen můj vlastní subjektivní pocit. Vadí je vlastně silné slovo, spíš chybí je lepší. Chybí mi teda trochu toho zadumání, trochu té psychologie..:/ Tak dobrý film s tak dobrými herci si prostě zasloužil trochu silnější scénář, s o trochu většími koulemi nejen pro akci a vtip, ale taky trochu toho obžerství pro mozek..Takhle se to vlastně zařadí jen mezi popcornové blockbustery, které jsou odsouzeny po pár letech k zapomnění a zapadnutí mezi ostatní. Ale ve svém žánru je to neviděná pecka, ve které funguje vše, co tam je. ()

El Patron 

všechny recenze uživatele

Představte si dokonalý film, kde hraje Tom Cruise, po jeho boku stoji obstojně vypadající partnerka, z vizuálního zpracování se vám budou dělat boule za ušima, atmosféra vás pohltí nadšením a pro ostatní jsou tam hrátky z časem. Vlastně já zapomněl, on už takový film je. ()

zzuba 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že hraju nějakou hru na počítači. Save/Load, Save/Load, Save/Load. Trochu se vyexpit a jedeme dál. Za chvíli přijde velkej boss. Emily Blunt, co má meč jako Cloud z Final Fantasy a moc jí to sekne v tom bílym tílku. No prostě jsem si to užil. Paráda a když zmíní, jak čínská a ruská armáda v míru postupují Evropou. No, kdo by se nepousmál. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Ou jé! Ten film má všechno! Akci, napětí, příběh, humor, sexy mrchu a dokonce i špetku té náznakové romantiky. Už dlouho tady nebyl tak dokonale namixovaný koktejl. A světe, div se (i když já se nedivím), vůbec k tomu nebyly zapotřebí klasické ingredience soudobých "taháků". Mrakodrapy stojí na svém místě, vzduchem nelítají trupy lodí, mosty zůstávají napnuty mezi břehy... Mám rád tyto vysokorozpočtové minimáče. Čert vem trošku "zvláštní" konec... Málokdy uvažuji o druhé návštěvě kina. A tady se tak děje hned druhý den po premiéře. P.S.: Cruise zde sedne jako prdel na nočník a Blunt v poloze "ležmo" je... HOT. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi rád, že o tomhle projektu jsem nevěděl před návštěvou kina téměř nic, užil jsem si ho díky tomu jistě více, než čtenáři různých recenzí a ohlasů, kterým je dopředu prozrazen celý koncept. Že Tom Cruise je Hranař, víme dávno. Že je Hranařkou i Emily Blunt, mě překvapilo, leč i v této poloze jí to velmi sekne. Oba dohromady fungují bezvadně a díky nim film šlape jako invazní armáda v exoskeletonech. Nijak mi nevadilo, že časové hrátky připomenou Zdrojový kód, mariňáci Vetřelce nebo Hvězdnou pěchotu, a vylodění na Omaha Beach pro změnu Vojína Ryana, tento na první pohled podivný konglomerát drží při sobě a člověk se najednou nestačí divit, že místo předpokládaného opulentního blockbusteru sleduje spíš něco, co svojí stavbou připomíná (s trochou nadsázky) autorské nezávislé sci-fi z vojenského prostředí. A s překvapivým množstvím humoru. Našlo by se i pár problémů. Začátek je divnej, konec je blbej, a přestože Hrana zítřka působí o třídu promyšlenějším dojmem, než bych u podobné megaprodukce čekal, stejně mi přijde její logická stavba poněkud problematická a nejsem si jist, že celý koncept je doladěn tak, aby dával smysl ve všech detailech. Celkově je toho ale velmi málo, aby mi to zkazilo hodně příjemný pocit, který z filmu mám. Rozhodně nedopuručuji 3D, jednak je úplně nevyužité a druhak je ve filmu mnoho velmi rychlých akčních scén, a z těch dělá (pseudo)třetí rozměr nepřehledný chaos. Viděno v IMAXU. 80 % ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dopředu trailery, takže jsem byl smířen s tím, že jdu do kina na kardinální chujovinu. O to větší překvapení pro mě bylo, když to zůstávalo zábavné a navíc to začínalo být chytré a místy i vtipné, což vydrželo až do konce. Samozřejmě by to nebyl Hollywood, kdyby totálně nepokonili konec, ale já si dojem zkazit nenechám! ()

acn 

všechny recenze uživatele

Na hromnice o den více feat Crysis 2. S jistotou servírované, napínavé, slušné tempo, humor kam se podíváš (ať už "klasické" vtípky nebo zobrazení války aka den "D") a Tomíkovi to pořád žeru. Jenže hry je lepší hrát než se na ně jen dívat. Teď mě omluvte, jdu nasadit nanosuit a rozdrtit Cephaloidy. Chtěl jsem napsat Mimiky. Nebo ne, vlastně Cepha .. eh. Takové nějaké nečisté 4 za dost slušnou, neskrývající se vykrádačku. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Na hromnice o den více + Zachraňte vojína Ryana + Hvězdná pěchota. Poslední cca třetina sice trochu slabší, ale bavil jsem se královsky, přestože jsem to musel přetrpět ve 3D, a moc rád se na to zas v budoucnu juknu. P.S. (mini-spoiler): Ten starwarsovskej koncept "sejmem centrálu, zbytek zázračně pochcípe" už by si mohli v Hollywoodu odpustit... ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený film. Cruise se v rolích akčních hrdinů, kteří se neberou moc vážně, našel a po Knight and Day odvádí další super výkon. O Emily Blunt škoda mluvit, za celý film se neusměje, nehne brvou, ani když kolem lítají chobotničky z nerezu a přece se na ní člověk nedokáže vynadívat (a to má nos stejnej jako Nixon ve Futuramě). Co mě osobně překvapilo, byl humor. Nesmál jsem se ale přehnanosti, ani jsem nevrtěl hlavou s úsměvem na rtech u rádoby dojemných scén, byla to čistá zábava s vtipnými scénami a pomrkáváním na diváka. Všichni hurá do kina! ()

PavelH 

všechny recenze uživatele

No jako Tom má čuch na dobrý filmy a má tyhle role mu sednou jak prdel na hrnec. emily je boží a je to jedna z nejlepších drsňaček ve filmu, jako jsem kdy viděl. Vostrá a sexy a přesto tolik přirozeně ženská a Tomu Cruisovi závidíte, že ji může chránit. Já se bavil od začátku do konce, zase jsem si jednou v kině spokojeně pokyvoval s úsměvem na rtech. K tomu ještě IMAX efekt, takže jdu spát s doufáním, že se ve smu ocitnu v robotím oblečku a budu nastokrát zachrańovat sexy Emily. ()

brigante 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise je borec. Odjakživa, definitivně, navždy. I ve svejch 50 si dává borce o generaci mladší k svačině. Měl vždycky čuch na projekty a Edge of Tomorrow trefa do černýho byť to nevydělává tolik, kolik by si Tom a jeho alimenty stíhaný účet zasloužil. Originální,traileru navzdory vtipný military sci-fi nářez, ve kterém si Cruise projde proměnou z verbovacího namyšlenýho poseroutky přes vyjukanýho nováčka v první linii v definitivního uber super vojenskou super zbraň, která je díky časové smyčce k neporažení. K tomu Emily Blunt, která z králíčka Azurita vyroste v přinejmenším plnohodnotného sexy protějška, jejíž tréninková zvedačka posílá tu originální z Dirty Dancingu do zapomnění a její zašpiněná tvář natírá prdel všem make-upům. Jen houš't. V Go zazářil, v Agentovi bez minulosti udělal z Matta Damona akční hvězdu a v Pan a Paní Smithovi dal dohromady Brada s Angelinou a tím mu posral život , v Jumperovi si vybral slabší chvilku a v Na hraně zítřka předved na plno svůj potenciál. Těším na další, světlé zítřky Dougu. ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama