Reklama

Reklama

Příběh chlapce a dívky, kteří se rozhodnou uprchnout z letního tábora poté, co byli podrobeni šikaně a krutému žertu svých vrstevníků. Oba uprchlíci posilují během třídenního dobrodružství vlastní sebedůvěru i vzájemné přátelství. Režisér D.J.Caruso zfilmoval cenami ověnčený román pro mladé z pera Brocka Colea s původním názvem „The Goats". Příběh pojednává o jedenáctiletém chlapci a dvanáctileté dívce, kteří jsou svými vrstevníky vyloučeni z kolektivu letního tábora, jehož se účastní. Oba outsideři se brzy stanou obětí špatného vtipu. Než aby se však vrátili zpátky do tábora a čelili tak dalšímu ponížení, rozhodnou se společně utéct. A jak se na svém putování pomalu přibližují vidině lepších zítřků, vzniká mezi nimi vzájemné pouto, které jim pomáhá překonat nepřízeň osudu a poznat sebe samé. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý snímek. Téma mi bylo docela blízké. Připomělo mi to důvod, proč jsem nikdy nechtěla jet na tábor. Vždycky jsem měla obavy, že nezapadnu. A tenhle film toto téma přesně vystihl. Začátek byl trochu drsný, ale pak jsem se i chvílema smála. A na konci mě to samozřejmě dojalo, že i slza ukápla. Výběr dětských herců se mi moc líbil a filmová hudba k tomu všemu krásně sedla. 80%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

V sortě amerických rodinných dramat se čas od času objeví nějaké opravdu milé a emočně zasahující "malé velké" dílo. Podobné naděje jsem měl u Standing Up, a ty se naplnily jen částečně. D. J. Caruso se doposud pohyboval v jiných vodách a připadá mi, že si zfilmováním knižní předlohy tohoto filmu přišel jen na půl plynu odpočinkově zaexperimentovat s dosud nepoznaným žánrem. Na svět tak vyšel film, který sice obsahuje mnohé silné okamžiky schopné zasáhnout nebo dojmout, na druhou stranu nejednou nemá problém balancovat na hraně tuctového televizního dramatu typu Hallmark či průměrného dobrodružství typu Disney studia. Celkově se však jedná o dobrodružnou romanci plnou krásných dětských citů, budící sympatie především kvůli líbivým záběrům a výborně obsazené hlavní dětské dvojici. Zejména na Annalise Basso (mám s ní tu čest podruhé) začínám být zvědavý, protože z ní může vyrůst nejen pěkná zrzavá kočka, ale vzhledem k jejím výkonům snad i dobrá herečka, naskytnou-li se jí dobré příležitosti. ()

Reklama

Atewi 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že půjde o ten typ filmu, kde jsou deti chytřejší a uvědomělejší, než jejich rodiče/leckteří dospělí. Byla jsem příjemně překvapena a osud Howieho se mě upřímně dotkl, ač jsem to mohla tušit už daleko dříve, než byl explicitně vyřčen. 7/10 PS: Klobouk dolů před hereckými výkony obou hlavních hrdinů. Věřila jsem jim to :) ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Mno lehčí podobnost s Až vyjde měsíc čistě náhodná? .. SPOILER .. proč musí být vždy bez rodičů kluk? Ještěže jsem zažil tábory za komárů a tam byly tyto věci limitovány akorát tak na přebírání zásilek a to platilo pro všechny, tak bych tomu šikana moc neříkal! A v tomto filmu jim to dokonce i přes zákaz vedoucího tiše podporovali a ihstruktoři to schvalovali. :-( Film povedený, no nic nového. Pár dojímavých scén se najde. Ale takovýto příběh by měli hodnotit hlavně děti s jedním rodičem, či děti v pěstounské péči, jestli byly někdy na táboře v podobné situaci, nebo se s tím setkaly. Docela se děsím představy, že by se to mohlo v ČR dnes blížit podobnému scénáři. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně slušný rodinný film, který mě nadmíru pobavil. Už se nebojím umí vytvořit soucitnou, napínavou i zábavnou atmosféru. Velmi podobné snímku Až vyjde měsíc, kdy děti (dva otloukánci) chlapec a dívka už nechtějí být terorizováni svým okolím a raději uprchnou. Uprchnou do světa, kde jsou sami svými pány a mohou zažít konečně i nějaké to dobrodružství. Dávám jasné čtyři hvězdy ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama