Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota: Invaze

  • Japonsko Starship Troopers: Invasion (více)
Trailer 1

Vojenská základna Fort Casey, která se nachází ve vesmíru daleko od Země, je přepadena obrovskými vesmírnými brouky. Vesmírná loď Alesia vyšle na Fort Casey mobilní vojáky, kteří mají za úkol pokusit se brouky pozabíjet. Podaří se jim zmocnit se základny a zachránit přeživší? (TV Nova)

Recenze (119)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aramaki a jeho tým stále umí - a díky technologickému pokroku umí stále lépe;) Bohužel to ale platí jen o vizuální stránce čehokoliv, protože jak Appleseedy (respektive hlavně dvojka), tak Invasion neoplývají nijak pozoruhodným scénářem - dokonce bych se nebál říct, že to, čeho se nám dostalo nyní, by se bez zde přítomného natahování vešlo do dvou epizod Roughnecks/Chronicles. A je to vlastně docela dobré přirovnání, protože Roughnecks byli CGI animovaní, a Homefront Campaign byla o Královně a jejím útoku na Zemi (ačkoliv dokončení seriálu jsme se nedočkali). Ono to není ani tak přirovnání jako obvinění z vykrádání, a to nejenom vlastního univerza Starship Troopers. Zbraně, výstroj a uniformy Flotily podezřele evokují Killzone, design Královny zase zjevně odkazuje na Mass Effect 2 (Collector General, I presume...?). Nebýt fanoušek Starship Troopers, a nezajímat mě, jak tentokrát skončí osudy Rica, Ibanezové a Jenkinse, ztratil bych zájem o zápletku filmu už někdy při druhém probíhání nitrem křižníku John A. Warden. Tuctové postavičky dirigované přesně podle té nejbéčkovější šablony sice jsou působivé na pohled (ne, nemyslel jsem tím jenom nepřirozené poprsí Ice Blonde), ale jakmile vám prvním dialogem prozradí svoji příslušnost, na 90% máte jistotu, jak dopadnou. Takže ano, byla to docela zábava a moc dobře se na to dívalo - ale dívalo by se ještě daleko, daleko líp, kdyby někdo proboha konečně najal pořádného scénáristu a poslouchal, co říká. Takhle nemůžu dát víc než 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $193,425▐ Akčný masaker skoro bez prestávky, dojem ale kazia počítačovo chladné tváre, tam sa teda moc animátory nepretrhli, ostatné veci v rámci animácie ušli, ináč to vo viacerých momentoch pripomenie film Votrelci. /40%/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pěkně se na to dívá, hlavně zezačátku. Akce je dost. Ale později je to pořád dokola. Doporučuju domácí kino apod. ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film od Shinji Aramakiho. Má celkom dobrý príbeh o posádke vojnovej lode Federácie, ktorá na ceste z predchádzajúcej akcie dostane naliehavý rozkaz, preskúmať vojnovú loď, ktorá sa odmlčala a na mieste zisťujú, že je zamorená arachnidmi a navyše ovládaná nepriateľom, ktorý má svoje veľké plány. A tak musia urobiť všetko preto, aby prežili a katastrofe zabránili. Spracovanie sa mi páči, síce po slušnej úvodnej akcii ma nasledujúca neakčná dvadsaťminútovka moc nezaujala, má za úlohu hlavne zoznámiť s viacerými postavami, ale až na asi dve výnimky ma ešte v tejto časti nikto moc nezaujal a navyše aj bez tej prebytočnej erotiky by som sa určite obišiel, ale keď sa už posádka nalodí na druhú loď, tak mi to na moje prekvapenie až moc sadlo. Očakával som ten najjednoduchší a najpriamočarejší štýl, pri ktorom budem celý čas len sledovať vojakov, ako budú likvidovať arachnidov, čo sa síce nájde aj tu, ale dejovo je to omnoho zaujímavejšie, postupne pribudne niekoľko výborných prvkov, ktoré to celé veľmi príjemne osviežia, už si ma začali získavať aj postavy a všetko už bolo, ako sa patrí. A navyše ma veľmi príjemne prekvapilo, čo som vôbec nečakal, že tento film nadväzuje na filmovú sériu. Očakával som len nejaký film z univerza Hviezdnej pechoty, ale dej sa venuje akcii, do ktorej sú zapojené všetky tri známe postavy Verhoevenovej jednotky, Takže Johnny Rico, ktorý už je generálom, veliteľka lode Carmen Ibanez a aj vedec Carl Jenkins. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Síce obsahovo je dosť jednoduchá, nesie sa v klasickom duchu, teda skupina vojakov strieľa na skupinu arachnidov, nejaký výnimočnejší moment sa objaví len občas a navyše ma trochu sklamalo aj slabšie zobrazenie devastačných zranení vojakov, jednoducho roztrhaných vojakov je tu málo a ani to moc nie je vidno, ale napriek tomu ma to veľmi bavilo, pretože ten nepríjemný pocit mnohonásobnej presily, kedy často stojí len pár vojakov pred množstvom arachnidov a väčšinou im ostáva len uniknúť na poslednú chvíľu je skvelý. Nadmieru spokojný som aj s postavami, ani som nečakal, že si ma získa až tak moc animovaných postáv, okrem trojice spomínaných napríklad aj hrdina, sniperka a viacerí iní, pričom nikto si nemôže byť istý životom a tak mi niektorých bolo aj ľúto. Čo sa týka vizuálnej stránky, tak môžem len chváliť, je špičková, skvelé prostredie, arachnidy, ktoré ani vo filmoch nepôsobili reálnejšie, perfektné veľkolepé scény z vesmíru, tu nemám čo kritizovať. A potešila ma aj hudba, síce tá totožná s Verhoevenovou verziou sa tu objaví len raz, ale páčila sa mi stále. Som veľmi spokojný, síce na to najlepšie si treba počkať, ale hlavne druhá polovica je výborná. Chválim príbeh, postavy, akciu, vizuál a aj napojenie na filmovú sériu, Sjinji Aramaki rozhodne nesklamal. 78% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svatá trojice nesmrtelných nepřátel brouků se vrací v poněkud krkolomném animovaném provedení. Nic, co bychom neviděli v mnoha podobných mutacích předtím a spíš bych si to chtěl zasmažit na PC, než na to jen apaticky čučet - to není tak úplně ono. Zahraňujou to naštěstí ty krásný CGI kozy všude kolem, jinak už to ale vážně chce další Dead Space. Herní nebo filmovej, whatever. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuhle Hvězdnou pěchotu jsem si krásně užil. Sice bych raději místo brouků viděl vetřelce...co, vetřelce? Ale jistě, stačí si je jen dosadit i s perfektní královnou, která tu Cameronovu kopíruje až nestydatě! Příběh je vcelku prostý, ale ruku na srdce: co je zde nejdůležitější? Přece AKCE! A té si divák užije vrchovatě. Kulky sviští, granáty létají, lasery prořezávají vzduch společně s ostrými zuby řetězových pil, zelené tělní tekutiny brouků stříkají na všechny strany, do toho tryská lidská krev, která se ve stavu beztíže mění na rudé kuličky, výbuchy, oslnivé záblesky, stovky zuřivých brouků a Země v ohrožení. Chvílemi zapomínáte, že sledujete počítačovou animaci, kterou opět připomene sem tam záběr na lidskou tvář. Samozřejmě nesmí chybět trocha svůdné nahoty, jinak má ale válka před flirtováním i láskou přednost. Jako poklona Vetřelcům povedené, jako pokračování válek s brouky důstojné. Celé dobrodružství uzavírá chytlavá vypalovačka od Boom Boom Satellites: Another perfect day...a otevřená vrátka po skončení titulků. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné anim.zpracování, docela jsem se bavil.. ale nic nového!!! Postupně vás střety s tupými vražednými brouky omrzí... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Táto počítačovo animovaná snímka sa drží filmovej jednotky. To znamená, že sa sem tam ukáže nejaká tá kozička a zadnička. Ženské postavy sú tu viac než dobré. Výzbroj je viac ako slušivá a lepšia než v jednotke a je to celkom masaker, teda stále sa tam strieľa. A čo chcieť viac. Napätie, akcie, hlášky, všetko tu je a spolu s plynulým dejom sa jedná o skvelú prehliadku, ktorú však bohužiaľ zhadzujú veľmi opakujúce sa boje. Grafika stojí za výbornú. Príbeh je slušný a dá sa povedať, že aj ďaleko lepší, než u druhého či tretieho snímku. Veľmi sa blíži skôr k pôvodnému, teda celkom tomu prvému, takže v podstate akoby práve na neho nadväzoval. Keby tam bolo viac obnažených ženských tiel, či nejaká tá sex scéna, dalo by to tejto snímke aj ľudskosť a srdce. Takto len priemer. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Starship Troopers: Invasion je niečo ako Star Wars: Clone Wars. Japončíci skratka vedia a animácie vyzerá fakt pekne, rovnako ako aj akcie, ktoré sú dobre je ich tu dosť a sú podporené dobrou hudbou. Čo sa týka tej hudby, tak som rád, že použili korene od Basila Poledurisa, to je jedno s tých výraznejších plusov. Taktiež aj zaujímavý príbeh. Prekvapila ma aj ta tajuplná atmosféra, ktorá film sprevádzala. Starship Troopers: Invasion je jeden s tých animákov, ktorý poteší fanušikov a milovníkov akčných anime sci-fi. 70% - 3* ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se v takovém duchu neneslo pokračování první hvězdné pěchoty, to by byla jiná pecka. Po akční a digitální stránce paráda, příběh si na nic nehraje, film sází na přímočarou akci a velkou kadenci umírajících mariňáků, které jsem si oblíbil. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kult "Hvězdné pěchoty" je mi dodnes záhadou, animované verzi je ale člověk ochoten leccos odpustit, takže průměr. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Heinlain by si ho urval nadšením, Verhoeven by blil, a já... se podíval, snesitelně se bavil, a v řádu hodin zapomněl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní film, který hodnocením ztotožnuji s Residen evilem Degeneration. Jen tohle má poměrně více akce. Animace je kvalitní, akce je dostatek a celý to poměrně zdařile uteče, takže pro mě rozhodně překvapení. Jen ten Ricco a jeho postava mě poměrně vytočila. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Super sci-fi akčňák. Príbeh stavaný jednoducho ale funkčne, akcia skvelá. Narábanie s hrdinami správne nekompromisné. Nahé ženské telá v sprche ako súčasť univerza Hviezdnej pechoty potešili, ale celkové vyznenie je skôr v štýle VOTRELCOV. Pretože tu chýbala dôležitá ingrediencia absurdnej parodizácie, pre ktorú zbožňujem jednotku i trojku. Dobrých mIlitary sci-fi je málo. Táto je naozaj dobrá... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kéž by se hraná pokračování geniální jedničky vezla ve stejném duchu.Solidní animáč,který vypadá opravdu dobře,příběhově navazuje na první díl,takže se dočkáte Johnyho Rica,kapitánky Ibanézové i nacistického vědce Carla Jenkinse.Duch jedničky je zachován co se týče klasické bojové hudby při výstupech Johnyho,drsných hlášek,roztrhaných mariňáků a slušném počtu digitálních koziček ( ty malovaný holky sou snad ještě hezčí než živý ) .Problém je,že je to pořád jen animáč,takže se člověk prostě nemůže vcítit do té brutální akce a přestřelky vás začnou normálně nudit a já se spíš bavil příběhem.Kéž by se sehnal rozpočet aspoň na 75 míčů a natočilo se regulérní pokračování Invaze,se všemi starými známými. 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hvězdná pěchota očima Japonců. Vizuálně slabší film ze slavného univerza ale ve výsledku to nejlepší co vzniklo po kultovním prvním díle. Svižné, akční, krvavé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla trefa do černého. Všechny tři filmy můžou jít do prdele (nejsem fandou ani vychvalované jedničky), tenhle animák jim s přehledem natrhl triko. Aramaki jim ukázal, jak se to má dělat. Vybudoval skvělou atmosféru, která doprovázela vyšperkovanou akční jízdu se vším všudy. Po grafické stránce nádhera a to i co se postav týče, hudební doprovod rovněž. Nechybělo tu napětí, trocha těch citů ani vypjaté situace. Být taková i hra, tak neváhám a hraju jí nonstop. Odnáším si skvělý zážitek a zařazuju mezi TOP animované filmy. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Děj neoficiálního čtvrtého dílu se odehrává výhradně ve vesmíru. Královna vrouků unese jeden z bitevních křižníků a nasměruje ho na Zemi, kde to chce podle všeho s lodí napálit do Paříže a přitom se sama zabít nebo založit novou kolonii. Jak se jí to podaří s několika desítkami brouků na palubě, to opravdu nevím :). Že by ještě před příletem porodila tisíce dalších brouků, kteří by stejně neměli proti obraně celé Země šanci? Poněkud nedomyšlené. Chápu, že potenciál Hvězdné pěchoty je velký, ale v tomto případě zůstal nevyužit. Japonská verze je nevýrazná, postavy hodně over-the-top a někdo ze štábu se pěkně vyžíval v zobrazování nahých ženských. Buď v duchu prvního dílu nebo pro své potěšení. Btw... od kdy můžou brouci dýchat ve vesmíru, potažmo běhat po trupech vesmírných lodí? Gravitace v tomto světě zjevně nefunguje tak, jak má :). Hlavně, že to vypadalo cool. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Solidně potěšil ale pozor, když už jde o animák čekal bych velkolepou akční hordu zabíjení brouku což pro mě je škoda. ()

Reklama

Reklama