Reklama

Reklama

Příběh chlapce a dívky, kteří se rozhodnou uprchnout z letního tábora poté, co byli podrobeni šikaně a krutému žertu svých vrstevníků. Oba uprchlíci posilují během třídenního dobrodružství vlastní sebedůvěru i vzájemné přátelství. Režisér D.J.Caruso zfilmoval cenami ověnčený román pro mladé z pera Brocka Colea s původním názvem „The Goats". Příběh pojednává o jedenáctiletém chlapci a dvanáctileté dívce, kteří jsou svými vrstevníky vyloučeni z kolektivu letního tábora, jehož se účastní. Oba outsideři se brzy stanou obětí špatného vtipu. Než aby se však vrátili zpátky do tábora a čelili tak dalšímu ponížení, rozhodnou se společně utéct. A jak se na svém putování pomalu přibližují vidině lepších zítřků, vzniká mezi nimi vzájemné pouto, které jim pomáhá překonat nepřízeň osudu a poznat sebe samé. (HBO Europe)

(více)

Recenze (41)

freddy 

všechny recenze uživatele

Kamarádství občas člověk najde ve chvíli, kdy to nejméně čeká, a jedno takové předem neočekávané kamarádství naleznou dva hlavní hrdinové i v tomto filmu. Poté, co byli svými vrstevníky odvezeni jedenáctiletý Howie a dvanáctiletá Grace na ostrov kilometr od tábora a zde ponecháni na celou noc bez ošacení, rozhodnou se z ostrova uplavat, do tábora se nevrátit a užít si trochu té svobody bez posměšků, narážek a vyloučení z kolektivu. Film není ničím jiným než milým malým rodinným filmem, jenž v sobě skýtá kromě dramatu i jistou naději v lepší zítřky a jenž vlastně divákovi servíruje několik otázek, ale na tyto otázky si musí každý divák přijít a hlavně si je zodpovědět sám. Co se týče děje, ten zde téměř žádný nebyl, prostě se jednalo jen o bezcílné toulání dvou dětských outsiderů s cílem nenechat se chytit a nenechat se odvézt zpět do tábora, kde by se opět stali outsidery. Vlastně film nebyl nikterak originální, ale přesto byl milý, přesto byl poučný, a přesto dokázal zaujmout alespoň natolik, že jsem se u něj téměř nenudil. Tím si ode mne film vysloužil lepší tři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dýdžej Karůzo snad natočil už cokoliv. Kriminálku, komedii, sci-fi a teď se pustil do rodinného drama. Při sledování jsem měl takový ten pocit, jako když si zapnu už zaniklou televizi Hallmark a sleduju jakýs takýs rodinný příběh. Až na to, že v tomhle rozdílu je právě režisér rozhodně bod, který by měl zajistit solidní podívanou. Tenhle pocit se pak ale stejně nevytratil, nicméně musím uznat, že na zamyšlení to rozhodně stálo. Vlastně marně přemýšlím, kdy jsem naposled viděl rodino-filozofické drama. Co se týče samotných hlavních herců, chvíli mi trvalo, než jsem si na ně zvykl, ale pak jsem si uvědomil, jak stačí málo, aby kdokoliv v rodině dítěti nenávratně zničil jeho dětství, a vcelku rychle jsem se do jejich situace dostal. Hodně citlivý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie na tému šikany. Cesta dvoch outsiderov medzi deckami za vlastným šťastím a objavením svojho Ja. Na rodinnú pohodu ako stvorené. Nadpriemer. 75/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pohľad na detskú šikanu. Tú reálnu, nie vymyslenú šikanu Čaputovej syna, ktorá aktuálne prebieha médiami. Škoda ale, že nie je ukázané viac. Reálnej šikany nie je veľa, väčšina filmu je o úteku a cestovaní detskej dvojice. Mohlo to byť silnejšie a menej romantické. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Podle mě velmi povedený filmeček o dětských hrdinech. Velmi dobře zvolená hudba, neokoukané tváře, jasně směřovaná myšlenka, citlivě natočené bez nějakých zbytečných extrémů....Jen škoda, že v závěru tam trochu toho klišé uvidíme (viz ty fotky v obálce), ale nevidím důvod, proč takový nepustit dětem, aby se nebály. 75% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Kdo má dětské romantice otevřené srdce, toho to pohltí. Je to citlivý, dobrodružný a zatraceně krásný (ale v žádným případě slaďárna). I když v podobném duchu sice stále vede Culkin a Chlumsky s Mojí první láskou. Potěšilo. Moc. 7.5/10 ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý snímek. Téma mi bylo docela blízké. Připomělo mi to důvod, proč jsem nikdy nechtěla jet na tábor. Vždycky jsem měla obavy, že nezapadnu. A tenhle film toto téma přesně vystihl. Začátek byl trochu drsný, ale pak jsem se i chvílema smála. A na konci mě to samozřejmě dojalo, že i slza ukápla. Výběr dětských herců se mi moc líbil a filmová hudba k tomu všemu krásně sedla. 80%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o dvoch deťoch ktoré nezapadli do kolektívu a obľúbené deti ich nechajú nahých na pláži a oni sa rozhodnú utiecť.To ešte netušia aké dobrodružstvo na nich čaká.Lebo z tichého chalana sa začína stávať sebavedomí a odhodlaný mladý muž a z malého škaredého káčatka mladá slečna,ktorá aj keď sa všetkého bojí hravo to prekoná,keď vie že ma pri sebe niekoho na koho sa može spoľahnúť.A hlavne chcú ukázať všetkým ale hlavne aj sebe že už s nimi nemožu počítat ako s outsidermi.Žral som tento príbeh,lebo som s nimi celkom súcitil a prial som si aby to dobre všetko dopadlo a dopadlo.Režiser Caruso mi naservíroval rodinnú drámu s veľmi dobrým príbehom a s vynikajúcou a sympatickou hlavnou detskou dvojicou Ch.Cantenbury-A.Basso boli fakt dobrý.Niektoré filmy sú veľmi podceňované a slabo hodnotené aj keď majú vyšší potenciál a myslím si že aj tento patrí do tej kategórie,tak dávam plný počet. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Standing Up je u mna kvalitativne tak na urovni Disturbie. proste dve decka sa rozhodli utiect z tabora a divak moze sledovat ich osudy. Pritom od dospelych staci niekedy malo aby sa mladym ludom znicil zivot : 70 % ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobných chyb které by se ve běžném životě asi nepřihodily, jde o docela slušný a podařený film. Námět je určitě mnohem lepší, diskutabilní a přitažlivější, než záplava bezduchých snímků, ve kterých stále teče krev. Caruso už po několikáté překvapil. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Milé i roztomilo pekné s poukázaním na citlivý detský svet, ktorý sa dá ľahko rozbiť, ale o to ťažšie nanovo poskladať. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Dvě děti týrané na školním táboře, zaneprázdnění rodiče, vývoj hlavních dětských hrdinů z nul na samostatné a silné jedince, tohle přesně je Standing Up. Obsahuje vše, co od rodinného dramatu čekáte. Ani na chvíli vás ničím nepřekvapí, ale to neznamená, že nedokáže zaujmout. Velkým plusem je ústřední sympatická dvojice Chandler Canterbury a Annalise Basso. Oba slušně táhnou film, i když si dokážu představit, že přes ty slzy dokáží být někomu otravní. Nic to nemění na faktu, že si se svými rolemi poradili dobře a dospělí spíše sekundují, včetně Radh Mitchell a nečekaně Vala Kilmera. Kdo by řekl, že tenhle obtloustlý chlapík se zkaženým chrupem hrál dříve Batmana. http://soundtracky-recenze.blogspot.cz/2013/09/standing-up-2013-brian-tyler.html ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Šikana na táboře jako spouštěč dalších nečekaných událostí. Takové malé dobrodružné drama, které není nějak špatné, ale v rámci žánru prostě visí spíš v tom průměru. 6/10 ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Malé dobrodružné rodinné drama o chlapci a dívce, kteří kvůli šikaně musí utéci z dětského tábora a být si sami sobě oporou. Jednoduché, roztomilé... 65 % ()

Reklama

Reklama