Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (710)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pravá láska už dokáže nejen ztopořit homoupíra a rozčvachtat mimozemskou tasemnici, ale nově i zastavit nekrózu a rozpohybovat rigor mortis! A tak se odpudivý zombí hošík zamiluje do své večeře a já jen čekal, kdy ji začne torpédovat svým hnijícím egem a zanechá v ní při troše fantazie i kus sebe. Nezačal, a tak tu máme další MTV červenou knihovnu jako vystřiženou z péra paní Majerové, které ovšem nelze upřít pár originálních vychytávek a trochu opravdové nadsázky, jež ji kapku povytáhly z úplného dna žumpy. Ale i tak se děsím, co ještě bude schopen nějaký "inventivní" autor v novodobé pubertální eufórii zamilovávání se do hororových potvor vyplodit! Například jsme tu ještě neměli šukání fešáckého ducha poďobanou, otylou blondýnou nebo milostný kosočtverec náctiletého lůzra, víly Zuběnky, citově vyprahlého Leprechauna a Vetřelčí matky!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je potěšující vidět romantickou komedii, jejíž protagonista má důvod k tomu, aby se choval jako po lobotomii. Tím je ale větší část pozitiv k Levinovu filmu vyčerpána. Vytěžování sebe-referenčního potenciálu skutečnosti, že je na zombie subžánr nahlíženo zvnitřku, je nejsoustavnější během úvodních titulků. Dále už jde o nejstandardnější romcom, jen občas rozjasněnou parodickým zábleskem. Hlavní a jediný ozvláštňující nápad je namísto rozvíjení postupně vytěsňován, od cynismus se přechází k patosu. Mrtví a neklidní stále mohli být zábavnou jednohubkou, kdyby se nesnažili jít vstříc jak EMO divákům (jsem zombie, nikdo mě nemá rád, ale má duše trpí), tak nerdům, jimž ale nenabízejí dost popkulturních narážek, dost důkazů, že to celé vlastně nemyslí moc vážně. Film je v řadě momentů naopak vážný až nepatřičně a nesmyslně od nás žádá emocionální odezvu, značně problematizovanou faktem, že chlapec nemá mozek (nebo se tak alespoň chová) a dívka charisma (ani nic jiného, co by ji odlišovalo od zástupu jiných hrdinek romantických komedií). Jednou bych rád viděl odvážnější zpracování téhož námětu, které nezvolí cestu křečovitého polidšťování a plně zužitkuje potenciál paralely mezi chováním zombies a dnešních plantážníků se srovnatelně akutním nedostatkem životního elánu. 50% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Terzeus ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Věřil jsem, že Jonathan Levine dokáže z daného námětu vytřískat něco mnohem lepšího a vkusnějšího než Twilight, což se taky stalo, přesto mám z Warm Bodies poněkud rozpačité dojmy. V jednotlivostech je film velmi sympaticky cynický (způsob, jakým R "pozná" Julii prostřednictvím cizích vzpomínek), jindy zas zábavný a sebeuvědomělý (fór s Pretty Woman songem), ale celek se prostě topí v hodně neujasněných pravidlech. Když se nad tím člověk začne zamýšlet, nedává to zrovna mnoho smyslu. V "romantické fantasy komedii" (nevím, jakou jinou škatulkou snímek přiblížit) se to odpustit asi dá, u mne osobně ale rozpaky přetrvávají. Že hned od začátku nepřipomíná hlavní zombie postava (kvůli voice-over monologům) pudově jednající mrtvolu, ale spíše zpomaleného introverta, mi do celkové koncepce snímku prostě nepasovalo. Jako nenáročná jednohubka OK. 6/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromne milá, originálna a nevtieravo vtipná apokalyptická variácia na príbeh o Júlii a R-ovi. Zároveň to v správnych okamihoch dokáže byť napínavé či dojímavé. A vďaka sympatickým hercom bez problémov funguje aj ústredná romanca. Samozrejme, logiku v tom darmo hľadať, ale ako rozprávka o tom, že láska premôže aj zombie epidémiu... výborné! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $66,380,662Tržby Celosvetovo $116,980,662Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,516,381 //počet predaných kusov 160,855Tržby za predaj DVD v USA $9,236,503 //počet predaných kusov 407,016║ Haluška! Teda Zombíci nevyčerpali svoj potenciál, ľahká príjemná oddychovka, ktorá má svoje nenútené tempo, akciu, ľahkosť, napätie, nadmieru zvládnutý projekt, kde poteší aj dobre vytipované obsadenie, počnúc objavom roka 2013 v mladíkovi Nicholas Hoult,... tento počin si dáva novodobé teenegerské romace na raňajky. /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já to polidšťování zombíků prostě nemám rád. Sice to pochází od praotce Romera, který své zombíky také rozvíjí, ale v tomto filmu už to přesáhlo hranici dobrého vkusu. Zombíci tu jsou vlastně ukecaní dobráci, a tak si tvůrci museli pomoci jakýmisi nechutně digitálnímy kostrouny, aby vůbec bylo s kým bojovat. Natočené to ale není špatně a ty přelety kamer ze shora vypadají fakt cool. Hudba je taky dobrá takže ten film nejde úplně nemít rád, i když bych chtěl. A ta "romantika" je fakt jalová. Hrdinové mi byli úplně u prdele a jejich osud mě nezajímal. Pokud hledáte zombie romanci, pusťte si raději geniálního Fida. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,009 // Otvárací Víkend USA: $20,353,967 // ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tvl, i zombie si umí najít partnera? Co já dělám blbě? :D Každopádně tahle zombie story je tak ujetá, že si ji musí kde kdo zamilovat :o) Já se teď musím při vzpomínce na pár scén pořád usmívat :o) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedena a originalni zombie komedie. Clovek musi teda prekousnout fakt, ze se to vsechno zacne dit, protoze se hlavni zombie hrdina zamiluje a hlavne se prenest pres to, ze tady dokazou zombici i mluvit a delat nejaky ukony, coz me, kterymu vadi i sprintujici zombici, delalo trochu problem. Jinak se film misty silne vlece a jsou tu pasaze, kde se nic moc nedeje. Ale na druhou stranu, vetsinu casu je film milej, sem tam vtipnej, sem tam nejaka akcnejsi hororovejsi scenka a hlavni hrdinove jsou sympataci. Takze na jedno skouknuti naprosto bezproblemovy. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zombie romanťárna poplatná dnešním teenkám, kterým zvlhnou jejich zákonem chráněné panenské pipiny už jen z mezidruhové romantiky ve stylu upírského gaye a sentimentální nerozhodné děvky, pravidelně si dopřávající animal sex s vlkem. Tento film je ale inteligentní, občas vtipný a ač obsahuje směšné poselství, přesto ho má. Hoult na rozdíl od Parkinsona umí uvěřitelně zahrát opudrovanou mrtvolu a Palmer byla půvabná i bez make-upu, ne jako ta orbitková píča s ochrnutým ksichtem, která musí hulit péra režisérům, aby si vůbec v něčem mohla zahrát hlavní roli. Ortodoxní fanoušci zombie apokalypsy mohou s klidem utřít nadrženou slinu a jít si ho raději vyhonit, milovníci hororu se ani nemusí namáhat se stahováním. Film je srdíčková záležitost o jehož hlavní pointě už vše dostatečně vypověděl poster, jenže na rozdíl od výmazního Twilightu se na něj dá koukat a inteligentní divák po zhlédnutí závěrečných titulků neztratí 20% svého inteligenčního kvocientu. A pokud již zmiňované teenky uvidí, že zašukat se dá i s mrtvolou = vzhled vždy není to nejdůležitější, proč ne, ježišmarja! 70% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Však věčně bude jímat srdce znova puls Juliin a nemrtvost Romeova... Sympatický snímek tisíckrát lepší Twilight soplu, opomenu-li fakt, že tisíckrát nula je pořád nula, nicméně se ke svému cíli řítí příliš přímočarou dálnicí, zatímco by udělal mnohem lépe, kdyby dálniční známku narval producentům do krku a povozil nás okreskami. Milé a vtipné momenty mu to neubírá, ale jak jsem v šestnácti řekla mámě, když prohodila, že Mirek je fajn kluk a zasloužil by si šanci: "Tiramisu je taky fajn a do postele mi ho necpeš." ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu by mělo být upozornění, že při filmu divák nesmí používat mozek. Jinak vítejte ve světě, kde emo virus zamořil celý svět a zachrání ho jen antidepresiva Julka. Pěkná parodie, která mi občas přišla, že to myslí vážně (škoda). Ve více lidech, rozjaření, si to užijete. Sami v ponurém pokoji asi ne. Během filmu dochází k častým představám, že hlavnímu hrdinovi něco uhnije. Slabší 3*. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri nelútostnom útoku Zombies sa odohrá zvláštna udalosť, keď jeden z nakazených zachráni živé dievča. To sa ocitne vo svete za stenou, ktorú ludia postavili, aby sa pred nemŕtvymi chránili, a skamarátenie sa s jej únoscom je jedinou cestou k záchrane. Zdá sa, že jej prítomnosť kamaráta bez života deň za dňom mení a začína sa pomalá revolúcia, ktorá môže dva znepriatelené tábory spojiť. - Warm Bodies bol tiež jedným z dôvodov, prečo si chcem tento rok niektoré horory pozrieť po dlhej dobe znova, pretože moje hodnotenie sa mi zdalo trochu prehnané. Má to síce neopozeraný dej plný zaujímavých nápadov, ktorým sa tento viacmenej jednotvárny hororový subžáner tvorcovia snažili zobraziť z trochu inej perspektívy, ale celkovo mi to po druhom pozretí pripadalo velmi nepríjemne presladené a miestami príliš romantické zrovna na úkor hororu. Tie digitálne potvory na výslednom dojme tiež velmi nepridajú. Záver sa ale podaril a myšlienky ku ktorým to smerovalo sa mi páčili, takže vôbec nelutujem, že som sa k tomu vrátil. To hodnotenie ale musí ísť trochu nižšie. + Patrick Sabongui + herečka z Wolf Creek a Lights Out + herec z The Shortcut + herečka z Viral + 2 herci z Mother! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Do you feel... it?" Zajímavé zjištění, první věc, která mě ve filmu rozplakala, nebyla všehomoucí láska, ale síla bezpodmínečného přátelství mezi Romeem a Mercutiem. Ale slziček potom samozřejmě přišlo mnoho a mnoho. Film o tom, jak se lidstvo znovu učí být lidské? Je to sice odvyprávěno tak, aby to i zombík pochopil, takže do deníčku si to zakládat nebudu a srdíčko tomu taky neodevzdám, ale je hezké vidět, že se někdo snaží. Je to hezké. A teď území SPOILERŮ: Když se pustím do úvah, jak bych ten příběh napsala já, tak v mé verzi by postupně ožíval a stával se zase člověkem, ale čím víc by byl živý, tím víc by mu krvácela ta rána nožem, kterou mu Julie udělala, když se poprvé potkali, a jakmile by se znovu stal opravdovým celým člověkem, tak by jí vykrvácel v náručí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě není špatný. Je velmi pěkně natočen, sotva můj odporný zrak našel nějakou tu chybku nebo něco, co by mi způsobilo strabizmus. Vážně ne. Dokonce ani nenudí, je vtipný, napínavý, k zamyšlení, zkrátka všechno, co od kvalitního snímku čekat. Jenže! Jenže je to vlastně taková blbost, že vše vypíchnuté výše přijde vniveč, když musíte spolykat tak příšerné téma, jakým je romantická verze nějakého Romerova přitepleného protějšku. Jestli to říkám moc složitě, stačí mi napsat do pošty. Ehm, film si ze zombie vlastně ani neutahuje, on je prostě uráží. Je sice fajn, že zombie - mrtví živý - do tohoto stavu uvedeni nějakým virem, začnou se najednou uzdravovat, ale je to navlečeno na tak romantickou nit, že to skoro bylo nekoukatelné. A je to škoda, protože svou uvěřitelnou atmosféru to zprvu mělo. A nezachránil to ani John "Gucci" Malkovich. Jedinou technickou poznámku bych ale nakonec měl. Kostíci byli trikově velmi špatní! Navíc připomínali Burtonovy Marťany. Zlatej Zombieland, přátelé. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak aj z toho musím mať originál. Je fakt málo takto natočených filmov ktoré majú všetko , čo Mi vo filmoch podobného razenia chýba. Paráda. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Levine má rezervy v akci a tentokrát mu to sem tam drhne i jako vypravěči. Ale srdíčko tam prostě zase je, stejně jako milej sociální přesah. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Levine / Predloha: Isaac Marion | Hudba: Marco Beltrami, Buck Sanders | Produkcia: David Hoberman, Todd Lieberman, Bruna Papandrea | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: Mandeville Films | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 116,959,959 $ || Komerčný úspech tohoto blábolu len zase ukazuje, že ľudia si najviac potrpia na debiliny. Fakt podarený kus na jedno videnie, ktoré si dalo žáner na večeru a sevíruje s nadhľadom zábavný potenciál Zombie filmov s inou príchuťou. Keby boli tý kostlivci spracovaný inak, mohlo to byť omnoho vyššie. 70% | Blu-Ray, HU DTS | ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Warm Bodies přináší svěží závan do Zombie žánru v podobě, sice tuctově vystavěné (ne)tradiční romantiky, ale jinak coby příspěvku do žánru, velmi originálního a dosud nikde prezentovaného příběhu. Nicholas Hoult se po letištních prostranstvích, slovy Bohuše Stejskala, "plůží, jak nějaká lemra":), přístřeší mu skýtá přepychově upravený "byteček" v podobě letounu Concord a poslouchá desky Joni Mitchell a Guns N' Roses. Žije stereotypním životem, v němž je každý den stejně bezvýznamný a šedý, jako ten předchozí. Svou existenci a prázdný čas vyplňuje pravidelnými "konverzacemi" se svým jediným přítelem. A tak šel den za dnem. Dokud nepotkal krásné stvoření v podobě blonďaté Kristen Stewart, tato však dokáže mít ústa i zavřená:) Mezi jasné klady snímku patří obsazení, kromě Nicka Houlta a Teresy Palmer je parádní i Rob Corddry, coby věrný kámoš, či John Malkovich. Rovněž soundtrack je vytříbený a nadupaný parádními songy. Scénář je obohacen o příjemný, nevtíravý humor a vtipné hlášky. Jak tak film postupoval kupředu, přála jsem těm dvěma, aby spolu mohli zůstat na věky:) Bylo natočeno již nespočetně mnoho Zombie filmů, ale tento, snad jako jediný, přichází s lékem na vyléčení všech nakažených. A je to tak prosté, jednoduché, ale až příliš idealistické na to, aby se to mohlo stát. V jiných filmech rozhodně. Ale ne v tomto:) "To rande se nějak nedaří, chci znovu umřít." :) ()

Reklama

Reklama