Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy nás nic nerozdělí… Princ (P. Kostka) se spřátelil se synem ševce, Petrem (E. Cupák). Přísahají si věrné přátelství, které je stvrzeno princovým darem Petrovi, prstenem po nebožce matce. Králův rádce (K. Urbánek) varuje krále (O. Velen), aby synovi zakázal přátelit se s chudým chlapcem, který z něj vylákal drahý prsten. Na jeho radu král Petra z království vyžene. Jenže princ utíká z rodného zámku Petra hledat. Za bouřlivé noci najde útočiště na tajemném hradě, kde čaroděj vězní půvabnou princeznu (L. Švormová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková malá pohádka se skromnou výpravou, přesto v ní jistý půvab a kouzlo spatřuji, zejména co se týče hereckého obsazení, dívat se na mladého Eduarda Cupáka a Petra Kostku mohu kdykoli, no a příběh o pevném přátelském poutu a věrnosti se mi rovněž zamlouval. Princezna potěšila svou krásou, melodickým hlasem a dobrým srdcem, takže ano, velmi pěkná záležitost.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka v prostých nicméně osobitých kulisách. 1) Bisexuální princ Jaromír (37letý Eduard Cupák) se zamiluje do ševcovského syna Petra (31letý Petr Kostka). Na důkaz své lásky mu daruje drahocenný prsten. Král sleduje jeho počínání s nevolí a rád poslechne zlovolnou radu homofobního rádce. Petr, vyhnaný ze zámku, odchází se zlomeným srdcem. Když princ zjistí, co otec udělal, vydá se svého přítele hledat. Po cestě mimochodem vysvobodí princeznu ze spárů žárlivého čaroděje a najde i Petra. Oba si vysvětlí, co se stalo a potvrdí své city._____ Jak už to tak v heterosexuálních pohádkách chodí, princ dá přednost dynastické povinnosti a rozhodne se zachráněnou dívku pojmout za ženu. Ušlechtilá snaha přítele Petra o záchranu princezny zůstává nepochopena a Petr zkamení._____ Vysvobozená a nyní již i provdaná princezna přiměje svého chotě, aby se vydal na cestu sejmout z Petra prokletí. Princ tak učiní, přestože cena za Petrovo vysvobození je vysoká - všechen majetek a zámek. Věrná homosexuální láska nakonec vítězí a princ odchází s Petrem v dál._____ Po zásahu cenzorů byl konec pohádky změněn. Princ je odměněn za svou šlechetnost, svůj majetek naopak rozmnoží. Petr dostane za odměnu za věrné služby nový verpánek. Nový král pak s královnou vládnou moudře a spravedlivě až do smrti. 2) Běž a připrav teplý nápoj. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nepříliš skrytě homosexuální princ na svém putování za svým zneuznaným přítelem dojde poznání, že stejně dobré jako kluci jsou vdolky a holky. Tak se na scéně objeví princezna a dilema, zda vítr vane tam, kde má princ plášť. Upřímně řečeno, ačkoli v pohádce jsou dobří herci a tomu odpovídající herecké výkony, její poselství jsem úplně nepochopila. Chtěla snad seznámit děti s existencí švédské trojky? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je sice poněkud divné, že syn ševce učí prince jezdit na koni a střílet, čekal bych to spíše naopak. Ale pohádkám se určitá autorská licence dá přiznat, když zároveň nabídnou příběh prokazující sílu přátelství a odhodlání. Jo, dosud jsem nevěděl, že dokonce i "Angelika" Libuše Švormová má za sebou nějakou tu princeznovskou roli. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Velmi chudičká výprava i na to, že se jedná o kulisovku, zejména ty podivně rostlé stromy ruší oko divákovo (troufla bych si říct, že pohádková krajina je tak hnusná, jako kdybych ji namalovala já) je vyvážena hereckými výkony i samotným vzhledem protagonistů. Princovatý hezký princ, statečný oddaný přítel a princeznovská princezna, která má navíc hlas jako Angelika. To samo o sobě by stačilo, tady je navíc roztomilý loutkový pták. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama