Reklama

Reklama

Sherlock - Unaired Pilot

(TV film)

Recenze (78)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ta modernizace není ještě ani zdaleka úplná. Ostatně stejně jako stylizace, celková hravost, vražedné tempo, atmosféra pulzujícího Londýna či celková filmovost; s tím vším přišel až regulérní pilot, který ani zdaleka není "jen" to samé v o půl hodiny delším balení. Naopak lépe je tu podáno rozuzlení hlavní zápletky, tady na to Sherlock přijde spolu s divákem. Co naopak je již zde evidentní, tak to je chemie ústředního dua. V téhle podobě by z toho byl zdařilý seriál, který by i tak způsobil nemalý rozruch, ne že ne. Ovšem stejně se ve výsledku vůbec nedivím, že BBC ihned zastavila produkci dalších epizod... A objednala rovnou celovečerní stopáže s výrazně štědřejším rozpočtem. Není se čemu divit, ten ohromný (i když pohříchu ne zcela využitý) potenciál je v tom cítit v každém momentu. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

A moje teorie „čím neomylně píčovitější, tím lepší“ byla právě prokázána. Přidá se trocha šarmu, uvědomělosti, zkušeností s fungováním v normální společnosti a vstřícnějšího hereckého projevu a hned je z toho ta stokrát viděná, ničím se nevymykající, klasicky otravná zívačka, kterou ze srdce nemůžu vystát. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Víte, co dělal Chuck Palahniuk, než napsal Klub rváčů? Byl vzteklej. Víte, co dělal Mudr. John Watson před jistým osudovým setkáním? Podtrženo sečteno, zatímco jeho přátelé byli vesměs mrtví nebo missing in action, he was missing action. Stačila ovšem jedna nevinná otázka a zatímco u jiných osudových setkání zpravidla zní: "U tebe nebo u mě?", tady zněla: "Afghánistán nebo Irák?" Odvysílaná Study in Pink je sice po všech stránkách modernější, osobitější, stylizovanější a elegantnější, postrádá Sherlocka v riflích a obsahuje nejzásadnější dvojku seriálu (Mycrofta a deštník), ale už tady je ten ohromný potenciál cítit až na kontinentu a já si marně lámu hlavu, co brání našim TV stanicím natočit něco podobného. "Idiots," zněla by nesporně Sherlockova odpověď. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Unikátní příležitost pro srovnání, jaký vliv mají scénář, režie, střih, hudba, kamera & spol. Stejné postavy, stejné scény, stejný příběh, ale když se dvakrát dělá totéž, není to totéž. Samozřejmě za předpokladu, že jste viděli první epizodu seriálu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to horší, než regulerní první díl? Jo. Zaslouží si to míň jak pět hvězdiček? Rozhodně ne! Tady funguje co fungovat má a to skvěle, to nejlepší se samozřejmě přelilo do prvního dílu, takže žádné zvláštní překvapení, ale i tak neskutečná funkčnost prostě potěší, včetně chemie Freeman - Cumberbatch, Molly furt roztomilá... No, co víc si přát.... A navíc je závěrečný vyvrcholení podaný líp než v celovečerní verzi, ačkoli tam zas dost pomáhá změna finální lokace. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že tvorcovia seriálu urobili dobre, že tento diel neodvysielali. Prvý odvysielaný je prefíkanejší, prešpekulovanejší a Sherlock sa nedostal ku vrahovi hneď tak ľahko ako práve v tomto. Takýto postoj mám možno aj práve preto, že tento pilot som videla až po druhej sérii seriálu, takže je jasné, že ním trošku opovrhujem a porovnávam. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi novodobý Sherlock přišel těžce nesympatický a spolu s ním děj dosti nudný...v druhé polovině se však děj rozeběhl a vygradoval tak, jak je to u Conanových knížek obvyklé, nenásilně a s grácií! A na Sherlocka jsem si taky zvykl. 4-5*, 11.7.2014, pc ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zatím pouze takový předvoj a ochutnávka velkolepého seriálového (lze-li jej tak nazvat) díla, v tomto případě pod režijní taktovkou Cokyho Giedroyce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přece jen oproti konečné verzi ne tak dějově a obrazově sevřené, a odehrání závěrečného partu v bytě na Baker Street skutečně nefunguje tak, jako v konečné verzi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ještě bez všech těch technických okras nasnímaný pozdější trhák. V BBC fakt mají čuch, protože takhle by to byla jen velice dobrá, ale nijak výjimečná detektivka. I když chemie mezi Cumberbatchem a Freemanem už tady funguje neskutečně. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Už jen za skvělou scénu, kdy Sherlock hraje na toho taxikáře, že je opilý. No a Cumberbatch má ještě jeansy a jiný (nejroztomilejší) sestřich. :) Sice chybí tak high efekty jako v seriálu, ale celkově je to stejně paráda. Pilota jsem viděla až po skoro celé druhé sérii a přišlo mi to prostě hrozně milé. Takový bonus :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemá to ešte gradáciu prvej časti, ale rozhodne je na čo pozerať. Moderná verzia Sherlocka Holmesa je vybudovaná na dobre známych charakteroch a detektívnych príbehoch, ktoré sú aj dnes populárne. Je samozrejmé že postavu Sherlocka treba neustále obnovovať a táto verzia s 21 prvého storočia má nielenže kvantum vtipných pasáži, ale aj výbornú dramatickú stavbu príbehu a výborné obsadenie. Vravím k dokonalosti tomu chýba tá pol hodinka, ktorú Štúdia v ružovom , ako prvý diel série, obsahuje. Ale na to aby sa jeden vykašlal. Baví ma to a veľmi dobre sa na to pozerá. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tento pilotní film jsem viděl až následně (v podstatě ihned) po shlédnutí první oficiální epizody seriálu. Což byla tak trochu má chyba. První epizoda je v podstatě do dokonalosti dovedený, vyšperkovný, lehce přepracovaný (jiné scény, poupravený děj) a prodloužený tento Unaired Pilot. Vzhledem k tomuto porovnání, Sherlock-Unaired Pilot pro mne vyzněl jako nedodělaná, beta verze. Což ona více-méně (více než méně) je. # 85% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

první díl A Study in Pink osekaný o půlhodinu děje, takže je divák o pár věcí ochuzen, ale zase je tento neodvysílaný pilot díky kratší stopáži o něco svižnější a má větší spád.. druhým plusem je skutečnost, že jsem si díky znalosti děje byl schopen jednotlivé scény daleko více vychutnat, což by se samozřejmě konalo i při opakovaném sledování první epizody, ale na to se jaksi nechystám.. pohodová čtyřka.. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Není zbytečné natáčet dvakrát ten samý přiběh? Stejné scény, stejné postavy, ... Jen místa se trošku lišila a dialogy byly osekané. Ale potěšilo mě, že okolo případu zůstalo i trošku toho tajemna a měl oproti tomu první díl seriálu čím zaujmout a překvapit... Mně osobně se tedy delší seriálová verze líbila víc a u pilotu bych uvítala spíše nějakou výraznější obměnu, aby to nebylo tolik stejné.. I když musím uznat, že to, jak autoři Sherlocka dostali k vrahovi bylo hodně originální a fakt dobré! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě znám skrz na skrz oficiální pilot, proto ta hvězda dolů. Možná by chyběly i dvě, ale moc mě pobavila scéna, kdy Sherlock hraje opilce a jde k taxíku. Je vidět, že to bylo jen takové prvoplánové. Žádné náznaky toho, že by to mělo pokračovat. Ale i tak to bylo zajímavé. 4* ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Sherlock: Beta verzia. Plytkejšie, neprepracovanejšie, skratkovitejšie, Sherlock nie je tak úžasne "nenormálny", Mycroft absentuje a hlavne - "správna" verzia je oveľa dynamickejšia, strhujúcejšia a zábavnejšia. Chvalabohu, že to stopli hneď v zárodku a rozhodli sa celý koncept výrazne prepracovať. Naozaj chvalabohu. Pri pomyslení, o aký geniálny seriál by sme prišli, ak by sa tvorcovia rozhodli pokračovať v koľajách tohto neodvysielaného pilotu, ma až striasa. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl v té rychlejší verzi, která utíká tak jak má. Já si přeci jen vyberu tu delší, ta mi přijde daleko padnoucí a věřím jí to! ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Pilot, který nám ukazuje trošku normálnějšího, klasičtějšího a sympatičtějšího Sherlocka Holmese, jež se nechová jako naprostá osina v zadku s Aspergerovým syndromem. Mnohem víc, než v regulérním prvním dílu minisérie, se mi zde líbily diskuze Watsona a Sherlocka (i když obsahově jsou téměř totožné), jejich chování a příjemný nezbrklý spád celého děje. Taková normální britská detektivka s novátorským detektivem konslutantem. Pilot oproti pozdějším dílům postrádá přerychlý střih, technické hračičky doprovázející Holmesovo dedukce, look alá CSI, nadupané hudební téma, atd. Líbí se mi obě varianty Study in Pink, obě mají něco do sebe a jsem ráda, že se tvůrci nakonec rozhodli stopáž natáhnout a vyšperkovat pro dnešní diváky. ()

Reklama

Reklama