Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 4

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

ElVory 

všechny recenze uživatele

Hledáš fenomenální sci-fi? Pak jsi tady správně, Na hraně zítřka je jeden z nejlepších sci-fi filmů poslední doby. Proč? Zajímavý příběh, úžasné obsazení (Cruise+Blunt) a mnoho dalšího. Tak neváhej, lehni si k telce a pusť si tento skvost. 95% ()

Robino15996 

všechny recenze uživatele

Nie najlepší sci-fi od Matrixu ako som tu videl napísané, ale podľa mňa najlepší akčný sci-fi film vôbec. Tak špičkovo prepracovaný scenár som už dlho nevidel o to viac, že sa jedná o akčný film kde to väčšinou končí len bohapustým strieľaním do všetkého čo sa hýbe. Plus výnimočné efekty a výborne obsadený herci. Hlavne Emily Blunt sa mi neskutočne páčila. 100% ()

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím... Jako akčně to bylo zvládnuté, ale propracovat charaktery postav (zvláště ve stále se opakující smyčce by na to byl prostor prakticky neomezený) se tvůrcům dle mého vůbec nepodařilo. Takže pro ty, kteří se spokojí s akčností to bude film jistě velmi zdařilý, já však doufal v něco více, mnohem více... No a ten konec... To se prostě střihačům nepovedlo, to měli vystřihnout úplně!!! Nezbývá, než aby Tom Cruise ještě jednou zdechnul (i tak toho bylo přehnaně moc), zrestartoval a řekl rejžovi: "Znovu a lépe!" Za mně tak 60%. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

v skutku prekvapilo. podla traileru to vyzeralo na americku umelynu. ale opak je pravdou. film ma svoju atmosferu, ziaden americky patriodebilzmus, ziaden nuteny prexponovany humor - skor skvely a presne nadavkovany. a....emily blunt...wow. jednoznacne ona bude coskoro novaaaa bond girl:) ()

Sombreri 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ukázky, tak jsem se snažil ze všech sil krotit nadšení, abych nebyl zklamaný. Pak jsem si četl recenze a ono krocení bylo docela těžké. No a nakonec jsem si zašel do kina a jsem naprosto nadšený. Potencionál nápadu byl konečně vytěžený (na což jsem měl poslední dobou smůlu) a hlavně fungoval. Tom Cruise překvapil tím, že opravdu hrál a já jsem mu to věřil, Emily Blunt velmi zdatně sekundovala a konec lahůdkový. Tempo filmu bylo svižné a příjemné, poměr akčních scén a scenérií byl naprosto perfektní, takže za mě 9,5. Jsem rád, že konečně někdo opět dokázal pracovat s posuny v čase tak, aby měly smysl, logiku a byly atraktivní. Pro mě zatím nejlepší scifi roku. ()

Lal.V 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Výborný scenár, ktorý z časti zaobstaral Christopher McQuarrie (po Jackovi Reacherovi ďalší veľmi dobrý scenár) a bamf Emily Blunt, ktorá po Looperovi má druhú fakt badass úlohu za dosť krátky čas. Skvelo využitý koncept, často veľmi vtipný, ktorý v správnu chvíľu mení dianie a je dosť flexibilný. Je možné, že by film vyznel ešte silnejšie kebyže sa utne 5 minút pred koncom, na druhú stranu takto zostáva lepší pocit. Jednoznačným pozitívom je, že sa neodohráva v Amerike a zasadenie Gleesona a Paxtona ako generála a poručíka. Žmurknutia smerom k dvom svetovým vojnám vnímam veľmi pozitívne, poukazujú na hravosť a schopnosť scenáristov prísť s neotrelým a inteligentným scenárom. ()

Georginek 

všechny recenze uživatele

Skutečně lahůdka!!! Škoda, mohlo to být ještě delší. Byl jsem na to v Premiere Cinemas - dle ohlasů nejlepší kina, co jsou u nás, zvuk parádní ale to 24p to je vopravdu ohavnost. Trhá se to a trhá. Nechápu, kterej dement toto vymyslel. Prostě moji oči to vidí a zhnusí mi to celej film. Nevím jak je to možné, ale v CinemaCity to není zdaleka tolik vyditelné!!! ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom sa na platno vrátilo všetko čo mám na filmoch rád, film aký tu dlho chýbal. A do tretice film ktorý netreba opisovať, ale si ho treba isť pozrieť a vychutnať. ()

Beaka9 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt byla skvělá. Cruisovi role dobře sedla. Film měl skvělý námět. Něco bylo sice nedomyšlené, ale nenudila jsem se ani minutu : ) ()

bigbromax 

všechny recenze uživatele

Až na ten Cruisův americkej úsměv číslo 5 v poslední vteřině filmu tomu není co vytknout. Bavil jsem se celý dvě hodiny! ()

Terminator666 

všechny recenze uživatele

Film by se dal charakterizovat jednoduše. Znovu, znovu a od začátku. Už dlouho jsem neviděl tak nápaditý a přitom svým způsobem stereotypní snímek. Při tom mu nechybí humor ani originalita. Ososbně jsem se nejvíc těšil na konec filmu, poněvadž mě napadly tři možnosti zakončení. I když film dopadl podle určitého očekávání, stejně mě překvapil. Napsal bych sem toho víc, ale nechci kazit zážitek těm lidem, kteří ho ještě neviděli. Myslím, že film nezklame žádného skalního sci-fi fanouška. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi a tohle se mi líbilo. Na 5 hvězd to sice není, zase tak ohromenej jsem nebyl, ale 4 v pohodě. Sice se mi zpočátku nezdálo, že by Tomáš hrál ušlápnutýho blbečka, co si nechá kadit na hlavu, ale jak se příběh rozvíjel, stala se z toho nakonec slušná jízda :-) A byl jsem rád, že to nemělo až tak "americkej super happyend", kde na konci hrdina stojí na kopci nad zničeným městem, ale s dobrým pocitem, že ON zachránil svět. A nebo aspoň Ameriku. Aspoň tu severní. Tady jenom vylezl z vrtulníku. ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Ani zvláštní efekty, ani zvláštní nápad o časové smyčce, ani Tom Cruise, ani Emily Blunt, natož pak digitální mimikové mě nezachránili od středně intenzivní nudy. Holt už jsem za ta léta něco viděl a kdyby někdo film v půlce vypnul, klidně bych vám ho dovyprávěl zhruba stejně. A taky si zoufám nad malou fantazií. Proč má sajrat z vesmíru vypadat jako chobotnice s hlavou tygra či co a éterický mozek si vypůjčit z Avatara? No a chtěli byste na závěr alespoň nějaké moudro? Byť triviální? Smůla, žádné není. Leda že byste si zkusili svůj život zopáknout. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Nemá to hutný dej od začiatku do konca a áno opakuje sa často ale neprišlo mi to rušivé. Naopak rušivý je hlavne koniec, mimozemšťania ako vystrihnutý z Matrixu a slabá chémia medzi hlavnými postavami. Niektoré scény sú až moc B-čkové. Napriek tomu som mal pocit, že sledujem niečo hodnotné a vhodné aj na zamyslenie a rozvíjanie témy prípadne ďalšie zamýšľanie nad jednotlivými zvratmi. A Cruise naozaj zomrie veľa krát pre jeho ˝milovníkov˝ ako vyšité. Oceňujem taktiež dosť častý humor. videné 2D v kine. ()

LudwigG 

všechny recenze uživatele

Všechny paralely s filmy, knihami, hrami a já nevím, čím ještě, už byly ve zdejších komentářích náležitě protřeseny. Ano - Hromnice, Vetřelci, Pěchoty hvězdné i pozemské, herní návraty na stejný lévl........no a? Řemeslně zvládnutý nápad a maximální využití techniky je to, co dělá tenhle film něčím trochu vyjímečným a vyčnívajícím na nějaký čas. Je sice trochu škoda, že až příliš prvoplánová střílečka vítězí před filmařinou s velkým "F", ale asi to jde s dobou. Umění ve filmu je odzvoněno a široké "masy" si žádají "maso". Tom Cruise je zde v dlouho neviděné (herecky míněno) formě, a nedá se vyzdvihnout ani hudba, ani kamera (triky a počítačová grafika) - prostě čtyři hvězdy jako celek a vcelku zajímavá podívaná. Jen chudák Emily Blunt se občas tváří jako "dítě z ústavu", jen slina v koutku úst jí chybí...........Nu což, zahrajeme si na drsňáky proti své vůli, a upřímně........dá se to vidět znovu...............................................a znovu.......................a..... ()

vabambule 

všechny recenze uživatele

Ale jo... Trochu jsem se snažila nezaujmout žádný názor předtím, než film uvidím, protože jsem slýchala i kritiku... Ale Cruise to prostě dal, je vidět, že ví, který scénář mu sedne a který ne. Celkem mě film překvapil i lidským vtipem, který kdyby tam nebyl, určitě by to byl prostě jen další film o možném konci lidstva, který skončí klasicky ,,american happy end"... Příběh naprostého ,,pitomce", co je v armádě už pár let v podstatě omylem, a který čistou shodou okolností dostane dar od mimozemšťana, aby byla alespoň mizivá naděje na záchranu celého lidstva, tak tento příběh je sice trochu přitánutý za vlasy, ale sám o sobě vytváří ten vtipný nádech. Je jen málo pravděpodobné, že by se v takové situaci generálové zaobírali ,,zítřkem" (i když vyčůranost a předvídavost mnohých pohlavárů stále překvapuje...) Bavily mě efekty, bavily mě dialogy, bavily mě grimasy a pěkné herecké výkony hlavních představitelů. Mouchy to ale v mých očích má :) 85% ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Po snímku "Nevědomí" se Tom Cruise představuje v mnohem akčnější sci-fi postavě. Kolem samá akce, efektů mraky, stejně jako nepřátelských chobotniček. Někomu to může přijít k chuti, jiným naopak. Oba snímky dosahují těch nejvyšších kvalit, o tom není sporu. Osobně mi mnohem více sedl ale snímek "Nevědomí". Je komornější, lehčí a člověk se ho tak snadno nepřejí. "Na hraně zítřka" je ale napěchován akcí (na můj vkus) až moc a nedovedu si představit pustit si ho hned druhý den znovu. Někdy je hold méně prostě více... ()

rezor 

všechny recenze uživatele

!POZOR, v recenzi jsou zmíněny SPOILERY! Už dlouho jsem neviděl film takové kvality, který by nepustil diváka od obrazovky po takovouto dobu. Ačkoliv bylo, až na výjimky, vsazeno na poměrně neznámé tváře, tak se můžeme setkat s výborným sci-fi kouskem. Na filmu se mi líbí mimo jiné i to, že od začátku se táhne hlavní dějová linie, od které se v průběhu filmu vůbec neodskakuje a zbytečně se tím tak film nenatahuje. Zároveň je příběh neustále oživován různými variacemi jednoho dne, který se dá prožít několikrát jinak, ale jak jsem již zmínil před chvilkou, vždy vás vlastně dovede k jednomu a tomu samému. Co stojí dále za pochvalu je zcela jistě práce kamery, která zde odvedla dobrý kus práce, stejně tak jako zvukové efekty. Počítačové efekty už v dnešní době nikoho neohromí, ale je dobré, že celkový dojem z filmu nekazí svojí umělostí, tak jako v jiných sci-fi počinech. To, jak se bude film tvářit na druhé zhlédnutí, se neodvážím tipovat, ale na první ráno je to pecka. Za mě mohu určitě doporučit, patří do kategorie "five star material"! ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama