Reklama

Reklama

Svatební byznys

(TV film)
  • Francie Wedding Business, the
Francie, 2009, 49 min

Obsahy(1)

Přání snoubenců jsou různá. Někomu se zalíbí svatba pod tropickým sluncem, uprostřed písečné pláže na Seychelách, bez rodiny a hostů, jen se svým vyvoleným. Komu není blízká tato forma exotického obřadu na souostroví, může setrvat na pevnině a vydat se na romantickou cestu do Paříže. Kdo vyhledává luxus s pořádnou dávkou svatební elegance, vše vytoužené nalezne v Monaku. Svatba na Azurovém pobřeží slibuje naplnění nejednoho snu. Pragmatičtější povahy se vydají na Kypr. Po vzoru Las Vegas tamní zákony umožňují turistům vzít se za pět minut, stačí ráno dorazit a odpoledne už cestovat zpět. Ostrov svateb ve Středozemním moři je tak mnohdy jedinou možností pro tisíce párů například z Izraele nebo Libanonu, pro které jsou civilní sňatky doma nerealizovatelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument řekne přibližně toto: "Jsou lidé, kteří se berou mimo svou zem, někteří komorně a sami, někteří si přivezou příbuzenstvo, někteří na Seychelách, někdo ve Francii, Monaku, nebo na Kypru". Toť vše, nic víc, snad až na žalostně malou porci minut o fingovaných svatbách a to je žalostně málo, navíc absolutně bez kladení důrazu na onen samotný byznys, z kterého zazní tak maximálně pár finálních cifer. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ZA VEĽA AJ ZA MÁLO* Čakal som od dokumentu niečo viac, než len prierez rôznymi druhmi svadieb. Jeho názov moje predstavy skôr ťahal smerom k podvodom a zneužitiam, ktoré by v tejto oblasti mohli existovať. O svadbách to teda je, ale o "biznise" už o niečo menej. Skutočne zaujímavou sa preto pre mňa stáva len časť o svadbách na Cypre, kde tamojší systém umožňuje zosobášiť prakticky kohokoľvek za rekordne krátky čas, čo je predurčené na zneužitie najmä ľuďmi mimo Európsku úniu, a to vo forme sobášu s Európanom, čím automaticky získavajú občianstvo, ktoré im umožňuje pohybovať sa po krajinách Európy voľne. Verdikt v 1 vete: Sobáše v rôznych kútoch sveta, za rôzny čas a za rôznu sumu. 02.01.12 ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nádherné lokality. Inak z tých ľudí by ma piclo. Všetko malomeštiaci, zbohatlíci a zapredanci. A takým patrí svet.. ()

Reklama

Reklama