Reklama

Reklama

Kde je láska, je i žárlivost

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Komická opera buffa pro čtyři hlasy od Giuseppe Scarlattiho /Dove e amore e gelosia/ ze zámeckého barokního divadla Státního hradu a zámku Český Krumlov. Libreto Marco Coltellini. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Kali4 

všechny recenze uživatele

Fantastická záležitost. (Obzvlášť mne potěšila Kateřina Kněžíková a její dobová variace na téma „ach, ty dnešní ženy“. Tato mladá operní diva má úžasný cit pro komické vedlejší role, podobně řádí například jako Despina v Cosí fan tutte či Blonde v Únosu ze serailu.) Něco jako tato opera buffa se skutečně jen tak nevidí a ještě dlouho neuvidí, scéna barokního divadla byla skutečně úžasná a pro mne osobně srovnatelná pouze s novým, česko-francouzským nastudováním taktéž barokního Rinalda, kde se silné a dlouhé árie odehrávaly na scéně s barokními kulisami a ve světle svíček. Toto Scarlattiho krátké dílko vřele doporučuji všem, ať už náruživým operním fandům, nebo obyčejným, opery neznalým divákům. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Operní lahůdka se skvělými zpěváky, dávající možnost vidět unikátní krumlovské divadlo „v akci“. Doporučuji shlédnout i dokument, týkající se příprav inscenace a historického pozadí divadla v Krumlově a Scarlattiho opery. ()

Repulsion 

všechny recenze uživatele

Doslova a do písmene za málo peněz spousta muziky. Je to dozajista dáno i charakterem hry, která je dějově natolik jednoduchá, že záznam divadelního představení bohatě postačuje. Dobře obsazené a s chutí zazpívané i zahrané. Naprostá spokojenost. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Komická opera buffa pro čtyři hlasy od Giuseppe Scarlattiho /Dove e amore e gelosia/ ze zámeckého barokního divadla Státního hradu a zámku Český Krumlov. Libreto Marco Coltellini. Hrají a zpívají: K. Kněžíková, L. Máčiková, J. Březina, A. Briscein, B. Klepl a T. Kupcová. Hraje Schwarzenberský dvorní orchestr, dirigent V. Spurný. Kamera J. Malíř. Režie O. Havelka (V italském znění s titulky) ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Komická opera měla v barokním divadle Krumlovského zámku premiéru v červenci roku 1768.. Novodobá premiéra proběhla 9. září 2011.. Operu Dove é amore é gelosia zkomponoval Giuseppe Scarlatti na libreto Marka Coltelliniho.. Současnou podobu ji dal Ondřej Havelka.. Na závěr bych chtěl dodat : I když opery nejsou mojím šálkem, tak toto dílo se velmi vydařilo.. ()

Reklama

Reklama