Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 2

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Horác 

všechny recenze uživatele

Time travel filmy mě obvykle iritují a ztrácím se v nich. Takže samozřejmě nechápu, jaktože jsou na konci živí. Navíc opakované vracení do jednoho dne s sebou nevyhnutelně nese stereotyp a tím pádem nutnost boje s nudou. Ten boj se ale tvůrcům jakžtakž podařilo vybojovat, film neprudí, má vtip, barevný obrázky se pěkně hejbou a Emilka je prostě hot hot hot. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Výborný, hoc nenáročný akčák, ktorému výrazne pomohli hviezdni Tom Cruise a Emily Blunt. Síce sa ničoho prevratného nedočkáme, téma, priebeh aj vyvrcholenie sú x-krát zrecyklované, no prevedenie si zaslúži 4 hviezdy. Napätie diváka drží počas celých takmer 2 hodín, akčné scény nie sú preexponované, love story je nenásilná, no funguje dokonale. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Celý svět čelí mimozemské invazi Mimiků, kteří sem přiletěli s asteroidem. Major William Cage fakt nechce jít bojovat do první linie. Generál je neoblomný, Cage nahlásí jako dezertéra a deportuje ho k jednotce. Bez přípravy a s mizernou výzbrojí je nasazen do téměř sebevražedné akce. Umírá během několika minut. Jako zázrakem ale opět ožívá na začátku stejného dne. Znovu bojuje a znovu umírá. Znovu ožije a znovu… S každým dalším dnem je ale zkušenější. V boji mu po boku stojí příslušnice Speciálních jednotek Rita. Rita ale o situaci ví, protože ji sama dříve zažila… Velmi povedený film, miluju časové smyčky. Líbil se mi pohled ze strany Rity a později i ze strany Cage (tohle už jsme zažili, jen vy si to nepamatujete!). Herci skvělí, Cruise je frajer jako vždy. Námět dobrý, hezky natočené, efekty zajímavé. Můžu na to koukat pořád a pořád budu stejně nadšená. ()

Eaton_Hunt 

všechny recenze uživatele

Bezvadný akční scifi nářez, který se musí líbit každému. Jednoduchá zápletka žádné větší hrátky s časem ani s jinými scifi prvky, "obyčejná invaze", která jak bývá zvykem padne jakmile jim odstřelíte "Omegu". Ale co je na tom špatně, nic, od začátku do konce napínavá akční záležitost s homornými prvky, toto je definice blockbusteru. Dokonalý vývoj hlavní postavy. Více takového scifi. Tom Cruise a Emily Blunt taky velcí tahouni.  10/10 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

RNDr.Strom 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že tomuto filmu musím dát jednu hvězdu, ale pokaždé, když si prohlížím žebříček filmů, tak ten film rozkliknu, protože má zajímavý název, ale potom zjistím, že v něm hraje Tom Cruise, čili nemůžu se na něj podívat, a tohle se mi stalo už tolikrát, že tomu musím učinit přítrž, tedy dávám jednu hvězdu. Nevím ale, jestli to bude fungovat, protože mi to teď nezabránilo si ten film rozkliknout z vlastního profilu, protože mě překvapilo, že dávám jednu hvězdu filmu s tak zajímavým názvem a co že to je vlastně za film? ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Hmm, další UFO invaze. A znovu jsou neporazitelní. Posledním protiútokem to všechno zvrátíme. Jenže UFOs o něm ví, takže z plážové bitvy jsou velkoobjemová a výkonná jatka. A do toho všeho nakráčí Bill, zbabělý tiskový mluvčí v podání zase přesného a důvěryhodného Tomíka. Trailery EoT prezentovaly jako válečnou akční sci-fi. Co se jim ale podařilo zastřít, je veliká spousta humoru, který podpírá střední část, kdy už koncept respawnu začíná trochu omšelý. Akce jako taková je živelná, přehledná a parádně otrikovaná (popravdě jsem na tricích nenašel jedinou chybu, snad až na nepovedený kouř v dálce v londýnské scéně). Emoce se najdou taky. Finále je sice klišovité, stejně jako debil nadřízeným, ale poslední boj Toma a jeho squad JE parádní finále. Vlastně jsem na EoT našel jedinou chybu, krutě nepadnoucí titulkový song, a to už něco značí. Sice počkám na druhou (třetí, čtvrtou,...) projekci, ale mám velké podezření, že jsem právě našel nového člena své topky. Takže za mně VELIKÁ spokojenost. P. S.: Emily jako Fullmetal Bitch je strašně HOT!! P. S. 2: Proč to neříct: EoT je jeden z nejzábavnějších a nejnářezovějších filmů posledních let. ()

baner 

všechny recenze uživatele

Máj je nabitý filmovými peckami. Spiderman, X-meni a Tom Cruise. Edge od Tomorrow je pre mňa najlepším filmom tohto roku. Filmy s časovou zmenou boli vždy mojimi obľúbenými. Na hromnice o den více, Cesta do buducnosti, To bol teda zajtra žúr, Lásky čas a ... Na hrane zajtrajška je ale iný, je to v tomto žánri po prvý krát film plný akciami až na prasknutie a to je bomba. Film si udržal moju pozornosť od prvého momentu a pustil ju až pri záverečných titulkoch kde som si uvedomil, že do týždňa na to pôjdem znovu. Humorná časť je na mieste a veľa krát som sa nahlas smial čo je veľké plus. Romantická linka funguje skvelo a povedal by som že oveľa lepšie ako v mnohých romantických filmoch. Mimozemšťania sú super, ale hlavné husle robia Tom s Emily. Ich cesta dejom je zážitkom, kde si vás získajú obaja do poslednej kvapky. Bravo režisérovi Doug Limanovi, tvorcovi Smitových, Agenta bez minulosti, Jumpera či extazovej jazdy Go. Všetko je tak ako má byť a ak ste fanúšikom sci fi neváhajte a bežte do kina. Môcť sa tak zobudiť dnes ráno a znovu si pozrieť Edge of Tomorrow odznova ako prvý krát :) ()

valmet 

všechny recenze uživatele

Našlapaná jízda, která si bere to nejlepší ze scifi filmů a ani chvilku nenudí. Nevadí ani stále se opakující scény vracení se v čase, střih je perfektní, chvílema člověk ani nevydechne. Cruise je zpátky ve formě, na Emily Blunt bych si vykoukal oči, chemie mezi nimi funguje, humor na odlehčení, i když chvílema slušně drsnej, potěšil. Ke konci malinko poleví tempo a všechno jde, vzhledem k předchozímu ději možná až moc snadno, ale tohle rád přehlídnu. Navíc potěší, že se vše odehrává v Evropě a ne jako vždy v USA. Tak tohle já můžu. 90%. :) ()

KreeDmaN 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl čekal. Skvělý scénář, parádní akce, cool obleky, super námět, sexy Emily, humor, timetravel. Ten film má snad vše, co od sci-fi chtít. V momentě, kdy je vyčerpána jedna cesta, jako se film může ubírat, zavede vás film na stezku novou. Tak parádní mix jsem v kině už dlouho neviděl. Dle finále bych si dokonce dovolil tvrdit, že náš druhý díl čeká, co nevidět. ()

Roobs 

všechny recenze uživatele

Na začátku promítání dojem z filmu trochu kazil mírně nedoostřený obraz v Imaxu, ale i tak to byla pecka. Snímek má strhující tempo a nechybí mu lehkost a vtip. Doporučuju všem milovníkům akčních scifi. ()

Kanty 

všechny recenze uživatele

Pecka, neskutočné, od Avatara najlepšie sci-fi. .Zaradené medzi obľúbené. Treba vidieť ! 92 % Aktualizácia po druhom videní v kine uberám, ale nie moc 87 % ()

_Rebeka_ 

všechny recenze uživatele

Definitivně pro mě zatím nejlepší film letošního roku. Nemám slov a musím přiznat, že jsem dlouho neměla takhle silný dojem z filmu. Kvalitně zpracované, dokonalý scénář, nemělo to nic navíc, ani tomu nic nechybělo. Film má od začátku do konce "šťávu". Více takto povedených filmů. ()

babka 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem dopředu obsah, nepídila se po hodnocení, jen jsem si koupila popcorn, což činím výhradně na trhákové emerické bijáky a pak se už jen bavila. Vydařilo se to převelice. Přiznám se, že nejsem expert na hledání logiky v časových smyčkách a tak jsem tentokráte nebyla hnidopišná a užívala si. Odkaz na vylodění spojenců, záběry na bílé útesy doverské a několikrát zmíněná bitvu u Verdunu dokazují, že tvůrci mají v hlavě mozek a chtějí potěšit i staré kusy. Obvykle se vyhýbám 3D projekci, protože v místním kině vychází díky umění promítačů všechny filmy nedobře temné. Netuším co se událo, ale 3 déčko bylo koukatelné a před kulkami jsem nestačila uhýbat. Cruiseovi tento typ rolí sedí a Emily je půvabná i v konstrukci oděná a citů bylo přiměřeně. Páč mi nic nevadilo dávám plnou palbu hvězd. ()

injoy 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem a nečetl si obsah filmu, který je tu napsaný a je plný spoilerů, stejně jako trailery. Možná proto jsem si film užil na 1OO%. Jo tohle je hodně dobrej a perfektně vyváženej biják, nic nechybí a ničeho není přespříliš. Cruise se v těhle rolích docela našel, takže mi nevadil, ba naopak jsem mu fandil. Blunt mě překvapila a její charakter je též skvěle vyvážený (žádná rádoby drsňačka). ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi,čo napísal Matty. Spomenul som si ako som začiatkom 90-tych rokov hrával Princa... Jak som padal do priepastí na tie nože. Nevedel som čo sa stane keď... Pokus omyl... Trvalo mi rok kým som zachránil princeznú... Toto je ešte lepšie ako Oblivion. Cruise aký maník. Jeho posledné tri filmy...milujem ten film videl som ho x-krát... ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Absolútna sci-fi orgia. Zaujímavý príbeh, super herci, skvelé efekty,.... Som z toho rozklepaný ešte teraz. :) Vďaka za japonské predlohy. ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama