Reklama

Reklama

Rick Dale opravuje staré věci, nejlépe když vypadají jako hromada šrotu. Spolupracuje přitom s Rickem Harrisonem, který má v Las Vegas zastavárnu. Nejzajímavější kousky vždycky Rickovi přiveze a čeká, že je opraví tak, aby je mohl prodat s co největším ziskem. (TV Nova)

Recenze (17)

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Super seriál o oprave a reštaurácii starých vecí. Všetci účinkujúci sú sympatický a ani po viacerých dieloch nelezú človeku na nervy dokonca aj blbeček Brettly. Dokonca sa mi páči že narozdiel od iných USA sračiek tu nedávajú extrémny dôraz na bezpečnosť, príde mi to takto realnejšie. Plus veľa komických prvkov a zaujímavých faktov. Jediné čo mi tu chýba je žeby mohli viac opisovať pracovné postupy a trochu viac informácii o cenách. Nemám predstavu o cenových pomeroch v USA ale po videní dielu kde opravovali ČZ scooter z Československa mám pocit že sú trocha drahý inak 80 % ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Seriál navazující na jiný seroš kanálu History Chanel ("Pawn Stars"). Spolupracovník zastavárny Gold & Silver Pawn Shop Rick Dale ukazuje celou šíři svojí pracovní činnosti, ne jen opravu věcí pro tuto zastavárnu. Tenhle chlápek a jeho dílna je schopný restaurovat prakticky cokoli. Zajímavé, celkem poučné a dokonce i zábavné. 80 %. ()

Reklama

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál, ve kterém se objevují docela zajímavé věci a který není stavěný na tom, že se tam 10 minut ze 30min dílu někdo s někým hádá, kdo má větší ego, což se bohužel u amerických pořadů stává velmi často. Jinak musím souhlasit s Big Bearem, že některé restaurování mě dost děsí. Zničí patinu, historický text nahradí novým textem na vybroušeném a přelakovaném povrchu a pak tvrdí, že je to stále starožitnost i když je tam třeba polovina věcí předělaných ()

mover 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Mistry zastavárny, rád zajde "o dům dál" do dílny Ricka Dalea. Bez něj by to ostatně nemělo šťávu. Občas se tu objeví i slavní "zastavárníci" a jiné postavy, člověk přičuchne ke klasickým auťákům a dalším vzácným kouskům. Stejně tak doporučuju i Counting Cars obdobné provenience. Negativum je, že až často se restaurátoři nějak nechají unést a historický exponát za každou cenu překopou; co bylo černé, musí být bílé, použít jiné materiály než se dochovaly; z veteránu udělat tuzing atd. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Další pořad z rodiny History Channel, kde světlo světa spatřují zaprášené věci dní minulých, tentokrát ale ze samé podstaty pořadu bez příchuti hazardu, poker-face smlouvání o každý dolar a vzrušení z vidiny horentních zisků bez hrábnutí prackou, které jeho bráškům ze zastavárny nebo dvojici starožitníků v dodávce dávají trochu navrch. Kontrast lesku a omšelosti restaurovaných objektů pak celý formát nezachrání, rodinné handrkování mezi zdmi dílny pak už vůbec ne a z pořadu zbývá jen ryze odpočinková záležitost na druhé koleji. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Velká část automatů, které Rick Dale opravuje, vyžaduje ke spuštění nebo vydání zboží „niklák“. Niklák je pěticentová mince a jelikož čtvrtinu mince tvoří kov nikl, vzniklo toto hovorové označení. (sator)
  • Ve 22. epizodě 2. série s názvem Missile Impossible se objeví skútr ČZ 175/501 Čezeta, zvaný Prase. Rick Dale se spolu se zákazníkem jeho tvaru smějí. Ve finále ale skútr vypadá jako nový a oba ho obdivují. (Gyl)
  • V 11. epizodě 4. série s názvem Billy Joel: A Matter of Rust je možno spatřit rádio Zenith Tube 702434, Model 1005 s empírovým designem z roku 1938. Americká společnost Zenith Radio Company byla formálně založena v roce 1923. (sator)

Reklama

Reklama